Ez az évvégi bónusz mennyire tisztességes a cégtől? Ti kaptok decemberi túlóra pénzt vagy bármi pluszt?
A cég ahol dolgozom úgy hálálta meg a decemberi melót, hogy aki nemrég van a cégnél 30 ezer ft pluszt kap, aki 5 éve az 50 ezret, aki pedig 10 éve az 80 ezer ftot kap plusszba decemberre.
Én úgy gondolom, hogy ez inkorrekt, mert mi köze van a decemberi szezonnak ahhoz, hogy mióta vagy a cégnél? Ha mindenki egyformán végiggürcöli a decembert, akkor az egyik alkalmazottank fájhat az, hogy a kollégája majdnem 3x annyi pluszt kap, holott ugyanannyit dolgoztak.
Szerintem ez teljesen átgondolatlan volt a cégtől!
Te mit szólt?
Ti kaptok plusz pénzt vagy bármit?
Sok a 30 ezer is vagy kevésnek számít?
Úgy, hogy a fizetésünk egyébként 230 ezer ft!!!!!!!!!!!!
Vicc ez az összeg. Azt pedig igencsak meg kell hálálni, ha valaki régóta van egy cégnél, egy olyan világban, ahol a legtöbben max 2-5 évig maradnak egy cégnél. Ezzel a bónusz differenciálással semmi baj nincs...
Tudod, amikor valaki távozik, akkor kb 1-3 MILLIÓ!! ft a helyettesítésének a költsége (számolva azzal, hogy ugye kell majd betanítás, kieső idők, haszonáldozati ktg, ha nincsenek jelentkezők, akkor fejvadász/munkaerőközvetítő, stb... nyilván valami agyhalott munkáról van szó, akkor ennél lehet kevesebb is, ha középvezetői szint, akkor jóval több is! Azt ne felejtsd ki, hogy pl egy 300 nettó fizetéshez a cég kb 570 ezret fizet ki. Betegesen sok az adó.)
Szóval a cégeknek jobban meg kéne becsülniük a munkaerőt. Ezekkel a viccösszegekkel csak a fluktuációt növelik... inkább ne adna semmit, de tényleg...
Amúgy bónuszt időarányosan szoktak osztani az első évben is a normálisabb helyeken.
Az a 230 ezres fizetés meg nem tudom mi... 4órázás, 6 órázás?? Tudod, a fideszmigráncs filippínó-gyüttmentek 280 ezer körül keresnek, +éjszakai pótlék, + sok helyen 1x étkezés, és nyilván: ingyenes szállás!! Ingyenes busz a gyárba! Ingyen intézik a papírjaikat... És hasonlók...
Gondold át jobban, hogy mi a bánatomat dolgozol te 230 ezerért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!