Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Luxus azért kivenni egy nap...

Luxus azért kivenni egy nap szabadságot, hogy jól kialudja magát az ember, de más különösebb programot nem csinálna aznap (pl. se ügyintézés, se kinti hobbi)?

Figyelt kérdés

jan. 27. 14:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

10: Nem. Hanem nekiáll tesztelgetni, hogy a dolgozónak tényleg azért kell-e a szabadság, amire kéri. Például ha mozit mond, gyors rákérdez, hogy melyik filmet nézi, vagy utána, hogy milyen volt a mozi. Vagy ha a dolgozó állítólag beteg rokont látogat meg, akkor ugyanez. És figyeli, hogy milyen gyorsan válaszol, zavarba jön-e vagy ilyenek.

De én volt, hogy nyaralásra kértem két napot (hétvége elé), és megkérdezte, hogy milyen nyaralás az, ami csak ilyen rövid ideig tart.

jan. 27. 20:02
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem luxus. Olyan meg nincs, hogy indokot kötelező adni és utána igazolni is, hogy valóban elmentél az adott helyre. Ilyen munkahelyről menekülni kell.
jan. 27. 20:38
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

12: Meg nem esküdnék rá, de pár éve mintha olvastam volna itt valahol kommentben olyat, ahol az illető azt mesélte, hogy náluk a főnök bizony elvárja az indoklást, mert hogy nehéz megoldani a helyettesítést, és kerekperec meg is mondta, hogy csak úgy, naplopásra nem fog szabit kiadni.

Ezt amúgy nyilván akkor tehetik meg, ha tudják, hogy a dolgozó ki van szolgáltatva. Mert mondjuk olyan életkorban van, hogy már baromi nehéz lenne más munkát találnia, ha elküldenék. Vagy egyszerűen a környék nem igazán dúskál az álláslehetőségekben.

jan. 28. 04:18
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy! A pihenés fontos, már csak a teljesítményed miatt is.
jan. 28. 07:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!