Irodában dolgozók: Akik jobban szerettek bejárni dolgozni, mint home office-ban lenni, melyik a legfőbb oka?
10 percnyi út és így megmarad az otthon jellege + a munkaidő végeztével biztosan leteszem a munkát.
A „társaságban van” indok nálam nem játszik, egyrészt pont bent vagyok tök egyedül sokszor, mert a többség h/o ban van, másrészt amúgy sem szeretek munkatársakkal bájcsevegni, ha tömeg lenne bent inkább a home office-t választanám.
17
igen sok ez az erv jon sok embertol, csak az, hogy mi a gond ha felmerul egy problema, es teged nem lehet elerni, mert elment a net nalad? Javitani kene, de teged reddit kozben aligha lehet elerni teams-en, mert a telon meg nincs - rengetegnek nincs. Nincs net pl, nincs mobilnet, hogy a francba erjenek el? Ahelyett, hogy ott lennel. De akar csak eszreveszed, hogy elment a net, valami kritikus dolog miatt keresnek, erre te epp hogy becsuszol de fogalmad sincs mi a tema, eleg ciki megkerdezni "bocsi elment a netem mi a gond?", es el kell ismetelni megint amit mar 5 perce konzultalnak. De persze most jon, hogy mindenkinek teged is beleertve nincs ilyen problema egyaltalan, soha. De akar kisebb elvek. Akar a prezentacion ami epp keszul neked kene kijavitani, de mas a szoftver. Fogjak a fejuket, mar kesz minden, de a maradek 5- 10 percben te eppen CS:GO meg reddit. Hiaba "nincs semmi dolgom, miert ne redditezhetnek?" remelem erted az elvet.
Nekem eleve közel van a munkahely, 5-15 perc forgalomtól függően. Régebben volt, hogy hazaugrottam megkajálni, vagy berakni/kiszedni a mosást.
Amúgy összességében valahogy kialakult nálam, hogy az otthonom az nem a munka helye. A munka maradjon a munkahelyen. Ha kell ott túlórázom, de ha eljövök onnantól nem akarok melóval foglalkozni.
Infrastrukturálisan is kényelmesebb. Van gyors scanner, nyomtató, munkatársakkal azonnal lehet egyeztetni.
Hátránya is ez: a munkatársak. Vannak akik csak tea délutánozni járnak be, egész nap csak beszélgetnek. Olyankor megesik, hogy fogom magam, felállok és hazajövök, mert még itthon is jobban haladok.
Amúgy én legjobban akkor szeretek bemenni irodába, amikor senki nincsen. Volt, hogy estére visszamentem, mert 4 után feláll mindenki, vagy hétvégén ha nem volt dolgom bementem és megcsináltam ezt-azt.
Hobbiból is van egy blogom, egyik monitoron film, Forma 1 ment, másikon a posztokat írtam, képeket válogattam.
"A fő előny, hogy csönd van"
Már ahol...
Panelban élek, egyik szomszédnál reggeltől estig megy a tüc-tüc zene, másik egész nap fúr, harmadik óbégat. Ház előtt akkora a forgalom, hogy zárt ablaknál is folyamatos a morajlás, gyakorlatilag csak füldugóban és/vagy fejhallgatóban lehet komfortosan létezni.
24: az összes érv, amit felhozol, amatőr munkaszervezésen alapszik.
Nincs olyan, hogy más a szoftver, legyen egységes. Mi az, hogy elmegy a net? Aki home office-ban akar lenni, annak alap, hogy legyen mobilnete. És igen, legyen telón is elérhető, meg legyenek fent telón is a szükséges appok. Ha kell, akkor céges telóval, nem egy nagy kiadás.
Szóval ilyen káosz csak akkor fordul elő, ha a vezetőség dilettáns és úgy engedi el home office-ba az embereket, hogy a feltételeket nem teremtik meg hozzá. Az nem a dolgozók hibája. Meg az sem, ha nem veszik szigorúan, hogy el lehessen érni őket munkaidőben. Millió helyen működik a home office, ahol nem balfasz a vezetőség.
Mondjuk a nincs net elég gyenge kifogás a mai világban ahol nagyobb az esélye, hogy fűtésed vagy vized nem lesz, mint hogy elmenjen a net.
Nekem itthon gyorsabb netem van mint a dolgozóban. Szervert VPN-en simán elérem, ha minden kötél szakad telefonról osztok korlátlan internetet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!