Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ez az évvégi bónusz mennyire...

Ez az évvégi bónusz mennyire tisztességes a cégtől? Ti kaptok decemberi túlóra pénzt vagy bármi pluszt?

Figyelt kérdés

A cég ahol dolgozom úgy hálálta meg a decemberi melót, hogy aki nemrég van a cégnél 30 ezer ft pluszt kap, aki 5 éve az 50 ezret, aki pedig 10 éve az 80 ezer ftot kap plusszba decemberre.

Én úgy gondolom, hogy ez inkorrekt, mert mi köze van a decemberi szezonnak ahhoz, hogy mióta vagy a cégnél? Ha mindenki egyformán végiggürcöli a decembert, akkor az egyik alkalmazottank fájhat az, hogy a kollégája majdnem 3x annyi pluszt kap, holott ugyanannyit dolgoztak.

Szerintem ez teljesen átgondolatlan volt a cégtől!

Te mit szólt?

Ti kaptok plusz pénzt vagy bármit?

Sok a 30 ezer is vagy kevésnek számít?

Úgy, hogy a fizetésünk egyébként 230 ezer ft!!!!!!!!!!!!

tegnap 21:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Én 60-at kaptam, 10+ éve vagyok ott. A több ideig való ottlétért korrekt, nehogy már az is annyit kapjon aki pl: fél éve jött.
tegnap 21:36
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem a munka jutalma (sem teljesítménybér), hanem a hűségé. Több ideje lojális, nem megy el a 230 ezer ellenére sem, megcsinálja a dolgát, befogja a száját, fizikai munka esetén ennyi évvel többet amortizálta magát, és ezért nagyobb jutalmat kap.

"mi köze van a decemberi szezonnak ahhoz, hogy mióta vagy a cégnél"

Semmi. Ha akarja, akkor márciusban osztja ki, ha akarja akkor mindenkinek a munkaszerződés évfordulóján, ha akarja, akkor mindenkinek ennyivel növeli meg évente a bérét.

Te vagy a bérfeszültség gerjesztők mintapéldája, aki nem annak örül hogy kap, hanem hogy bezzeg mások többet kaptak. Más helyeken a fizetések is eltérőek, csak nem kötik egymás orrára az emberek, mert ebből ilyen botrány kerekedik. Lehet te is azt hiszed, hogy mindenki ugyanannyit keres, közben nem.

tegnap 21:41
 3/16 Katona Dius ***** válasza:
77%
Nálunk munka arányos (és idő is persze). Nézve volt, ki mennyire hajtotta ki magát év közben, és hogy év közben jött-e vagy már itt kezdte az évet. Itt nem nézik, ki hány éve van itt, mert vannak olyanok, akik lusták váltani, itt baccák a rezet ezer éve, de a munkájuk szart sem ér.
tegnap 21:45
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi 1 havi bér összegét kaptuk meg jutalomként, mintha dupla fizu lett volna.
tegnap 21:50
 5/16 A kérdező kommentje:

". Más helyeken a fizetések is eltérőek, csak nem kötik egymás orrára az emberek, mert ebből ilyen botrány kerekedik."

Na vajon miért. Pont ezért, mert tudják, hogy nem korrekt

tegnap 21:56
 6/16 A kérdező kommentje:
4-es akkor te jól jártál
tegnap 21:56
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi egy hat darabos sör pakkot szoktunk kapni három főre minden évben.
tegnap 21:57
 8/16 anonim ***** válasza:
68%

Aki nem rég van ott, annak pofa be és köszönje meg, hogy bármiféle extra juttatásban részesült. Még szép, hogy a régebbi dolgozó kap többet!

Nálunk a karácsonyi bónusz fél év után jár, természetesen arányosítva. Be is bszna, ha annyit kapna a pár hónapos jöttment, mint az, aki az egész évet végiggürcölte, na meg előtte x időt.

Az ÉV VÉGI bónusz az adott évi teljesítményre szól, alanyi jogon a decemberi fizetés jár.

tegnap 22:02
 9/16 A kérdező kommentje:
Sehol nem írtam "pár hónapos jött mentről". Én is pl egész évben ott voltam pontosabban már pár éve, csak nem éri el az ötöt.
tegnap 22:11
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális dolog az ott töltött éveket jutalmazni. Én se kapok év végi profit osztalékot az új munkahelyemen, mert csak X idő után jár. Ez van. Benne volt az ajánlatomban és a szerződésemben. Ha maradok a cégnél, akkor majd jövőre én is kapok.
tegnap 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!