Miért kell 10-15 perccel korábban beérni a munkahelyre?
Figyelt kérdés
Ennek akkor van értelme, ha a dolgozó még kávézik, mosdóba megy, ha 8:00-ra vagy ki mikor kezd minden programot fel kell állítania a gépen. De ha nincs ilyen, akkor miért nem elég 57re beérni? Aztán egészre be is kapcsol a gép. Persze ha emiatt később kezd csak, akkor lehet neki szólni, de annak mi értelme van, hogy bemegyek 45re és egészig csak ülök és nézek ki a fejemből?
Épp azért, amit leírtál. Ha ilyesmi nem áll fent, és munkakezdésre mindennel készen állsz, menj be akkor, amikor szeretnél.
2023. szept. 7. 17:33
3/18 A kérdező kommentje:
Hát sajnos le lettem b.aszva, először csak megmondták, hogy legkésőbb 50re érjek be, aztán ezt tartottam is, csak reggel vettem bérletet, mert elfelejtettem előző nap, hogy le fog járni, így emiatt egészre értem csak be. De bérletet muszáj volt vennem, különben nem tudok bemenni a munkába. Szóltam a főnöknek. Majd beértem és behívattak és hát így még nem üvöltött velem főnök, hogy ki fognak rúgni, ha megint kések. Kések... A 8:00ra beérés nem késés...
2023. szept. 7. 17:37
4/18 anonim válasza:
Eleve leszarnám azt a munkahelyet, ahol szaroznak velem néhány percen.
2023. szept. 7. 17:55
5/18 anonim válasza:
Én felmondással fejezném ki a hálámat az üvöltözésért. Ott rohadjon meg az ilyen főnök meg munkahely!
2023. szept. 7. 18:01
6/18 anonim válasza:
Én mindig pontban 8:00-kor estem be a munkába, soha senki nem szólt érte.
Azóta már saját irodám van, rugalmas munkaidővel, szóval ma már az se gond, ha be se megyek.
Én felmondanék a helyedben. Az élet túl rövid ahhoz, hogy ilyen kicsinyes s.ggfejek beszóljanak mindenért.
A főnöki üvöltözés meg nonszensz. Az én főnökeim jó fejek voltak mind, olyan volt, hogy szóltak valakinek 2x, harmadjára elbocsátották. Egy hangos szó nem volt akkor sem. Ezt normális helyen így csinálják.
2023. szept. 7. 18:42
7/18 anonim válasza:
Egyetértek a hatos válaszolóval, olyan helyen ha van más választásunk (persze nem mindig van), nem dolgozunk, ahol kb. szaros rongyként kezelnek minket és üvöltöznek velünk. De hogy a kérdésre válaszoljak, szerintem ez is ilyen régimódi értelmetlen berögződés lehet. Az az elképzelés, hogy majd megy előtte a dumcsizás és jópofizás (🙄), közben a munkatársak családi hangulatban megisznak egy kávét közösen, vagy azt hiszik ha valaki nem ér be időben az biztos még negyed 9-kor is a reggelijét fogna enni munka helyett. Zárójeles megjegyzés, ugyanez ment nálunk általánosban, mindig úgy lecsesztek a tanárok ha csengetés előtt pár perccel értem be, mintha legalábbis felgyújtottam volna a tanárit. Pedig ahhoz, hogy valaki levegye a kabátját, és elővegye a tanszereit még egy perc se kell, nem hogy 15, egy ekkora gyereknél még a kávézásra se kell időt számolni.
2023. szept. 7. 19:03
8/18 anonim válasza:
Mondj fel, miattad az ilyen rabszolga lelkű emberek miatt engednek meg maguknak mindent a munkáltatók, bocsi. Én ma is befenyítettem a céget hogy felmondok, nem szeretek ezzel fenyegetőzni de eldurrant az agyam, egyből vissza vettek. Igaz sokáig így sem tervezek itt maradni, de nem szabad hagyni hogy így viselkedjenek egyből még melegében vissza kell vágni.
2023. szept. 7. 21:14
9/18 anonim válasza:
Akkor mondj fel tem. Majd befogja a főnök a pofáját.
Én is teljesen értelmetlennek tartom fél órákkal hamarabb beérni. Herotom van az ilyen bölcsöde stílusú munkahelyektől.
2023. szept. 7. 21:21
10/18 anonim válasza:
Az a mérvadó ami a munkaszerződésedben van.
A főnök uvoltozeset akkor is kikerném magamnak ha netán igaza is lenne.
Én rugalmas munkaidőben vagyok. Torzsidő 9-15-ig. Fél hétre járok, fél óra szünet. Az időt negyedórás taktusba számolják. Egy perccel később csekkolok be, máris vesztettem egy negyed órát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!