Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem fog megutálni a kollégám,...

Nem fog megutálni a kollégám, ha kiderül, hogy mennyivel jobban élek nála?

Figyelt kérdés

Megbeszéltük, hogy összeülünk nálam az ünnepek között. Átlag munkát végzünk nem túl magas fizetésért, de nekem a seggem alá lett tolva egy új építésű lakás, új bútorok (Ikeás, szóval nem egy luxus azért), új eszközök, stb, szóval az én költségeim nem magasak, a fizetésemből élek én is, de így nyilván sokkal könnyebb helyzetben vagyok. Ő albérletezik egyedül, a környék is rosszabb, nem voltam még nála, de utalt rá, hogy a lakás állapota se patika.

Nem szoktam felvágni, nem vagyok lenéző, ez egy véletlen, számomra szerencsés helyzet, hogy olyan a családom, amilyen, ráadásul még szeretjük is egymást, szóval szinte minden tekintetben jó életem van. Nála utalások alapján a viszonyokkal is vannak gondok. Viszont ettől függetlenül nagyon jóban lettünk, mióta ott dolgozom, de szerintem semmit nem tud a helyzetemről és kicsit tartok tőle, hogy máshogy ítélne meg emiatt. Ő éli a fiatal felnőttek szokásos jelenlegi problémáit, hogy nem tud félrerakni, drága az albérlet meg minden, sosem lesz saját lakása, én meg csak bejárok dolgozni és a kaja/rezsin felül elköltöm a pénzem, amire akarom, nagyon nincs min aggódnom a saját életemmel/jövőmmel kapcsolatban.

dec. 15. 18:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
De hallgasson csak ránk. Lehet jobb, ha nem derül ki mi a valóság. Lehet a haverja mégsem normális.
dec. 15. 21:37
 12/15 anonim ***** válasza:
42%
Én hülyeségnek atrtom ezt a "nálam ülünk össze" dolgot. Menjetek el a vásárba forralt borozni/csokizni, ha szocializálódni akarsz, de a magánéletedbe, pénzügyeidbe SOHA ne avasd be a kollégáidat.
dec. 16. 09:20
 13/15 A kérdező kommentje:

12# Nagyon jó barátaim vannak előző munkahelyekről, akikkel évek óta nem dolgozunk együtt, de a kapcsolat megmaradt, szóval ezzel a tanáccsal nem élek, köszi. Én szeretek barátkozni akárhol, a munkahelyen is.

Amúgy ma már jobb kedve volt, szerintem marad az eredeti terv, aztán majd meglátjuk.

dec. 16. 17:53
 14/15 anonim ***** válasza:
71%

Az én baráti körömben pont mi vagyunk akik albérletben élnek (nem nélkülözünk, de ugyanígy esélytelen, hogy valaha saját lakásunk lesz).

3 nagyon jó barátnőm van (mi már családos anyák vagyunk), nekik saját lakásuk van, amit mindhárman a szüleiktől kaptak, mivel nagyon keveset keresnek ők is, saját erőből nem vettek volna ők sem, de emiatt aztán semmi utálat/harag nem volt bennem soha. Nem mondom, hogy nem szoktam arra gondolni, mennyire jó nekik, de nem rosszindulattal, tudok velük örülni az ő örömeiknek is. Épp úgy, ahogy egyikőjük örül annak, hogy egészségesek a gyerekeink, pedig az övé beteg.

Erről szól a barátság.

Valaki ebben szerencsés más abban, ez ilyen...

Intelligens emberek közt, főleg ha barátok vagytok, ebből nem lesz gáz.

dec. 19. 22:09
 15/15 anonim ***** válasza:
26%

Nyilván nehéz a kolléganődnek, de szerintem túlzás, hogy ilyen nyomásként éled meg ezt az anyagi témát.

Vagy a saját hozzáállásoddal (lelkiismeretfurdalás), vagy a kolléganődével (túl sokat panaszkodik az anyagi helyzetéről) lehet probléma.

dec. 20. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!