Mit tegyek? Görcsben a gyomrom, ma is egész nap sírtam, egyszerűen nincs erőm bemenni hétfőn újra dolgozni.
Ez nekem nem tűnik legálisnak. Sajnálom, kitartást.
Gondolom azért csinálod, mert nincs más lehetőség.
Két hetet kapsz téli szünetnek, de utána meg 3,5 hónapot megállás nélkül dolgoznod kell?
Ennél jobb kamut találj ki legközelebb.
Eleve heti két nap kötelező, mint kiadott pihenő nap. Illetve havi egynek teljes hétvégére kell esnie.
Ez EGYÁLTALÁN NINCS RENDBEN.
Mindenképp hagyd ott a helyet, ha tudod.
Nem véletlen ez a reakció, meg a tested jelzései.
Hallgass rá!
Ismerős. Én is most megyek dolgozni. Rühellem az egészet. Ja, és nekem karácsonyi szünet sem volt(csak két nap).
Én állás után nézelődöm hetek óta. Javaslom tedd te is ezt.
Amúgy pl vendéglátásban/vagyonvédelemben teljesen ,,rendben" van, hogy mindennap menni kell(természtesen az Mtk. szerint ez nem oké, de a munkáltatók 99%-a telibe szarja mi van az Mtk-ban).
#6:
Vendéglátásban is van pihenőnap, olyan nincs, hogy hónapokon át dolgozol minden áldott nap hétvégén is. Ha meg a munkáltató telibeszarja, akkor bejelentés. Nem rabszolgák vagyunk bazze.
9, én dolgoztam olyan vagyonvédelmi cégnél, ahol az építkezést mindennap 24 órában őriztük. Boltba kimehettünk, meg fürdeni, de ennyi. Bejelentés? :D Nem fizettek volna ki minket, ha bejelentjük a céget. Most is több őrt is ismerek, akik így dolgoznak.
Ezzel élnek vissza a munkáltatók, hogy akkor nincs fizetés. Ráadásul mindent tudni kell bizonyítani is, és a kollégák 90%-ban nem fognak melléd állni, mert kell nekik a munka, akármilyen szar is, egy ember véleménye meg a bíróságon is 0. Ha meg nem fizeti ki neked azt a 100-300 ezer forintot? Akkor sincs semmi. Ilyen ,,kis" összegnél a bíróság sem csinál semmit, hiába pereskedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!