Túl reagáltam, hogy ott hagytam a munkát vagy nem?
Múlt héten hétfőn kezdtem az új munkahelyemen. Egészségügyben segédápolóként neurológiai osztályon. Felsőfokú tanulmányaimat folytatom közben levelező tagozaton. Eddig idősek otthonában dolgoztam. A munkakör egyértelmű volt: betegek etetése, tisztázása, reggeli - ebéd kiosztása (8 órában, 7-15:00).
Hétfőn fél 7-re ott voltam. A munkatársaim rögtön beszóltak, hogy egy kicsit elkéstem nem? Mikor mondtam, hogy a munkaidőm 7 órától van, szemet forgattak. Bármit kérdeztem bunkón válaszoltak, semmi segítséget nem kaptam, hogy mi hol van, mi hogy megy az osztályon. Vizit közben én még a fekvő betegeket etettem, mikoris kihívtak a kórteremből, hogy azonnal menjen a vizitre én is (pedig arról volt szó, hogy nem kell).
Ott az egyik ápoló lecseszett mert ő ott hagyta a gyógyszert az etetős betegnek és én miért nem adtam be neki. Mondtam neki, hogy egyrészt nem mondta másrészt meg a munkakörömbe nem tartozik a betegek gyógyszerezése. Telt tovább a nap, a dolgaimat elvégeztem. Megkérdeztem, hogy miben tudok segíteni. Flegmán választ kaptam, hogy így nagyon nem lesz jó ha nem találom meg a munkát... Még mindig csak 4 órája voltam ott az első napon.
A második nap is így telt.
Majd jött a harmadik nap amikor a 2 ápoló a teljesen fekvő beteg tisztázásában nem akart segíteni az állapot ellenére sem. Nekiálltam egyedül, majd mikor kijöttem a kórteremből üvöltött velem, hogy a másik beteggel már rég lent kellene lennem az ultrahangon a viziten mondták. Mondták neki, de ő nekem nem mondta. Majd eljött a délután és a közös tisztázás. Kettő órakor ők még nyugodtan ültek és dohányoztak, én akit tudtam egyedül megcsináltam. Viszont volt 5 beteg akit nem tudtam. Vártam őket, fél 3-kor felkeltek, hogy akkor csináljuk. 15:30-ra végeztünk, gyorsan készültem és indultam (volna) mert 15:45-kor indult a buszom amivel mentem a gyerekért az oviba. A kolléga szintén üvöltött velem, hogy még mielőtt megyek a vacsorát ki kell osztanom mert nekik erre nincs idejük. Mondtam, hogy nem tudom, nem miattam végeztünk ilyen későn, rájuk vártam. Olyan minősíthetetlenül beszélt velem. Haza értem, felhívtam a főnővért, hogy köszönöm szépen én holnap már nem megyek, elmondtam mi történt de lerázott volna, hogy ne reagáljam túl. Másnap a munkaügyön kezdtem, és próbálnak egy másik osztályra tenni.
És csodálkoznak, hogy hiány van eü-s szakemberből. Bizony ez a pálya már nagyon régen nem a beteg segítéséről, és a gyógyításról szól, hanem idegbeteg, kisebbségi komplexusos, fölényesedő, hisztis, dolgozni nem akarok hülye pi csák játszótere lett ez az egész már, aminek főleg a betegek isszák meg a levét...A legtöbb nővér nem hajlandó dolgozni se, ahogy te is írtad vígan cigizgettek, lustálkodtak, stb. míg más beteg mondjuk pont épp meghalt, pedig simán lehetett volna segíteni rajta. Végig néztem sajna a nemtörődöm, minősíthetetlen viselkedést úgy az orvosok, úgy az ápolónők részéről, és katasztrófa ez az egész Mo-n. Sajnos halt meg családtagom az ilyen minősíthetetlen, gyomorforgató hanyagság miatt. És az a probléma, hogy az ilyenek még otthon nyugodtan is alszanak, pedig nap, mint nap meghalnak emberek az ő lustaságuk miatt...Más országban az ilyeneket örökre eltiltják a pályától, ezek meg még béremelést kapnak. Hányinger. Tisztelet a kivételnek, de sajnos nem sok olyannal találkoztam.
Jól tetted, hogy leléptél! Egy munkahelyen sem vagy köteles azt eltűrni, hogy kutyaként bánnak veled, meg csicskáztatnak.
Már az is csoda hogy masodik nap bementél.
Sajnos itt Erdélyben is sok hasonloan csapnivaló szemelyzet van, beleértve az orvosokat is. Sajat tapasztalat.
"Sajnos halt meg családtagom az ilyen minősíthetetlen, gyomorforgató hanyagság miatt."
Én a helyedben megöltem volna az ápolókat.
Ilyen az amikor a munkaszervezéssel van a baj. Nincs egy olyan ember aki kiosztaná a napi feladatokat az ápolóknak, segédápolóknak. Elvileg mindenki tudná a dolgát, de kellene egy irányító ember aki összefogja a feladatokat, és odafigyel hogy a nap végére minden el legyen végezve.
Ez amúgy a főnövér dolga lenne, ez az ő felelőssége. Neki csak az irányítás, munkaszervezés lenne a dolga, nem kell konkrét betegápolást csinálnia.
Jól tetted hogy eljöttél, bár arra sincs garancia hogy egy másik osztályon majd lesz "gazdája" a munkaszervezésnek. Lehet hogy ott is mindenki a másikra tolná a munkát és a vele járó felelősséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!