Ezt úgy értette, hogy kirúg, ha nem maradok túlórázni?
Figyelt kérdés
Egy kis étteremben dolgozom, és a főnököm alapvetően elég jófej, legalábbis eddig mindig kedves volt. Ha napközben fogyaszt valamit, akkor azt soha nem fizeti ki, hanem felírjuk neki. Viszont néha előfordul, (havi 1-2 alkalommal) hogy záróra után még iszogatnak a haverjaival 1-másfél órát, és olyankor mindig készpénzben fizeti az italok teljes árát, de azt nekünk adja borravalóként, tehát nem a kasszába megy. Peldául legutóbb is egy órát iszogattak a haverjaival, és 14500 forintot fizetett. Azt kettöbe osztottuk az egyik konyhás kolleginával, tehát 7250 forintot kerestünk az egyórás túlórával. Ez elég szép órabér a szakmában, de sajnos nem mindig tudok maradni, mert otthon vár a család. Ezt épp tegnap mondtam a főnöknek, és csak annyit válaszolt, hogy "nem baj, akkor majd keresünk egy olyan felszolgálót, akinek kell a pénz".aug. 2. 14:00
1/9 anonim válasza:
Igen. Úgy értette.
Keress másik helyet, mert ő már keresi, akit a helyedre állít.
2/9 anonim válasza:
Ilyen ismerősöm nekem is van.
Évek óta szivatja a pultosait, mert sokszor ott kell maradni őrizni zárás után őt és a haverjait. Egyik sem marad már, mert értelmetlen, mondjuk nem is kapnak 15öt egy + órára.
Emiatt még senkit nem rakott ki, de ugye nem vagyunk egyformák.
3/9 anonim válasza:
Persze, hogy úgy értette, de hogy komolyan gondolta-e azt csak ő tudja. Valószínűleg nem.
5/9 anonim válasza:
Ezt a másfél óra iszogatás után mondta..?
6/9 A kérdező kommentje:
Tegnap mondta, de nem iszogatás után. Csak úgy napközben szóltam neki, hogy legközelebb ne számítson rám, mert nem tudok zárás után maradni. Akkor mondta.
aug. 2. 15:46
7/9 anonim válasza:
6: Ezt így nem kellett volna. Ha legközelebb marasztalni akar, akkor mondod neki, hogy sajna nem tudsz, sietned kell haza. Ez így rendben van. De csak úgy bármi okozat nélkül eléállni és közölni vele, hogy legközelebb ne akarjon túlóráztatni, az nem valami jó pont.
8/9 A kérdező kommentje:
Szerintem pont így a becsületes, előre szólni. Ne majd akkor legyen probléma, mikor ő arra számít, hogy maradok.
aug. 2. 16:09
9/9 anonim válasza:
8: De szerintem ő ezt úgy vette, hogy szemrehányást teszel neki, amiért néha túlóráztat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!