Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egyik kollégám megsértődőtt,...

Egyik kollégám megsértődőtt, mert véletlenül nem köszöntem. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Még utána is átkozott, hogy csak pár hónapja vagyok itt, és én vagyok a fiatal, stb. Ő róla tudni kell, hogy egy idős, zsarnok típus, mindenkivel lekezelő. Viszont nem akarok rosszban lenni senkivel, vele sem. Mondjuk ő is köszönhetett volna, de mindegy.
ma 11:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%

Mondd neki:

Bocsáss meg xy, hogy zavarlak, látom mennyire rosszul érintett, hogy reggel véletlenül nem köszöntem neked. Ne haragudj, el voltam varázsolva. Elnézésed kérem.

És kész. Ha ennyi nem elég, akkor hagyd a p.csába ...

ma 11:56
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Aki ennyire háklis, és gyenge idegzetű, annak nem érdemes pitizni.
ma 11:57
 3/13 anonim ***** válasza:
86%
Valami hasonlót mondanék neki, mint amit az első válaszban írtak, ha neki ennyi nem elég, akkor ráhagynám. Tiszta lenne a lelkiismeretem, úgyhogy onnantól hagynám.
ma 11:59
 4/13 anonim ***** válasza:
28%
Borulj térdre és könyörögj a bocsánatáért….
ma 12:01
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A dolog súlyának megfelelő "bűnbánatot" csak. Maga az ügy lepkefing, akkora, mint fing az orkánban. Annyit mondnanék: "bocsánat, nem vettelek észre, ne haragudj". Ennyi és nem több. Nagyobb önosotrozással csak magadat hoznád hülye helyzetbe.
ma 12:01
 6/13 anonim válasza:
100%
Mit csinálj? Ne akarj mindenkivel jóban lenni és mindenki igényeinek megfelelni. Itt nem arról van szó hogy ő köszönt te meg nem fogadtad. Így nincs is miért bocsánatot kérni.
ma 12:07
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Szard le.
ma 12:22
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Vannak, akkikkel se jóba, se rosszba nem érdemes lenni, mert Annál jobban keresi a konfliktust. No kontakt. Levegő. Ez a szomszéd pont ez a kategoria.
ma 12:24
 9/13 anonim válasza:
100%

Ha idővel jobban megfigyeled, a sértődős emberek egyben nagyon agresszívak is.

Egy defekt a csávó, vigyázz vele, de valószínű mindenki utálhatja körülötte.

ma 13:23
 10/13 anonim ***** válasza:
75%

5-ös vagyok, plusz kiegészítésképpen megemlíteném, hogy ahogy itt többen írtátok, hogy agresszív és defektes lehet a csávó, aki keresi a konfliktust. Az ilyen emberről azt kell tudni, hogy nincs rendben önmagával, ezért pusztít, rombol (átvitt értelemben) maga körül. Aki rendben van, az nem rombol. (Ez amúgy megfigyelhető itt a gyakorin is, hogy ki milyen stílusban szokott válaszolni vagy a kérdezők ellen fordulni.)

Ez ilyen "defektes csávó"-kkal (nagyon jó a megfogalmazás - pacsi) csak azt lehet tenni, hogy nem belevonódni a játszmájába. Azaz stabilan, önazonosan és biztosan tudva azt, hogy egy elfejeltett köszönés valójában mennyire jelentéktelen, egy sima egyszerű "bocsi, nem láttalak" nagyságrendű elnézsékérés elegendő, ez arányos a kérdező "vétkének" a súlyával. És ha elkezd háborogni a defektes, ilyenkor kell teljesen megőrizni a nyugodtságot, higgadtságot, azt sugározva, hogy ez a háborgás nem rólunk szól, csak a háborgóról. Én valaha voltam ügyfélszolgálatos. Minél ingerültebb volt az ügyfél és retorikailag "határozottazva" beszélt, azaz inkább "pattogott" én annál jobban megőriztem a hidegvéremet. Ez mindig segített. Picit olyan, mint amikor a kutya félrefordított fejjel, csodálkozva néz valakit vagy valamit. :D

ma 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!