Miért nincs igény hazánkban munkakultúra fejlesztésre?
Van. Csak olyan munkakultúra van kifejlesztve, hogy minden sz@rt nyeljél be amit a torkodon lenyomnak, egy szó nélkül. Hagyd hadd nyúzzanak le rólad meg 5 bőrt.
Hogy miért ilyen van? Mert erre van igény. Ebből profitál a magyar. A munkával és a szenvedéssel veri a mellét, ezzel akar mások fölé kerülni.
Figyeld meg, mivel licitálnak. Hogy ki mennyit dolgozott.
- De én többet dolgoztam.
- Igen, de én sz@rabb körülmenyek között.
- Igen de én hétvégen is.
- Igen de én 28 órát toltam egyben.
- Igen de a te munkad az nem munka.
Lefordítva:
-En szenvedek jobban en vagyok az ertékesebb
- Nem, én szenvedek jobban én vagyok az értékesebb.
- Nem ÉN szenvedek jobban ÉN vagyok értékesebb, jobb mint te...
Stb.
Amíg ezzel gyúr magának önértékelést meg önbizalmat a nép, addig barmennyire is szenved, ez fog kelleni neki. És ezt holmi diktatórikus hajlammal rendelkező, irányításra vállalkozó szellemű vezetők kihasználják. Sőt, amíg a nép ilyen, addig barki kerül a vezetői székbe, ugyanez lesz a vége, mert zsák a foltját megtalálja.
Ezért.
Hát igen de a munkakultúra fejlesztés nagy része a vezetők, cégtulajdonosok felé kéne első sorban és főleg. Vagy ahogy a mondás tartja, fejétől bűzlik a hal.
Manapság csak vélt indokok formájában lehet olyannal találkozni, hogy a munkahely jó, a cégvezetők, felettesek a lelküket kiteszik, a hálatlan alkalmazottak meg visszaélnek ezzel, és lentről megy a bomlasztás felfelé.
Kipcsák vagy kipcsak? Nem mindegy.
Na meg magyarok vagyunk vagy törökök? Az sem mindegy.
Aki nem azzal szemben bátor, aki artott neki, elnyomja, megkeseríti az életét, hanem azokkal szemben, akivel szemben következmények, számonkérés nélkül és határsértést nem ismerve megteheti (pláne hatalommal a kezében), az nem harcos hanem bully. Ennek a kifejezésnek kéne olyan hatása lennie, mint az incel szónak.
Manapság egy munkahelyek nagyrésze olyan mint egy párkapcsolat egy nárcisztikussal: Még ha ki is van elégítve a nárcisztikus minden igénye, akkor is keresi és meg is találja a leértékelés lehetőségét, hisz áldozati szerepet ismer, így maga körúl is azt akarja, ahogy a felettes is.
Csak míg a nárcisztikus csak érzelmi függőséget ad, a munkáltató/felettes pedig megélhetési függőséget. Ez is bully.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!