Érdemes lenne emiatt elmenni a HR-re, vagy felesleges kör?32N
Multinál dolgozom 3 műszakban.
Kb. 3 hete bejelentették, hogy december 16.-án leállunk gyár szinten. Szinte senkinek nem volt már elegendő szabadsága mert kivetették időarányosan, ezért azóta minden szombati napunk ledolgozás volt túlóra helyett.
Tegnap azzal állt elénk a műszakvezető, hogy most vasárnap éjjel be lehet menni önként túlórázni, DE ha nem jön össze a létszám akkor mindenkinek december 16.-án kell mennie.
Páran jelentkeztünk de nem volt elég. Ma reggel azt mondta, hogy mivel nem jött össze a létszám ezért akik nem jönnek be vasárnap azoknak december 16.-án délelőtt kell menni dolgozni, holott délutánosok lennénk. Szó szerint azt mondta hogy ez egy büntetés a szektorvezető részéről azok felé akik nem voltak hajlandóak önként jelentkezni a vasárnap éjjelre.
Nem tudom ezt jogilag mennyire teheti meg, de ha meg is teheti nagyon etikátlannak tartom. Szerintetek érdemes lenne ezt jelenteni a HR-en? Ez lenne a 3. húzása, egyszer már jelentették mert csúnyán beszélt valakivel, illetve máskor az emberek pénzével játszott.
Egy kérdést megér.
Engem rúgtak már ki mert túl sokat kérdeztem aztán tartottam a markom végkielégítésért.
Ügyvédnek kb 2 évbe telt behajtani, hogy ki is fizessék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!