Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek véget érhet egy...

Szerintetek véget érhet egy igaznak hitt, tizenéves barátság csak azért, mert a másiknak jobban megy a sora? Vagy csak egyszerűen elfáradt az egész?

Figyelt kérdés
Nagyjából tizenötéve ismerem a legjobb barátnak hitt embert az életemben de sajnos változtak a dolgok. Én elváltam, nem tudtam elhelyezkedni a mérnöki szakmámban, fizikai munkás voltam de most munkanélküli. Haver viszont vezető pozícióba került, családja lett, háza lett és jól megy minden neki. Sosem voltam irigy, azt a szakmát tanulta amit szeret, nekem közöm nincs hozzá, örülök neki összejött. Mentem is segíteni neki mindenbe! Házfestés, munkálatok, bepakolás... stb. De múlt év óta változott!!! Valahogy lekezelőlen kezdett el viselkedni velem, hazudott is párszor és beképzelt lett. Egy időben direkt nem kerestem, hogy tisztuljanak a dolgok és utána elhívtam beszélgetni. Elmondtam mi a bajom vele de mindig hárított, sosem ismerte el a hibáját. Csak rám mutogatott! A közös névnap-szülinap dolgok is teljesen elmaradtak, ott is átvert. Majd jött egy közös munka aminél ő osztotta meg velem a megbízást. És rájöttem, hogy elég durván átbaszott itt is! Fizetésben is, munkában is, megbízások számában is, mindet magának akarta. Amikor rákérdeztem, lekezlően ennyit mondott: Több mint a nulla, jó neked, munkanélküli vagy. Pedig előtte én tettem nem kevés pénzt a zsebébe de én tisztességesen számoltam el vele. De mostanában ilyen leszólásai voltak, erre értettem, hogy lekezelő. Sokszor próbáltam helyrehozni a régre nyúló múlt miatt. De nem megy! Elfáradt ez a barátság, belefáradtam én is. Nem tudok már lassan semmiről beszélni vele pedig szeretnék. Azóta lettek más haverok/barátok akiket a közös élethelyzet vagy munka hozott. Az ő társaságukban jól érzem magam, nem úgy mint akiről beszéltem. Nem értem miért erőltetem ezt az egészet és miért érzem saját bukásomnak ha véget ér egy barátság.

dec. 19. 21:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez már rég nem barátság. Sajnálom.
dec. 19. 22:23
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, véget érhet.

Nálam is ehhez hasonló volt a szituáció. Érdekes, hogy nálam is az kezdett el furcsán viselkedni, akinek elvileg felvitte az isten a dolgát.

Én is jeleztem neki, hogy mi a gondom, de olyan volt, mintha meg sem értette volna.

Én meg csak néztem, hogy most mi szállta meg, hogy így megváltozott.

Szerintem az ilyen embereknek valami nagyon nem stimmelt az életében, amit akkor, mikor az végre jobbra fordult kb rajtunk is megbosszulnak.

Ez inkákk szánni való, mint irigylésre méltó.

dec. 19. 23:14
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha nem is véget ér, de nagy esély van rá, hogy megkopik a barátság.
dec. 20. 01:11
 4/12 A kérdező kommentje:

1#

Ezt érzem én is már sajnos!

2#

Szépen mondtam el, nem rázúdítottam erre csak mindig valamivel visszavágott. Mint aki fel sem fogja mit mondok. Nem tudom mit kellene megbosszulnia amikor mindig melette voltam minden szarban. Én voltam amúgy az utolsó a nagy régi barátai közül, mindenki elkopott melőle.

3#

Az a baj vele, hogy a végletek embere vagyok. (Ikrek) És amikor valakivel annyira jóba vagy utána furcsa a csak szinte ismerős baráti kapcsolat. Már nem is nagyon várok el tőle semmit, mert ha elvárásaim vannak akkor tuti megbánt mert csalódok benne. Az interakciók meg ezáltal csökkentek is... Már nem hívjuk egymást szinte meg beszégletés téma is kimerül a semmi poénképekben...

dec. 20. 06:46
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Mivel ez a sokadik ilyen anyagi különbség a barátságban kérdésed, a válasz igen. Előfordulhat
dec. 20. 14:53
 6/12 A kérdező kommentje:

5#

Ezt a kérdést csak most tettem fel. Előtte csak egyszer tettem fel de másképpen egy kérdést, habár erre is vonatkozott. Azt is követted? :O

dec. 20. 20:20
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem volt igazi barátság.A "barátod" egy egoisat volt, aki kihasznált ügyesen.

Szerencse, hogy nem volt ilyen esetem, mert nálam " csak" akkor tűntek el a barátaim, amikor a p.na véglegesen beárnyékolta az életüket és emberi mivoltukat. Elmehetne mindegyik szép házi papucsnak, csak pompont kéne varrni rájuk....

dec. 21. 11:03
 8/12 A kérdező kommentje:

7#

Jól megláttad a lényeget! Iszonyatosan önimádó és egoista lett! Kihasznált rendesen és észre sem vettem csak utólag... csak nem tudom miért nekem fáj ez. Olyan nekem is volt aki nagy haver, majd ha van nő akkor nem látjuk egy ideig mert vele van. Aztán úgy is mindig visszajött de már nem tudtuk komolyan venni a társaságban. Sose értettem amúgy az ilyeneket! Nekem ha volt nőm akkor mindig összehoztam a haveri társasággal is. Szülinapok, főzések, bulik. Úgy gondoltam nem kell elszeparálódni, mindenkinek jó a társaság.

dec. 22. 00:03
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, ez az illető valóban nem volt barátod sem, nemhogy igaz barát. Kihasznált lelkiismeret nélkül. Viszont legalább már többet nem árthat neked, mert nem része már az életednek.

Saját tapasztalatok alapján tudom mondani, létezik olyan is, hogy azért megy tönkre egy stabilnak hitt barátság, mert az egyik félnek nagyon jól, míg a másiknak nagy pocsékul mennek a dolgok.

dec. 23. 14:54
 10/12 A kérdező kommentje:
Engem egyáltalán nem zavar a másik sikere, sosem voltam egy irigy típus. Inkább az bosszantott, ingerelt, hogy milyen ember lett. 15 évet alatt sok szart láttam az ő életéből is, ő is az enyémből. Tudom honnan jött és azt is, hogy ki ő. Erre nekem áll le okoskodni amikor kurvára tudom, hogy nem ért hozzá. Meg a szemem láttára adja elő magát másnak, mekkora nagy szakember. Kérdeztem is, hogy ez mi már?! Kell ez?! És két év alatt bumm, ilyen lett. Azt mondta magyarázatnak, hogy mert végre valaki, meg elért valamit és elszakadt otthonról és ez nem nagyképűség. Mondom: Jah, aha... Pont ezt hívják annak meg azt amikor Tommy Hillfiger cuccba jössze el favágásra meg utána szalonnasütésre az új haverjaim előtt...
dec. 23. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!