Jogosan varjak el,hogy korabban erkezzek?
Egy cegnel dolgozok ahol reggel 6 kor kell nyitni a gyar epuletet.
Ez azt jelenti,hogy itt kell lennem minden reggel amikor regeles muszakon vagyok 15 percel elobb. Minden reggel. Es 6:00 kor mar el kell foglalnom a helyem az irodaban mert csoroghet a telefon stb.(szokott is egyebkent).
Felmerult benne m a kerdes,hogy az heti szinten 5*15perc pluszt jelent (csak mert nekem kell a riasztot rendezni es a kapukat, sorompot,lakatokat leszedni).
Teljes mertekben megertem,hogy a munkaltato elvarja,hogy a dolgozo korabban erkezzen es ne kapkodva essen be 6:00 kor es huppanjon le a székbe. Ez vilagos. De elvarni,hogy minden regel +15percet lenyegeben ne fizessen ki a ceg az kicsit zavaro. Es nincs az,hogy ennyivel pl hosszabb a szunet. Vagy le lehet csuszni vagy barmi opcio. Azert is kulonosen zavaro,mert ha pl a szunetben 5p-el elcsuszok akkor mar szova teszik,hogy a szunet 30perc es nem 35. Ennyire irigyek a kollegak. De kijarkalnak dohanyiozni, stb de az masik tortenet.
Szoval a napi 15p korabban kezdesememre valami javaslat,velemeny barmi hoozzaszolas? Mas hogy kezelte az ilyen szitut?
Jogos kérés. Ezalatt a 15 perc alatt el lehet minden fontos dolgot intézni, hogy nyitásra minden klappoljon. Mivel másabb pl. a hétfői reggel, mint a keddi, vagy a szerdai, hogy azt kérdezed, hogy "De elvarni,hogy minden regel +15percet"?
Pároméknak 1 órás az ebédidő, ami azért röhejes, mert senki nem eszik ennyi ideig, tehát a maradék 40 percben meg tovább dolgoznak. Egy normál ebédidő max 20 perc hivatalosan. Nálunk 8 helyett 7.40-re kell jönni emiatt.
Tehát nehogy az a 15 perc legyen már neked probléma.
Ertem,hogy van ahol rosszabb a helyzet.
"1 órás az ebédidő, ami azért röhejes, mert senki nem eszik ennyi ideig, tehát a maradék 40 percben meg tovább dolgozna" - Ki is lehet menni setallni addig vagy barmi mast csinalni,nem kell 1 oran keresztul csak enni. Elobb ugysem fogsz elmenni haza.
Bármilyen munkahelyre jár az ember, nem pontban akkor esik be, amikor elkezdődik a munka. Legalábbis normális esetben. Az iskolába sem pontban nyolcban kell megérkezni, hanem fél órával előbb.
Nálunk is 7:45-kor ott kell lenni, mert 8 órától dolgozunk és addigra mindenkinek be kell lépnie a rendszerbe, fel kell készülni a munkára.
Ha te 6 órától dolgozol és pontban 6-kor léped át a munkahely bejáratát, akkor fix, hogy 6 órakor nem fogod elkezdeni a munkát, mert még nekiállsz elpakolni a kabátod, kipakolni a táskából, elmész pisilni vagy csinálsz egy kávét ... stb.
Kérdező, párom egy magánitalboltban árufeltöltő, van, amikor kasszás. Szerinted van neki arra ideje, hogy kimenjen sétálni?
Hány éves vagy te? 5? Ne legyél már ennyire naiv és éretlen.
"Bármilyen munkahelyre jár az ember, nem pontban akkor esik be, amikor elkezdődik a munka. Legalábbis normális esetben. Az iskolába sem pontban nyolcban kell megérkezni, hanem fél órával előbb." - De nem kezdik feloraval elobb a tanitast. Erre mondtam,hogy megertem,hogy itt kell lenni elobb 15 perccel. Ezzel nincs baj. De azzzal igen,hogy elvarjak,hogy dolgozzak kezdes elott. Csinalok egy kavet, egy piritost bedobok vagy egy banant es kezdek idoben az asztalomnal.
6 kor kezd nyitni a hely,nalam van a kulcs. Akkor mennek be a melosok.
Ezt is megertem,de akkor ennyivel jarjon pl tobb szunet mint amennyivel elobb kezdtem. Nem lennek ennyire szorozos ha a melohely is flexi lenne kicsit.
De kotik az ebet a karohoz.
6kor kezdodik a munka de nekem itt kell lenni korabban ajtokat es kapukat nyitogatni meg sorompot meg riasztot rendezni.
Tehat en mar 5:40 - 5:45 kor is dolgozok.
HA át is kell öltöznöd, akkor tényleg szükséges lehet az a 15 perc. Az egészségügyben is 15 perccel előbb kell érkezni, hogy pont időben már átöltözve legyél az osztályon a betegek kötött és nem civilben.
Inkább az a kérdés számomra, hogy mihez kell 15 perc? Ha csak a riasztót kell kikapcsolni a fűtést felnyomni, nem elég 5-10 perc?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!