Nem fog megutálni a kollégám, ha kiderül, hogy mennyivel jobban élek nála?
Megbeszéltük, hogy összeülünk nálam az ünnepek között. Átlag munkát végzünk nem túl magas fizetésért, de nekem a seggem alá lett tolva egy új építésű lakás, új bútorok (Ikeás, szóval nem egy luxus azért), új eszközök, stb, szóval az én költségeim nem magasak, a fizetésemből élek én is, de így nyilván sokkal könnyebb helyzetben vagyok. Ő albérletezik egyedül, a környék is rosszabb, nem voltam még nála, de utalt rá, hogy a lakás állapota se patika.
Nem szoktam felvágni, nem vagyok lenéző, ez egy véletlen, számomra szerencsés helyzet, hogy olyan a családom, amilyen, ráadásul még szeretjük is egymást, szóval szinte minden tekintetben jó életem van. Nála utalások alapján a viszonyokkal is vannak gondok. Viszont ettől függetlenül nagyon jóban lettünk, mióta ott dolgozom, de szerintem semmit nem tud a helyzetemről és kicsit tartok tőle, hogy máshogy ítélne meg emiatt. Ő éli a fiatal felnőttek szokásos jelenlegi problémáit, hogy nem tud félrerakni, drága az albérlet meg minden, sosem lesz saját lakása, én meg csak bejárok dolgozni és a kaja/rezsin felül elköltöm a pénzem, amire akarom, nagyon nincs min aggódnom a saját életemmel/jövőmmel kapcsolatban.
Megértelek, Kérdező. Én 19 évesen lakást kaptam, egyetemi éveim alatt azt hazudtam, hogy a szüleim/barátom fizeti. Aztán jött a munkahely, nem vittem haza senkit, még szülinapomra se, mindig kávézóba, étterembe hívtam őket. Aztán férjhez mentem, elég jól. Most a férjem öltöztet, szervizeli az autót, az én fizetésem olyan hobbi jövedelem, nem oszt nem szoroz. A munkahelyen sokan ezért nem bírnak 😔😥, pedig ha tudnák, hogy hányszor hallom, a férhemtől/anyutól, hogy hiába tanultam, csak ennyit tudok keresni, bezzeg ők.
Szerintem előtte finoman közöld a körülményeidet.
5-ös, nem tudhatjuk, hogy ezért nem bírnak-e.
Kérdező, neked is ezt mondom, hogy aki ezért megutálna, az egy gonosz, savanyú és ostoba ember! Ez csak egy állapot, amit te megkaptál, sehogy sem minősít téged. Ha ezért bárki utál, azzal nem érdemes kapcsolatot tartani. De ha kicsit is normális a fazon, nem fog megutálni. Szerintem semmit nem kell magyarázkodnod, és én nem is hazudnék soha a dolgaimról, pukkadjon meg, ha valaki irigy, és rosszindulatú, nem az én dolgom.
Ha megutál, akkor nem igazi barát. Neki nem miattad lesz se több se kevesebb. Ha nem érezteted vele a helyzeted, akkor nem kéne gondnak lennie belöle. Ha mégis magára veszim az az ő problémája. Ahogy te élsz, az egy normális körülménym nem a tieddel van a baj, hanem az övéről, de arról meg nem tehetsz.
Szeribtem legyen természetes ez a találkozó és próbald meg nem bebeszélni magadnak, hogy másképp néz rád, lehet csak te gondolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!