Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szó nélkül el kellene tűrnöm,...

Szó nélkül el kellene tűrnöm, hogy megeszik a kajámat?

Figyelt kérdés
Hétfő óta dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, és szerdán 3db muffint vittem uzsonnára. Reggel kipakoltam az asztalra, és délben pedig már eltűnt az egyik. Megkértem a főnököm, hogy nézze vissza a kamerán, hogy ki vette el, erre kiabált velem, hogy nem az oviban vagyunk, és ne csesztessem ilyen hülyeséggel. Azóta a többi kolléga nem is nagyon beszél velem, és az egyik gúnyosan csak "muffinlány"-nak szólít.

jan. 17. 22:20
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Igen, a gúnyolódó ette meg. Aztán másnap hozott egy egész tálcával, 15 darabot, aztán gúnyosan azt mondta, hogy "Elég lesz? Ha akarod holnapra hozok egy egész raklappal!" Azóta hív muffinlánynak. Egy másik munkatársam, akivel eleite egész jóban voltunk, már alig beszélget velem, és azt mondta, hogy kicsinyes és dedós dolog volt tőlem, hogy egy darab süti miatt a főnökhöz mentem. Ezekszerint mindenki engem hibáztat...
jan. 17. 23:30
 12/31 anonim ***** válasza:
2%

Szegénykém, ezt túltoltad.

Biztos nem voltál kollégista. Ott a folyosói hűtőszekrényt egyirányúnak hívtuk. Csak betettük a kaját, és tovább már nem volt rá gond.

Azt azért elmondhatod neki, hogy azért esett rosszul, mert te kezdő vagy, és még a más pénzéből kajálsz, csak hó végén kapsz majd első fizetést. Hátha egy kicsit meglátják a másik oldalt is. De ne pattogj, légy kedves, és ne is mondd el többször, csak egyszer.

jan. 17. 23:42
 13/31 anonim ***** válasza:
52%
Jól tetted! Én belevertem volna a fejét a 15 darab muffinba, a főnöknek meg megmondtam volna hogy mérgezett volt a szomszéd kutyának szántam, ezek után ha lehet lopni és más kajáját megfalni a munkahelyen akkor az nem az énhibám.
jan. 17. 23:50
 14/31 anonim ***** válasza:
91%

Jól is nézne ki ha nem lennél otthon én meg bemennék a házadba és megzabálnám a kajád egy részét,meg még ami kell nekem abból fogyasztanék, aztán még meg is tapsolnál... Na ezért tart itt az ország ahol tart,mert az ilyen együgyűek tapsikolnak a tolvaj fidesznek

jan. 18. 00:02
 15/31 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudom, mennyi és milyen lehetőséged van a környékeden és a szakmádban... De én pl. elég önérzetes vagyok, a helyedben biztosan felmondanék. Engem ne alázzon meg senki a munkahelyemen.
jan. 18. 00:02
 16/31 anonim ***** válasza:
94%
#12 szerintem ezt nem lehet megmagyarázni, hogy nem ultragáz. Most komolyan jön az új ember és megenni a kajáját. És a végén még nekem sértődni meg ezen, hogy megettem és játszani az eszemet a 15 muffinnal. És azt mondani, hogy a másik dedós :D
jan. 18. 00:07
 17/31 anonim ***** válasza:
91%
Simán annyit kellett volna reagálnod, hogy akkor tömd a busafejedbe az összeset, ha szerinted ezzel el van intézve... nehogymár még neki álljon feljebb. Emiatt ne érezd magad rosszul, konkrétan ellopta a kajádat. A helyedben a biztonság kedvéért csinálnék valami tuti chiliset, hadd menjen rá arra is a bélpoklosa.
jan. 18. 00:07
 18/31 anonim ***** válasza:
6%

Fokozott óvatosságra sarkalló élményed volt ez a "maffin-kaland", azt azonban túlzásnak vélem én is, hogy egy maffin miatt egyből az "ENSZ Biztonsági Tanácsát tárcsázod"!

- Hívhattad volna az Amerikai Szenátust is ezzel a megközelítéssel, - hátha megszavaznak sürgősségi sorrendjét tekintve azonnal hat milliárd dollárt a problémád orvoslására!...

