Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha a munkahelyen szervezeti...

Ha a munkahelyen szervezeti átalakulás van, és nekem nem felel meg az új struktúra, akkor járhat bármiféle végkielégítés?

Figyelt kérdés

Átszerveződés van a munkahelyemen, úgy néz ki hogy 99% eséllyel a mostani helyemről átkerülök egy másik szervezeti egységbe, ami minden értelemben kedvezőtlenebb a mostani helyemnél. 6 éve dolgozok itt, ha ez számít.

Ha nem írom alá az új szerződést, jár bármilyen kompenzáció? Végkielégítés? Hisz az én munkámra soha nem volt panasz, de most egyoldalúan akarják módosítani a feltételeket.

ma 11:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem, hisz nem elbocsajtanak, hanem uj beosztást kapsz.

Ugy veszik hogy te mondasz fel.

ma 11:39
 2/11 A kérdező kommentje:
A beosztásom maradna, csak más osztályra kerülnék, másik telephelyre, más lenne a főnököm, a mostani hibrid helyett 100% bejárós munkarend, és talán még a fizetésem is csökkenne (de legalábbis nem nőne úgy, mint a kollégáimé akiket máshova terveznek áthelyezni mint engem).
ma 11:54
 3/11 anonim ***** válasza:

Fogalmam sincs, de talán itt az is kérdés lehet, hogy mi történik a korábbi pozícióval. Meg az, hogy új szerződés kell ehhez a váltáshoz lehet az is kicsit olyan, hogy ők mondják fel a régi szerződést. De csak találgatok.

Ha sikerül megtudnod írd már meg majd a választ ide, kíváncsi lettem én is mi a jogszabály ilyenkor.

ma 11:58
 4/11 anonim ***** válasza:
Akkor sem
ma 11:59
 5/11 anonim ***** válasza:
Még 3 vagyok. Szerintem valami korlát kell hogy legyen ebben, nem hiszem, hogy bármit lehet, mert különben mindig csinálhatnák ezt a cégek, hogy átszervezés néven beteszik az ember valami kretén körülmények közé, hogy felmondjon.
ma 12:01
 6/11 anonim ***** válasza:
Mivel cégszinten történik átszerveződés, szerintem nem kapsz semmit.
ma 12:17
 7/11 anonim ***** válasza:

Meg amúgy ha elégedettek veled, akkor lehet van lehetőséged tárgyalni a körülményekről. Persze lehet nem, ez függ a területtől, cégtől. Mennyire esetleg bújtatott leépítésről van szóval az a cél, hogy felmondjanak emberek, vagy amúgy meg akarják tartani a létszámot, meg mennyire van most munkaerő kínálat a területen stb.

Szerintem ezt mindenképp megéri megpróbálni, mert semmit nem veszthetsz vele, max elutasítanak. pl, hogy azt mondod neked ez így a hely miatt, meg a bejárás miatt kedvezőtlenebb, több fizetést szeretnél így.

Meg amúgy olyat is lehet, hogy csökkentenek fizetést egy cégnél egy oldalúan?

Szerintem ez mindenképp olyan, hogy jogászt érdemes megkérdezni, szerződéseket megmutatni.

ma 12:18
 8/11 anonim ***** válasza:
Csak akkor ha a mostani szerződésed nem fedi le a változást és újat kell írni.
ma 12:22
 9/11 anonim ***** válasza:
53%
Ha nem fogadod el a felajánlott munkakört, akkor az elbocsájtással jár a részükről. Tehát kapsz végkielégítést. Rosszabb esetben egy közös megeggyezésre akarnak rábeszelni, de ne menj bele.
ma 12:37
 10/11 anonim ***** válasza:
Igen, egy kalap és egy kabát
ma 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!