Hogy reagálnátok, ha a munkahelyeteken egy új kolléga rögtön az első napján a bemutatkozáskor kerek perec közölné, hogy senkivel semmilyen mértékben nem kíván haverkodni?
Tehát kaptok egy új kollégát. Eljön az első munkanapja. A főnök bemutatja, majd magára hagy vele titeket. Ekkor az illető valamennyiőtök figyelmét kéri. Közli, hogy rögtön az elején tisztába akarja tenni, hogy senkivel nem kíván haverkodni és közvetlenkedni, főképp nem magánéletet megosztani, a legkisebb mértékben sem, csak dolgozni akar bejárni. Tehát ne is próbálkozzatok nála ilyesmivel. A legjobban annak örülne, ha csak és kizárólag akkor szólnátok hozzá, ha azt a munka megkívánja, ő is így fog tenni. Majd hozzáteszi, a félreértések elkerülése végett, hogy ez nem a személyetek ellen van, senkivel nincs semmi baja, senkit nem néz le, vagy ilyesmi, ő általában véve mindig ilyen a kollégákkal a munkahelyen, ahol dolgozik. Ahogy ezeket elmondta, szól, hogy akkor indulhat a munka, kezdődhet a betanítása.
Hogy viszonyulnátok hozzá?
59: Nem igazán vágtad le a kérdésem lényegét, úgy látom.
Ha egyszer valakinek a főnök kiadta, hogy be kell tanítania az új dolgozót, akkor be kell tanítania. Azt persze hiszem elfele, hogy az emberek többségének tárgyesetben nen tetszene, hogy az oktatás mellett faggatni nem tudja.

De mondom, az a baj, hogy ti itt páran azon vagytok leakadva, hogy csak úgy minden előzmény nélkül bejelenti. Holott nem ez a kérdésem lényege, szerintem nem sokban lenne más, ha akkor jelentené be, amikor faggatni próbálják. Vagy azt egyáltalán nem találnátok gáznak?
Mindazonáltal, eredetileg még azt is belegondoltam az elképzelt helyzetbe, hogy a közlendőjéhez pluszban még hozzateszi, hogy megérti, ha nem tetszik nekik, hogy nem akar haverkodni, de nem szeretné azt észrevenni, hogy furkálódás folyik ellene, mert akkor nem fog habozni ellenlépéseket tenni. Csak ezt vegül azért nem írtam inkább, mert gondoltam, jónéhány válaszoló leakadna rajta, és csak erre a részére reagálna, hogy mi az, hogy az új dolgozó már a bemutatkozáskor azzal nyit, hogy fenyegetőzik.
Úgy látom, jól tettem.🙂

Bevallom, először én is azt gondoltam, hogy egész más lenne, ha akkor "jelentené be", amikor már elkezdik faggatni (mert akkor már jó oka van azt feltételezni, hogy azok a munkatársak ilyenek), és igaz, hogy van pár normális hely is, ahol nem kérdezősködnek, de ez ritka, főleg, ha nők között dolgozik az ember. (Én emiatt fogadtam meg, hogy SOHA nem megyek olyan helyre, ahol sok nő között kell dolgozni, mert azonnal szétszednek, szégyentelenül faggatnak olyasmiről, amihez még a közeli barátaimnak sincs köze.) Ezért amikor ilyet tapasztaltam, megmondtam, hogy semmit nem fognak belőlem kiszedni, persze udvariasabban. Ekkor meg elkezdtek kitalált dolgokat terjeszteni. :D Szóval én úgy gondolom, tulajdonképpen mindegy, mikor jelented be, van, akinek így se-úgy se fog tetszeni és elkezd kavarni. Ha meg hatalmi pozícióban érzi magát, bemószerol a főnöknél is. :(
A lényeg, hogy mindenki tegyen úgy, ahogy jónak látja. Ha fontosnak tartja a magánélete védelmét, akkor tartsa magát ehhez, joga van hozzá.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!