Luxus azért kivenni egy nap szabadságot, hogy jól kialudja magát az ember, de más különösebb programot nem csinálna aznap (pl. se ügyintézés, se kinti hobbi)?
10: Nem. Hanem nekiáll tesztelgetni, hogy a dolgozónak tényleg azért kell-e a szabadság, amire kéri. Például ha mozit mond, gyors rákérdez, hogy melyik filmet nézi, vagy utána, hogy milyen volt a mozi. Vagy ha a dolgozó állítólag beteg rokont látogat meg, akkor ugyanez. És figyeli, hogy milyen gyorsan válaszol, zavarba jön-e vagy ilyenek.
De én volt, hogy nyaralásra kértem két napot (hétvége elé), és megkérdezte, hogy milyen nyaralás az, ami csak ilyen rövid ideig tart.
12: Meg nem esküdnék rá, de pár éve mintha olvastam volna itt valahol kommentben olyat, ahol az illető azt mesélte, hogy náluk a főnök bizony elvárja az indoklást, mert hogy nehéz megoldani a helyettesítést, és kerekperec meg is mondta, hogy csak úgy, naplopásra nem fog szabit kiadni.
Ezt amúgy nyilván akkor tehetik meg, ha tudják, hogy a dolgozó ki van szolgáltatva. Mert mondjuk olyan életkorban van, hogy már baromi nehéz lenne más munkát találnia, ha elküldenék. Vagy egyszerűen a környék nem igazán dúskál az álláslehetőségekben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!