Ha a munkahelyen szervezeti átalakulás van, és nekem nem felel meg az új struktúra, akkor járhat bármiféle végkielégítés?
Átszerveződés van a munkahelyemen, úgy néz ki hogy 99% eséllyel a mostani helyemről átkerülök egy másik szervezeti egységbe, ami minden értelemben kedvezőtlenebb a mostani helyemnél. 6 éve dolgozok itt, ha ez számít.
Ha nem írom alá az új szerződést, jár bármilyen kompenzáció? Végkielégítés? Hisz az én munkámra soha nem volt panasz, de most egyoldalúan akarják módosítani a feltételeket.
Nem, hisz nem elbocsajtanak, hanem uj beosztást kapsz.
Ugy veszik hogy te mondasz fel.
Fogalmam sincs, de talán itt az is kérdés lehet, hogy mi történik a korábbi pozícióval. Meg az, hogy új szerződés kell ehhez a váltáshoz lehet az is kicsit olyan, hogy ők mondják fel a régi szerződést. De csak találgatok.
Ha sikerül megtudnod írd már meg majd a választ ide, kíváncsi lettem én is mi a jogszabály ilyenkor.
Meg amúgy ha elégedettek veled, akkor lehet van lehetőséged tárgyalni a körülményekről. Persze lehet nem, ez függ a területtől, cégtől. Mennyire esetleg bújtatott leépítésről van szóval az a cél, hogy felmondjanak emberek, vagy amúgy meg akarják tartani a létszámot, meg mennyire van most munkaerő kínálat a területen stb.
Szerintem ezt mindenképp megéri megpróbálni, mert semmit nem veszthetsz vele, max elutasítanak. pl, hogy azt mondod neked ez így a hely miatt, meg a bejárás miatt kedvezőtlenebb, több fizetést szeretnél így.
Meg amúgy olyat is lehet, hogy csökkentenek fizetést egy cégnél egy oldalúan?
Szerintem ez mindenképp olyan, hogy jogászt érdemes megkérdezni, szerződéseket megmutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!