Szó nélkül el kellene tűrnöm, hogy megeszik a kajámat?
Szegénykém, ezt túltoltad.
Biztos nem voltál kollégista. Ott a folyosói hűtőszekrényt egyirányúnak hívtuk. Csak betettük a kaját, és tovább már nem volt rá gond.
Azt azért elmondhatod neki, hogy azért esett rosszul, mert te kezdő vagy, és még a más pénzéből kajálsz, csak hó végén kapsz majd első fizetést. Hátha egy kicsit meglátják a másik oldalt is. De ne pattogj, légy kedves, és ne is mondd el többször, csak egyszer.
Jól is nézne ki ha nem lennél otthon én meg bemennék a házadba és megzabálnám a kajád egy részét,meg még ami kell nekem abból fogyasztanék, aztán még meg is tapsolnál... Na ezért tart itt az ország ahol tart,mert az ilyen együgyűek tapsikolnak a tolvaj fidesznek
Fokozott óvatosságra sarkalló élményed volt ez a "maffin-kaland", azt azonban túlzásnak vélem én is, hogy egy maffin miatt egyből az "ENSZ Biztonsági Tanácsát tárcsázod"!
- Hívhattad volna az Amerikai Szenátust is ezzel a megközelítéssel, - hátha megszavaznak sürgősségi sorrendjét tekintve azonnal hat milliárd dollárt a problémád orvoslására!...
Én kristálycukorral jártam úgy, hogy reggel kiraktam egy kiló kristálycukrot - abban a hitben, hogy tart, ameddig tart, és váltásokban lesz pótolva (körforgásos rendszerben). Tény, hogy erről senkivel nem beszéltem ezt megelőzően, de azért nem esett jól, hogy délelőtt 10:00 órára (!) egyetlen egy morzsa (!) sem maradt belőle!
Megoldhattam volna úgy is, hogy a zárható szekrényemben tárolom a későbbiekben a kisebb adagokban behordott cukrot, de inkább azt választottam, hogy azóta cukor nélkül iszom a kávét. A mai napig van olyan "kollégám", aki természetes járandóságnak veszi, hogy a mások által előre kifizetés terhére megiszik ingyen reggel és este is egy lavor kávét. A közelmúltban jutottunk el oda, hogy szólt a közvetlen főnököm az illetőnek, hogy be kellene ezt fejezni, - ellenkező esetben be lesz szüntetve a kávézásra fenntartott lehetőség! Nem hiszem, hogy érdekli az ilyen embert, kitol-e másokkal, de nem követtem tovább nyomon az eseményt. Mindenesetre nem tartom etikusnak, hogy vannak, akik szerint rendben van az, hogy mindenféle megbeszélés, beleegyezés nélkül egyszerűen elveszik azt, ami nem személyre szólóan a saját tulajdonuk! Van egy asztal is, amelyről mindenki tudja, hogy az oda kitett nassolni való szabad préda, de a kávé nem ezen az asztalon van! Persze sokkal egyszerűbb megsértődni mindenen, mint gondolkodni! Én inkább azon szoktam kiakadni, hogy nagyjából ugyanannyi az egy helyen foglalkoztatottaknak a munkabére és olyan szinten kisstílű valaki, hogy pitiáner dolgokat lop, kezel járandóságként - azzal párhuzamban, hogy a kollégája is pontosan ugyanazon az áron tud hozzájutni, mint ő! De nincs is miről beszélni egy olyan közösségben, ahol WC ajtóról kellhet valakinek egy díszítő/fedő lemez a hozzátartozó kilinccsel és képes ezért bevinni egy ócskát, ill. felvállalni a lebukás kockázatát, amikor éppen cseréli! De ha a főnökeimet és a biztonságiakat nem zavarja, - hogy tolvajok dolgoznak és tevékenykednek abban a közösségben, amelynek ők maguk is alkotóelemei, - akkor sem az én dolgom a problémát a nyakamba venni - annak ellenére sem, hogy vannak helyek, ahol kevesebbért is kivágnak utcára embereket!
Én (!) NULLA toleranciával vágnám ki a tolvajokat a munkahelyekről az utcára, - akármennyire jó munkaerő az illető! Az első három Föld körüli pályára állítás után elkezdene gondolkodni mindenki, akiben jelen van a lopási hajlam!
Az ember érdekes viselkedéséről egy gondolat:
A szocializmusban számos olyan üzem volt, ahol úgy próbáltak meg (alacsony fizetést) kompenzálni, (nagyüzemi lopást) megelőzni, hogy a gyártott termék egy töredékét legálisan elvihette - meghatározott idő távlatában - az üzemi dolgozó. Éppen ezért is volt elfogadott, természetes, hogy cserében úton-útfélen kaphatott az illető mindenféle ellenőrzés, ami a lopások megakadályozását szolgálta. Ebből az lett, hogy sok embernek nem volt elég ez a lehetőség és a lehetőség fenntartás mellett is loptak tovább, de sok esetben maguk a javak őrzésére fenntartott emberek is benne voltak nyakig a lopásokban.
Azt akartam kihozni ebből, hogy sok emberre nincs jó hatással, ha engedményeket kapnak, - mert ha a kisujjadat nyújtod, készséggel elfogadják, de derékból!
Magyarország, így (nem) szeretlek!
"Azért a kollégádat érzékenyen érintette,ha másnap hozott 15db muffint."
Igen, valószínűleg letolta a főnök, azért kapta fel így a vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!