Én kristálycukorral jártam úgy, hogy reggel kiraktam egy kiló kristálycukrot - abban a hitben, hogy tart, ameddig tart, és váltásokban lesz pótolva (körforgásos rendszerben). Tény, hogy erről senkivel nem beszéltem ezt megelőzően, de azért nem esett jól, hogy délelőtt 10:00 órára (!) egyetlen egy morzsa (!) sem maradt belőle!

Megoldhattam volna úgy is, hogy a zárható szekrényemben tárolom a későbbiekben a kisebb adagokban behordott cukrot, de inkább azt választottam, hogy azóta cukor nélkül iszom a kávét. A mai napig van olyan "kollégám", aki természetes járandóságnak veszi, hogy a mások által előre kifizetés terhére megiszik ingyen reggel és este is egy lavor kávét. A közelmúltban jutottunk el oda, hogy szólt a közvetlen főnököm az illetőnek, hogy be kellene ezt fejezni, - ellenkező esetben be lesz szüntetve a kávézásra fenntartott lehetőség! Nem hiszem, hogy érdekli az ilyen embert, kitol-e másokkal, de nem követtem tovább nyomon az eseményt. Mindenesetre nem tartom etikusnak, hogy vannak, akik szerint rendben van az, hogy mindenféle megbeszélés, beleegyezés nélkül egyszerűen elveszik azt, ami nem személyre szólóan a saját tulajdonuk! Van egy asztal is, amelyről mindenki tudja, hogy az oda kitett nassolni való szabad préda, de a kávé nem ezen az asztalon van! Persze sokkal egyszerűbb megsértődni mindenen, mint gondolkodni! Én inkább azon szoktam kiakadni, hogy nagyjából ugyanannyi az egy helyen foglalkoztatottaknak a munkabére és olyan szinten kisstílű valaki, hogy pitiáner dolgokat lop, kezel járandóságként - azzal párhuzamban, hogy a kollégája is pontosan ugyanazon az áron tud hozzájutni, mint ő! De nincs is miről beszélni egy olyan közösségben, ahol WC ajtóról kellhet valakinek egy díszítő/fedő lemez a hozzátartozó kilinccsel és képes ezért bevinni egy ócskát, ill. felvállalni a lebukás kockázatát, amikor éppen cseréli! De ha a főnökeimet és a biztonságiakat nem zavarja, - hogy tolvajok dolgoznak és tevékenykednek abban a közösségben, amelynek ők maguk is alkotóelemei, - akkor sem az én dolgom a problémát a nyakamba venni - annak ellenére sem, hogy vannak helyek, ahol kevesebbért is kivágnak utcára embereket!

Én (!) NULLA toleranciával vágnám ki a tolvajokat a munkahelyekről az utcára, - akármennyire jó munkaerő az illető! Az első három Föld körüli pályára állítás után elkezdene gondolkodni mindenki, akiben jelen van a lopási hajlam!

Az ember érdekes viselkedéséről egy gondolat:

A szocializmusban számos olyan üzem volt, ahol úgy próbáltak meg (alacsony fizetést) kompenzálni, (nagyüzemi lopást) megelőzni, hogy a gyártott termék egy töredékét legálisan elvihette - meghatározott idő távlatában - az üzemi dolgozó. Éppen ezért is volt elfogadott, természetes, hogy cserében úton-útfélen kaphatott az illető mindenféle ellenőrzés, ami a lopások megakadályozását szolgálta. Ebből az lett, hogy sok embernek nem volt elég ez a lehetőség és a lehetőség fenntartás mellett is loptak tovább, de sok esetben maguk a javak őrzésére fenntartott emberek is benne voltak nyakig a lopásokban.

Azt akartam kihozni ebből, hogy sok emberre nincs jó hatással, ha engedményeket kapnak, - mert ha a kisujjadat nyújtod, készséggel elfogadják, de derékból!

Magyarország, így (nem) szeretlek!

jan. 18. 07:53
 19/31 anonim ***** válasza:
0%
Azért a kollégádat érzékenyen érintette,ha másnap hozott 15db muffint. Igen nem volt szép tőle, hogy megette de ha már ott árválkodott az asztalon... Dobozba kell vinni a kaját névvel felcimkézve és biztonsági lakattal lezárni.
jan. 18. 08:15
 20/31 hollófernyiges ***** válasza:
89%

"Azért a kollégádat érzékenyen érintette,ha másnap hozott 15db muffint."

Igen, valószínűleg letolta a főnök, azért kapta fel így a vizet.

jan. 18. 10:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!