Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A felmondási idő alatt ti is...

A felmondási idő alatt ti is jóval lazábban álltatok a munkához?

Figyelt kérdés

1 hónapos felmondási időmet töltöm, és a munkáltató kitalálta, hogy szeretne minél többet "kipréselni belőlem" a betanítással, a munka megnyomásával, stb.

Erre vállat vontam és jeleztem, hogy nem vettem észre a megfelelő kompenzálást az elmúlt években (ezért is mondtam fel), így ennek megfelelő teljesítményt fogok nyújtani. Ennek az eredménye gyakorlatilag az összes meetingre egy örömteli "decline", a Teams üzenetekre 4-5 órával későbbi válaszadás, stb.

A HR is már 1 hét után kitalálta, hogy legyen egy meeting a "MaGaTaRtÁsOmRóL", amire szintén nyomtam egy elutasítást, majd jeleztem, hogy nincs szükségem meetingre sem a bullshit dumájukra, köszönöm szépen (mai sztori).

jan. 20. 11:52
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Drágám, ez nem lazaság, hanem ámokfutás. Nyugodj meg, ne égess fel magad mögött semmit. Nem miattuk, miattad.
jan. 20. 11:56
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
Ez így inkább gyerekes. De ha jól tudom dönthet úgy a munkáltató, hogy az 1 hónapos felmondási idő felét elengedi, illetve felment az alatt a munka alól (nálunk volt ilyen). Nem értem miért kell erőltetni az 1 hónapot, kicseszés a többiekkel is, mert papíron plusz 1 ember dolgozik, a valóságban meg nekik kell helyette is. Meeting erről-arról meg pláne teljesen felesleges, mivel úgyis távozol a cégtől.
jan. 20. 11:59
 3/8 anonim ***** válasza:
8%
Lazábban, de nem dacosan.
jan. 20. 12:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Nemcsak a felmondási idő alatt. Amilyen a fizetés, olyan a munkamorál
jan. 20. 12:11
 5/8 anonim ***** válasza:
79%
Ha gerinced van, ugyanúgy dolgozol...
jan. 20. 12:33
 6/8 anonim ***** válasza:
43%
Azért mondtak fel, mert nem érdekelt a meló. Ha én mondtam fel, akkor is ez van. Nincs más hozzáállás.
jan. 20. 12:41
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Amikor engem így vegzáltak be se mentem többet. Fenyegettek mindenfélével, de mindhiába.
jan. 20. 12:42
 8/8 anonim válasza:

Én a helyedben ilyeneket nem csinálnék, mert pár figyelmeztetés írásban és kirúgnak azonnalival. Igen, megteheti a felmondási időd alatt is. Aztán akkor a fennmaradó idővel kevesebb fizut kapsz és másnaptól nincs melód.

Másrészt sok munkaszerződésben benne van, hogy ha kárt okozol a cégnek, akkor ezt ők pénzé téve követelhetik tőled. Szóval ha anyagi kárt okozol a nemtörödömséggel, akkor még le is vonják a fizudból, aztán max ha nem tetszik mehetsz munkaügyi bíróságra, amit elbuksz ha normálisan csinálja ezt a cég és a munkaszerződésed kitér erre (enyém pl egész részletesen kitér).

Emellett rohadt gyerekes szerintem ez, mint egy kisgerek, aki megsértődik, mert nem kap cukorkát. Hiába van igazad, szerintem békésebb leszel, ha becsülettel ledolgozod, aztán végén szó nélkül leléphetsz. Bár gondolom még fiatal vagy, azért csinálsz magadnak streeszhelyzetet.

jan. 31. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!