Criterion telephelyi őr munka milyen?
Mostanában láttam egy hirdetést. Vidéken szokásos 24/48-as biztiőr munka, de a nettó bőven 400 felett van plusz még vannak bónuszok is, szóval ez így fizuban elég jó.
Mennyire megbízható cég a criterion? Nagyon stresszes melót nem szeretnék magamnak, szóval ha ezzel gond lenne, akkor inkább nem is jelentkezem.
A telephelyi 24/48 vagyonőri munkakörök a legnyugodtabbak, lehetséges hogy megkapod a 400 nettó feletti összeget, a szabadságot, pótlékokat, és minden mást az gyorsan ellehet felejteni. Ez csak beetetés, hogy legyen jelentkező.
A vagyonőrködésben vannak a legnagyobb átverések!
Criterion? Hidd el, nem fogsz te ott aludni. Jellemzően pénzzel, és egyéb értékekkel foglalkoznak. Egy ilyen cég 100%, hogy nem enged aludni.
24/48? Kimondva szép, de gyakorlatban jó szar. Csináltam én is. Konkrétan a 24 óra totál kiszív, a másnapod olyan, mint akit agyonvertek, és délnél hamarabb nem mászol ki az ágyból(nekem volt, hogy délután kettőig szó szerint nem bírtam megmozdulni), ha matatós az asszony, vagy akikkel együtt élsz LEHETETLEN, hogy kipihendd magad(tapasztalat), úgyis akkor fog nekik kelleni főzni, porszívózni, csörögni, csattogni, mikor te épp aludnál, és nem fogsz tudni. Ha felkelsz is hulla leszel totálisan egésznap. Télen mire felkelsz sötét is lesz, és a napot se nagyon fogod látni. Ha éjszaka csekkolnod kellesz, vagy hív a diszpécser akkor egy idő után totálisan fel fog borulni a bioritmusod, és szinte lehetetlen lesz visszállítanod(én egy éve próbálkozom, és nem sikerül). A második pihenőnapod pedig 100% rohanás lesz, menni kell a boltba, be kell vásárolnod 24-re, össze kell készítenek a másnapi ebédedet, stb. Ezzel el is megy kb majdnem az egésznapod, és feküdhetsz is le aludni, mert hajnalban meg kelhetsz korán, és mehetsz 6-ra dolgozni.
Én portán őrködtem 24-ben, és éjszaka max 2-3 órát lehetett aludni, persze azt sem ágyban(az Mtk. Pedig világosan leírja, hogy fűtött pihenőhelyet kell kialítani ággyal, stb). Az ülve alvástól egy idő után amúgy is ki fogsz készülni. Fájni fog a derekad, hátad, mindened. Ja, és nyugi. Belső ellenőrök is lesznek, akik majd mennek és a nyakadra járnak, akár az éjszaka közepén is, aztán szonda, kérik minden papírod, stb. Ha elkapnak, hogy alszol lehet ki is rúgnak.
Én már nem vállalok 24-et pontosan az ilyen dolgok miatt. Egyszerűen belefáradtam, és nem bírom már.
Ja, és kondira, vagy továbbtanulásról, hobbiról ne is álmodozz. Nem lesz időd semmire, mert állandóan hulla leszel, vagy rohannod kell majd, hogy másnap a 24-re meglegyen mindened.
És még azt nem is írtam, hogy milyen gyakori, hogy 24 után másnap visszarendelnek 12 órázni. Hogy törvénytelen? Senkit nem érdekel sajna.
Nincs ünneped, nincs karácsony, nincs szilveszter, húsvét, semmi. Jellemzően fizetett szabadság sincs. Itt sincs, ahol most vagyok. Tudom, hogy járna, de senki nem meri a céget bejelenteni.
Volt egy kollégám 24/48-as időszakom alatt, akit a főnök még a feleségéhez sem engedett el, aki éppen akkor szült...Nekem elhunyt egy közeli családtagom, és másnap mennem kell dolgozni, nem járt az erre járó +2 szabadság sem.
Legrosszabb esetben betesznek valami sorompó mellé, és 24 órában az lesz a feladatod, hogy azt kapcsolgasd, mint egy majom, és se alvás, se WC, se evés, aztán szívhatod a port.(Nekem volt ilyen munkahelyem, kemény 2 napot bírtam).
Akik olyanokat írnak, hogy ,,tök buli" meg milyen jó, laza, azok életükben egyszer sem dolgoztak ilyen helyen. Max valami lebujban, ahol egésznap lehetett aludni, de olyan nem jut mindenkinek, meg azok jellemzően nettó 900-1000 forintos bért fizetnek(igen, még létezik ilyen hely, tudok cégeket is, akik még itt tartanak).
Folytassam, vagy elég lesz? Szerintem csak akkor vállald el, ha tényleg nincs más, vagy csak ideiglenesen akarod.
"Jellemzően pénzzel, és egyéb értékekkel foglalkoznak"
Az a Készpénzlogisztika, azt most ne keverjük ide, őrzéssel a Biztonsági Szolgáltatások foglalkozik, ugyanolyan "átlagos" telephelyeken, mint bármely más cég. Ergó nem pénzt fog őrízni.
A Criterion egész jó cég, legalábbis jobb mint a legtöbb. Alapvetően 100%-ban törvényesen működik, tehát a fizetésed biztos annyi lesz aminek lennie kell, teljesen bejelentve, táppénz, túlóra, szabadság, minden, ahogy az hivatalos.
Területi szinten lehetnek kisebb problémák, pl a pihenőidőhöz nemtudom melyik főnök hogy áll, vagy hogy mennyire stresszes, az nagyban függ az adott helyetől.
De összességében a céget tudom ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!