Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Érdemes lenne emiatt elmenni...

Érdemes lenne emiatt elmenni a HR-re, vagy felesleges kör?32N

Figyelt kérdés

Multinál dolgozom 3 műszakban.

Kb. 3 hete bejelentették, hogy december 16.-án leállunk gyár szinten. Szinte senkinek nem volt már elegendő szabadsága mert kivetették időarányosan, ezért azóta minden szombati napunk ledolgozás volt túlóra helyett.

Tegnap azzal állt elénk a műszakvezető, hogy most vasárnap éjjel be lehet menni önként túlórázni, DE ha nem jön össze a létszám akkor mindenkinek december 16.-án kell mennie.

Páran jelentkeztünk de nem volt elég. Ma reggel azt mondta, hogy mivel nem jött össze a létszám ezért akik nem jönnek be vasárnap azoknak december 16.-án délelőtt kell menni dolgozni, holott délutánosok lennénk. Szó szerint azt mondta hogy ez egy büntetés a szektorvezető részéről azok felé akik nem voltak hajlandóak önként jelentkezni a vasárnap éjjelre.

Nem tudom ezt jogilag mennyire teheti meg, de ha meg is teheti nagyon etikátlannak tartom. Szerintetek érdemes lenne ezt jelenteni a HR-en? Ez lenne a 3. húzása, egyszer már jelentették mert csúnyán beszélt valakivel, illetve máskor az emberek pénzével játszott.

dec. 5. 17:08
 1/4 anonim ***** válasza:
32%
Megteheti nyugodt lehetsz. El is küldhet ha akar és el is fog ha szükséges lesz
dec. 5. 17:17
 2/4 A kérdező kommentje:
Már 4 ember felmondott amióta ő van a porondon, az újak nem maradnak itt. Nem lesz szükséges. :)
dec. 5. 17:32
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Jelentsd!
dec. 5. 17:41
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Egy kérdést megér.

Engem rúgtak már ki mert túl sokat kérdeztem aztán tartottam a markom végkielégítésért.

Ügyvédnek kb 2 évbe telt behajtani, hogy ki is fizessék.

dec. 5. 18:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!