Luxus azért kivenni egy nap szabadságot, hogy jól kialudja magát az ember, de más különösebb programot nem csinálna aznap (pl. se ügyintézés, se kinti hobbi)?
Figyelt kérdés
tegnapelőtt 14:15
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
37 szavazat
1/14 anonim válasza:
Kinek mi. Ha megtehedet akkor miért ne?
2/14 anonim válasza:
Egyáltalán nem, ha már nagyon ki vagy fáradva. Kell a pihenés. Bár én péntekre vagy hétfőre venném ki.
3/14 anonim válasza:
Nem, de egyáltalán nem biztos, hogy tovább tudnál aludni. Ha így lenne, akkor a heti két szabadnapodon eleve ki tudnád magad pihenni
4/14 anonim válasza:
Ezért van a szabadság, nem? Hogy pihenjünk.
Én simán kiveszem. Sőt, amikor kicsik voltak a gyerekek, senkinek nem szóltam a családba, hogy vettem ki egy nap szabit. Kivettem magamnak. GYereket bevittem a suliba, férjem ment dolgozni, én meg elmentem a strandra. Krva jó volt.
5/14 anonim válasza:
Akkor luxus, ha utána megbánja (azaz nem marad idő ügyintézésre, nem marad elég idő nyaralásra a párjával, amikor megígérte stb.).
6/14 Katona Dius válasza:
A szabadság arra van, hogy legyen olyan hétköznap, amit nem munkával töltesz. Hogy mire veszed ki, ahhoz senkinek semmi köze.
7/14 anonim válasza:
Szabadság a te napod. Azzal töltöd amivel szeretnéd. Ahhoz, hogy te vidámparkba, családhoz, önkénteskedni vagy máshova mész, vagy otthon alszol és vered a fszt egész nap, senkinek semmi köze.
8/14 anonim válasza:
6: De sajnos léteznek olyan munkahelyek, ahol a főnök (magáról fene tudja, mit képzelve) mindig elvárja a szabadságkérelem indoklását.
9/14 anonim válasza:
Miért nem hasznos a 8-asom? Tényleg léteznek ilyen főnökök. És olyanok is, akik másképp szabálytalankodnak és erkölcstelenkednek. Örüljetek, ha ti eddig nem találkoztatok ilyenekkel. De attól még sajnos nagyon is léteznek.
10/14 anonim válasza:
#8 #9 és mi gátolja meg abból hogy egy véletlenszerű okot mondjon a munkavállaló? Utólag bizonyítani kell? Orvosi igazolás? Nyugta a moziból/vidámparkból? Esetleg valami felvétel hogy ott voltál, ahol?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!