Külföldi (EU) álláskeresés. Hogy lehet állást találni?
Miután elvégeztem az alapszakot, kértem ajánlólevelet azoktól az intézményektől, ahol dolgoztam, ahol önkéntes voltam, ahol szakmai gyakorlatot végeztem, majd egy önéletrajzzal és motivációs levéllel együtt elküldtem több kinézett intézménynek. Olaszországba terveztem költözni, egy konkrét város volt kinézve (de volt B, C, D opció is) és azon belül több konkrét hely is, ahol szívesen dolgoztam volna. Elküldtem ha jól emlékszem hét helynek, hárman válaszoltak vissza, hogy várnak online interjúra, mindhárom jól ment, nekem már csak választani kellett. (A lakhatás már intézve volt.)
Nem tudom, hogy neked mi a szakmád, milyen munkakörökben tudod elképzelni magadat, de szerintem ha megvan, hogy konkrétan hova mennél, az ott lévő, potenciális cégeket kéne felkeresni külön-külön. A legtöbbnek a weboldalán van egy "karrier" fül, ahol ki van gyűjtve, hogy milyen pozíciókra keresnek embereket (ha keresnek egyáltalán) és kit kell keresni ezügyben.
Felteszem sokan jelentkeznek és ha van nálad jobb jelölt, nyilván őt választják. Milyen téren szeretnél elhelyezkedni?
Elég népszerű foglalkozás, tagadhatatlanul megvannak a maga előnyei. Viszont csak annak érdemes, aki minimum kettő, de inkább több nyelven tud folyékonyan beszélni és nem probléma a sokszor kusza beosztás, főleg, ha járattolódások és kiesések is megtörténnek.
Azert megvan hogy Eu nem egy zsakutca... Melyik orszag a cel? Vagy mindegy?
Face csoporton nagyobb eselyel megszivod.
Ha nincs ismeros/rokon, lehet kozvetito ugynoksegnel probalkozni, bar ott pocsekul fizetnek, a munka/szallas sokszor kritikan aluli.
Linkedin mukodokepes opcio, ha valami speci tudasod van. Ha nincs, helyben van eleg jelentkezo, nem bajlodnak kulfoldivel aki lehet ki se koltozik majd.
Mi eleszor koltoztunk a celorszagba, es helyben kerestem munkat.
Egyaltalan mi a terved? Es miert kulfold, es melyik orszag?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!