Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az a diplomás aki kipróbált...

Az a diplomás aki kipróbált egy diploma nélküli munkát, mondjuk építőipar, gyát stb az hogy élte meg?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 11:36
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Csak azért nem borzalmas mert a kollégák legalább jó arcok voltak. Egyébként minden tekintetben szar volt. A fizetésen kívül más motiváló tényező nem volt. Hálistennek csak addig dolgoztam ott míg nem találtam állást a diplomámmal (6 hónap).
tegnapelőtt 11:38
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyárban voltam egy darabig, sori munkán. Nem volt semmi extra, a műszakozást utáltam (főleg a délelőttöst) emiatt örültem mikor elszabadultam onnan végre.
tegnapelőtt 11:50
 3/10 Metionin ***** válasza:
100%
Egyetem alatt végig éjszakáztam mindenféle gyárakban, mosodákban, nyomdákban. Semmi extra nem volt, csináltam amit kellett.
tegnapelőtt 12:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Boltban dolgoztam pár hónapot. Ami nem volt jó, az a kötött munkaidő, semmi szabadság, nem te osztod be, nem tudsz csak úgy elmenni pár órára, ha dolgod van. Bár ez nyilván sok diplomával betölthető helyen is így van. Ami jó volt, hogy kisebb volt a felelősség, nem voltak határidők és ilyen-olyan rendezvények és ülések még munkaidő után.
tegnapelőtt 12:34
 5/10 anonim válasza:
25%

Diplomásként nem diplomás munka és ezt hogy éled meg?

maga a kérdés is egy kicsit durva.

Most mondom az én példámat mert erről tudok nyilatkozni.

36 éves ffi vagyok aki c1 es szinten beszél angolul és b2 es francia is megvan minimum.

Seggtörléssel kezdtem angliában miközben IT-s szervertermi munkát végeztem itthon de beválalltam és több egészségügyi tanfolyam után brutálisan megugrott a fizetésim kint UK-n belül de ezek is kisegítő munkák egy diplomához képest.

Na most tartok ott hogy egy nevelőotthonból jött senki aki most 36 éves jelenleg majdnem 4000fontot keresek havonta és hivatalosan még mindig 8 osztályos senki vagyok.

2 lakást vettem budapesten amik albérletbe vanank kiadva és a kocsi is természetesen megvan.

A kérdésem? Mit érsz a diplomáddal hacsak nem orvos vagy? A diplomád itthon annyit sem ér hogy a seggedet kitöröld és csak elba..tál vele egy rakás időt.

Illetve azért mert te leraktál egy valamilyen abszolút felesleges ágazati diplomát mivel lesz jobb munkád amikor a mohamed a wolt os táskályával 2,5x annyit keres mint te a diplomáddal ...

Imádom az ilyen karaktereket hogy "nekem diplomám van de huhh nem tudom hogy bírnám ki ha nemdiplomás munkát kellene végeznem"

A pénz és a szaktanfolyam beszél nem pedig a diploma.

Egyedülikét jelenleg az orvosi diploma az amivel még itthon is lehet keresni nemzetközi szinten de minden mással egy fél életet végigdolgozol hogy olyan pozicióba tudj jutni.

tegnapelőtt 13:06
 6/10 anonim ***** válasza:
83%

Én kifejezetten szerettem, persze kényelmeseb a légkondis irodában vakarni a sęggem, de ha mondjuk ráérek és ismerősnek kell segítség jól esik elmenni ácskodni (ezt szoktam általában).

Nyilván nem a pénz motivál, mert irodai munkával megkeresek reipla annyit mint amennyit az fizetne.

tegnapelőtt 13:23
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
*tripla annyit
tegnapelőtt 13:23
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Én bolti eladó voltam egy rövid ideig és vendéglátóban is dolgoztam. Mindkettőt rühelltem. Nem presztízs meg ilyen hülyeségek miatt, hanem a sok bunkó ember miatt, akik nem tudnak viselkedni. A vendéglátó volt a legrosszabb, a bolt még elment, de mindkettőnél utáltam a hosszú munkaidőt (bolt 12 óra már reggel 6-tól, vendéglátóban reggel 9-től este 10-12-ig sokszor).

Valahogy jobban érzem magam home office-ban, napi max 8 órával, egyedül, nyugalomban, kényelmesen.

tegnapelőtt 13:35
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön dolgozom, kb az összes bevandorlo kollegam diplomás. Es egyik sem panaszkodik. Igaz kenyelmes munkank van, de sokan jó szakmával rendelkeznek, es beszelik az orszag nyelvét.
tegnapelőtt 14:22
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Irodai munkát csináltam (back office és némi ügyfél/partnerkapcsolat), amihez nem kellett diploma (érettségi elég volt). A fizetés nem volt sok, cserébe kényelmes volt a munka, még találtam is benne olyat, ami érdekes volt.
tegnapelőtt 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!