Mennyire elviselhetetlen az a bizonyos három műszak?
4 műszak létezik.
3 műszak: volt már rosszabb munkám. Attól függ, hogy mit hol és kikkel. Tiszta környezetben, könnyű fizikai munka, jófej kollégákkal egész elviselhető.
Megvan az előnye a 8-17-ig munkákhoz képest. Délutános héten nem kell korán kelni, nem kell extrém sokáig fent maradni, és délelőtt sok helyre könnyebb időpontot kapni. Délelőttös héten hamar végzel, a fél nap előtted áll. Én rossz alvó vagyok, 6 óránál többet este se tudok. Ilyen szempontból az éjszakás volt a halálom. Viszont az egész napom szabad, egy kis szundikálást leszámítva. Utolsó éjszakás után fent maradtam, így este beestem az ágyba, ez egy nap alatt rendezte is a biológiai órám.
Kollégám meg délelőttös héten volt hulla, a korai kelés nem neki való. Éjszakásban viszont fitt volt, mert bevitte a gyereket az oviba, aztán délután 4-ig aludt nyugiban. Mindenki másképp éli meg.
Hosszú távon biztos, hogy éveket farag le az életedből, de amíg jobb nincs...
Meg egy jótanàcs: vegyél melatonin sprét vagy valami hasonlót, segít elaludni.
Én 3 hétig bírtam. Gyűlöltem, és minden bajom volt szó szerint. Vérzett az orrom, szédültem, nonstop álmos voltam, kialvatlan, fáradt, remegett a kezem, fröccsött a vér az ínyemből, fájt a hátam, a derekam, a lábam, mindenem, és nem volt időm szó szerint semmire. Borzalmas volt.
Amint felmondtam minden elmúlt.
De ez én vagyok, valaki évekig csinálja, és bírja.
Munkahely függő. Én 3 műszakban dolgozom, de ez azt jelenti hogy 7-15,8-16 vagy 11-19 és hetente változik, a hétvégék pedig szabadok.
Én nem cserélnék az ápolóval aki csak 2 műszakban dolgozik de mondjuk lehuz egy nap 12 órát és másnap éjszakára megy vissza.
Szóval attól függ hol mit jelent a 3 műszak, de általában elmondhato ezekről a helyekről hogy a hétvégék szabadok.
8~
Ezt az egyet csinálnám! A reggel-d.u.-éjszaka variációt soha nem akartam. Inkább vagyok szerény fizetéssel irodai műszakban, cserébe van jó bioritmusom és havi 1 bulizás nem tesz lapátra. De be is szüntették sok évvel ezelőtt a váltakozó éjszakázást.
#9 biztosan könnyebb ez, mint az éjszakai műszak. De ugye ahol az van amire te gondolsz ott általában három hetente egy hétig vagy éjszakás. Ha hazajossz éjszakából nem kell utána nappalra menned, csak újra éjszaka. Hétvégén meg általában szabad vagy, akkor vissza tudsz állni és hétfőn menni nappalra. Szerintem ez nem olyan megugorhatatlan mint amilyennek sokan beállítják.
Nem azt mondom hogy egy 8 órás irodai délelőtti meló nem könnyebb, de mint írtam, még mindig inkább a 3 műszak mint hogy letolsz 12 órát nappal, aztán másnap éjszakára menj vissza a következő 12 órára.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!