Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Külföldi (EU) álláskeresés....

Külföldi (EU) álláskeresés. Hogy lehet állást találni?

Figyelt kérdés
LinkedIn-en próbálkoztam 0 sikerrel. Aztán lentebb adtam az igényeimből, akár recepciós lennék már, úgyhogy Facebook csoportokban is próbálkoztam, de ott se sikerült semmi. Más hogy talál külföldi állást?

dec. 20. 22:39
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Spanyolország vagy Írország a cél. A tervet pedig leírtam. Először szépen megvetni kint a lábam, aztán idővel szépen lépkedni felfelé. Semmi speciális tudásom nincs, ismerősöm úgyszintén nincs, a közvetítők kilőve, idegenekben pedig nem bízom a Fb csoportokból. Akkor ez a zsákutca így, ugye?
dec. 20. 23:39
 12/20 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem jobb, ha Magyarországon maradsz, mert így sehol és sehogy sem leszel képes megvetni a lábadat.
dec. 20. 23:40
 13/20 A kérdező kommentje:
Na, pont ebből a mentalitásból kívánok elmenni. Köszi, hogy reprezentáltad.
dec. 20. 23:45
 14/20 anonim ***** válasza:
63%

Nem rosszindulatból írtam, de gondolj már bele: nincsen kinti segítséged, nincsen releváns tanulmányi és szakmai háttered, nem tudom, hogy a kultúrákat és nyelveket mennyire ismered. Így mégis mi a koncepció? Pláne olyan országokban, ahol eleve sok helyinek is problémát okoz a munkatalálás (és ők nyilván előnnyel indulnak hozzád képest) és sok más külföldi számára is vonzó célpontok.

Ha így kimész, akkor legfeljebb pincérkedni tudsz, de főleg Spanyolországban sokszor az is csak szezonális munka.

(#1, #12)

dec. 20. 23:48
 15/20 A kérdező kommentje:
De leírtam, hogy van két diplomám. Hol írtam, hogy nincs releváns tanulmányi meg szakmai hátterem és nem beszélek nyelveket? Speciális tudásom nincs. Nem vagyok agysebész vagy űrkutató. Az nem előny, hogy beszélem a nyelvüket, mert meglepő, de ők is beszélik a sajátjukat. Nyilván egy helyit fognak választani helyettem még akkor is, ha megegyezik a végzettségtől kezdve a tapasztalaton át minden. Ezért gondolkodtam már olyanban is, hogy jelentkeznék légiutaskísérőnek, aztán hátha sikerülne egy külföldi bázison megvetni a lábam és utána helyben tovább nézegetni a lehetőségeket. Kinti segítségem valóban nincs, de akkor most mit csináljak? Üljek a babérjaimon és siránkozzak? Egyszer vagyok fiatal!
dec. 20. 23:54
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem lenne több értelme először Magyarországon légiutaskísérőnek lenni, hogy egyáltalán lásd, tetszik-e, majd később, amikor már magabiztosabb vagy és van tapasztalatod, akkor átjelentkezni?
dec. 20. 23:56
 17/20 anonim ***** válasza:
50%

#10 vagyok, es epp Irorszagbol irok.

Na nem csoda hogy itt nem kapsz munkat otthonrol jelentkezve, a lakaskrizis miatt nem foglalkoznak csak ha helyben jelentkezel, ir telefonszammal es lakcimmel.

"Csak" 3 honapot laktunk airbnb-ben, es a #12-nek uzenem, hogy igenis ha talpraesett vagy, meg tudod vetni a labad.

dec. 20. 23:56
 18/20 anonim ***** válasza:
Es a kerdezovel ellentetben nemhogy diploma, de meg eretsegim sincs. Megis kertes hazat tudok berelni Cork nagyon jo reszen, es 2 autonk van.
dec. 20. 23:59
 19/20 A kérdező kommentje:

#16 Dehogyisnem! Így gondolom én is. Olvastam légitársaságok oldalán, hogy van lehetőség (elvileg) a bázisok közötti átjárásra. Ezt az egyetlen lehetőséget látom jelenleg.

#17 Igen, erről hallottam sajnos. Hollandia és Dánia is hasonló helyzetben van.

dec. 21. 00:02
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Pl itt

[link]

dec. 21. 07:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!