Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Elképzelhető, hogy képesek...

Elképzelhető, hogy képesek erre a valláskülönbség miatt, vagy beképzelem?

Figyelt kérdés

Külfdön dolgozom, az EU ban, de a munkahelyemen csak arab nők vannak es szomáliai nők, es közös nyelven vartyognak egész nap, arabul. (ápolói szakma)

En sose voltam rasszista es nyílt vagyok, mindig keblemre öleltem mindenkit.

De belegondolva, több ilyen munkahelyem volt, ahonnan mind menesztettek. (a többi munkahelyemen is mind ők vettek körbe) Az az érzésem, hogy szépen megrágalmaznak a főnöknek ezek is, valamit rámfognak, kitalálnak, tudom, logikusan kikövetkeztetem, hogy szeretnek arabul beszélni es miattam sokszor át kell váltsanak norvég nyelvre, ami nehezen megy nekik, törik a nyelvet. Már ez a terhükre van, es észrevettem, hogy a saját fajtájukat akarják látni munkahelyen, főleg ahol nők vannak! Mosolyognak, kiváncsiskodnak es szépen kitúrnak.

Váratlanul. Naluk a munkahely olyan mintha otthon lenne, a fajtájával teli van a munkahely.

Nem tudom mit tehetek, hogy ne kerüljek lapátra, mert az az érzésem, hogy előbb utóbb megrágalmaznak, kitalálnak valamit.

dec. 6. 22:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Magában a szakmában látom a hibát. Sok a stressz, elképesztő teher hárul az ápolókra, egymáson vezetik le. Így van ez magyarban is. Aki fiatalabb/szebb/tetszik a kedvenc dokinak, műtősfiúnak, többet keres párezer forinttal a bértábla szerint, úgy gondolják, könnyebb az élete, azt elkezdik fúrni. Sokszor, ha valami nem jól működik, az orvos piszkálja a főnővért, az meg lefelé kinéz valakit, akit lehet hibáztatni, így lassan a többiek is rákapnak, féltve a helyüket.

Én is ápoló voltam, mindenhol ez ment, mindig volt egy ügyeletes fekete bárány, egy tollavesztett tyúk.

Két lehetőség van, ha minden tényleg csak arabbal van tele.

1) te is megtanulsz, nem magas szinten, de az alapokat, hátha úgy elviselnek.

2) átmész házi ápolásba, betegfelvételre.

Én külföldön vagyok, gyárban dolgozom. Nekem is mindig vannak arab munkatársaim, férfiak és nők, de velem kedvesek. Elvisznek néha haza, adnak a kajájukból, ha sok van nekik, én nem tapasztaltam rosszat és kint vagyok már 7 éve.

dec. 7. 13:48
 12/13 anonim ***** válasza:
43%

Mondjuk ha nem úgy beszélnél róluk meg a nyelvükről, hogy vartyognak meg a fajtájuk, akkor el is hinném, hogy te olyan baromi nyitott és előítéletektől mentes vagy, mint ahogy azt itt előadod.

A te felkapaszkodott kelet-európai vartyogásod és fajtád (igen, az enyém is) sem előbbre való ám az övéknél, ugyanolyan bevándorló vagy.

dec. 7. 15:40
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm 11 es!
dec. 7. 17:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!