Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek véget érhet egy...

Szerintetek véget érhet egy igaznak hitt, tizenéves barátság csak azért, mert a másiknak jobban megy a sora? Vagy csak egyszerűen elfáradt az egész?

Figyelt kérdés
Nagyjából tizenötéve ismerem a legjobb barátnak hitt embert az életemben de sajnos változtak a dolgok. Én elváltam, nem tudtam elhelyezkedni a mérnöki szakmámban, fizikai munkás voltam de most munkanélküli. Haver viszont vezető pozícióba került, családja lett, háza lett és jól megy minden neki. Sosem voltam irigy, azt a szakmát tanulta amit szeret, nekem közöm nincs hozzá, örülök neki összejött. Mentem is segíteni neki mindenbe! Házfestés, munkálatok, bepakolás... stb. De múlt év óta változott!!! Valahogy lekezelőlen kezdett el viselkedni velem, hazudott is párszor és beképzelt lett. Egy időben direkt nem kerestem, hogy tisztuljanak a dolgok és utána elhívtam beszélgetni. Elmondtam mi a bajom vele de mindig hárított, sosem ismerte el a hibáját. Csak rám mutogatott! A közös névnap-szülinap dolgok is teljesen elmaradtak, ott is átvert. Majd jött egy közös munka aminél ő osztotta meg velem a megbízást. És rájöttem, hogy elég durván átbaszott itt is! Fizetésben is, munkában is, megbízások számában is, mindet magának akarta. Amikor rákérdeztem, lekezlően ennyit mondott: Több mint a nulla, jó neked, munkanélküli vagy. Pedig előtte én tettem nem kevés pénzt a zsebébe de én tisztességesen számoltam el vele. De mostanában ilyen leszólásai voltak, erre értettem, hogy lekezelő. Sokszor próbáltam helyrehozni a régre nyúló múlt miatt. De nem megy! Elfáradt ez a barátság, belefáradtam én is. Nem tudok már lassan semmiről beszélni vele pedig szeretnék. Azóta lettek más haverok/barátok akiket a közös élethelyzet vagy munka hozott. Az ő társaságukban jól érzem magam, nem úgy mint akiről beszéltem. Nem értem miért erőltetem ezt az egészet és miért érzem saját bukásomnak ha véget ér egy barátság.

tegnap 21:55
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ez már rég nem barátság. Sajnálom.
tegnap 22:23
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Igen, véget érhet.

Nálam is ehhez hasonló volt a szituáció. Érdekes, hogy nálam is az kezdett el furcsán viselkedni, akinek elvileg felvitte az isten a dolgát.

Én is jeleztem neki, hogy mi a gondom, de olyan volt, mintha meg sem értette volna.

Én meg csak néztem, hogy most mi szállta meg, hogy így megváltozott.

Szerintem az ilyen embereknek valami nagyon nem stimmelt az életében, amit akkor, mikor az végre jobbra fordult kb rajtunk is megbosszulnak.

Ez inkákk szánni való, mint irigylésre méltó.

tegnap 23:14
 3/3 anonim ***** válasza:
Hát, ha nem is véget ér, de nagy esély van rá, hogy megkopik a barátság.
ma 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!