Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire van annak valóságalap...

Mennyire van annak valóságalapja, hogy különböző iparágakban más a munkakultúra?

Figyelt kérdés

Feltűnt, hogy az IT-s ismerőseim mind ilyen kedves puha emberek, náluk mindenki visszajelez mindenkinek, kedvesség, előzékenység van, tréningek, coacholás, felelősek vagyunk egymás iránt, safety, meg ilyen egyéb tudjátok ilyen "puha" dolgok.

Ezzel szemben én 15 éve építőiparban dolgozom, és az a tapasztalatom, hogy sokkal keményebb szakma érzelmileg. Gyakrabb az emelt hangulatú beszéd vagy kiabálás, egyszerűen tökösebbnek, határozattabbnak, bevállalósnak, kemény személyiségnek kell lenni.

A párom IT-s, én építőiparban vagyok vezető, innen jött köztünk ez a beszélgetés. Pont jó ellentétes személyiségek is vagyunk.

okt. 30. 09:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Biztos van benne valami...

Az egészségügyisek meg gyakran szabadszájúbbak és nem érzelmeskedik túl a dolgokat. Nyilván amikor száz felvágott embert láttál, és naponta halnak meg a szemed láttára, akkor kicsit elengeded a felesleges köröket.

Az egyik rokonom mesélt nagyon sokat erről, és a kollégáival találkozva alá tudom támasztani az állításait. :D

Egyébként az én párom is IT-s, és valamennyire látom azt, amit te írsz. Nyugis környezet, barátságos meetingek, segítőkész emberek.

Én pénzügyön inkább a hajtást tapasztalom. Mindenki egy kicsit kiégett, egy kicsit túlhajszolt, és elég verseny-jellegű az együttműködés. (De azért VAN együttműködés.)

Szóval ja, szerintem a különböző szakmáknak vannak ilyen jellemzői. És igen, nyilván kivételek is vannak.

okt. 30. 10:18
 2/8 kürtőskalácska ***** válasza:
78%

Ez igaz különböző munkakörökben különböző kommunikáció stb kell.

Pl a tűzoltók nem úgy fognak egymással beszélgetni,együtműködni mint a fodrászok.

Persze biztos vannak kivételek.

okt. 30. 10:37
 3/8 anonim ***** válasza:
70%
Feltűnt, hogy az építőiparban elhelyezkedő távolabbi rokonom milyen bunkó stílusú lett.
okt. 30. 10:50
 4/8 anonim ***** válasza:
77%

Biztos van benne valami, de nem hiszem, hogy ez így 100%-ban igaz. Pl. építőiparban persze, hogy emelt hangnem megy a sok agyoniskolázott segédmunkás, f/szméregető gépkezelő, sofőr stb miatt. Míg IT-ban azért a többség elég magas szinten kvalifikált, ezért általában intelligensebb ember.

Csak hogy a te példáidra fűzzek rá újabb és újabb általánosításokat

okt. 30. 12:20
 5/8 anonim ***** válasza:
23%
Valós. Az egyik rétegben zömében "nyóc áttalánosos" lapáttámasztók vannak, a másikban meg értelmiségi emberek. Ég és föld.
okt. 30. 15:03
 6/8 A kérdező kommentje:
De most inkább az építőipari menedzsment részről beszélek, ők tanult diplonás vezető emberek, személyiségben mégis erősebbnek érzek egy projektmenedzsert, mint egy fejlesztőt
okt. 30. 16:25
 7/8 anonim ***** válasza:
51%
#6: Leírtuk szerintem elég sokan, elég részletesen. Az építőipar teli van tudatlan, nehéz személyiségű emberrel, mide valaki projectmanager lesz, évtizedes tapasztalata van alacsonyabb pozíciókban ilyen emberekkel. Az meg már, hogy nem is iparág, hanem pozíció szintjén akarsz belelátni attitűdöket egész csoportokban inkább lesz nevetséges mint vitaindító felvetés
okt. 31. 07:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, teljesen el vagy tévedve. A projektmenedzsment szint eleve diplomás mérnöki szint (építész, villamos, stb) miért lennének ezek az emberek ostobák?
okt. 31. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!