Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Idős nő kollégák elűzik a...

Idős nő kollégák elűzik a fiatal generációt, mit lehet ezzel kezdeni?

Figyelt kérdés
Az összes idősebb kollégám azzal van, hogy az ő idejükben nem volt ez mint most. Sokkal jobban tisztelték az idősebbeket. Ez eddig oké, megszoktam, hogy a nap egyik felében ezt hallgatom. Én is már 10 éve dolgozom az adott munkahelyen, nem vagyok teljesen új, de még mindig a "fiatal generációhoz" sorolnak az idősebbek. Most eljutottunk oda, hogy azzal jönnek, hogy "az ő idejükben nem is ettek a 12 órás műszak alatt". Kezdem rohadtul unni, hogy lassan nem lesz aki leváltson, mert az összes fiatal munkaerőt kikészítik ezekkel a szar dumákkal. Olyan hangnemben mondják, hogy lassan szégyellem magam, ha 11 órakor délelőtt le merek ülni megenni egy zsemlét. Viszont én ezt már megszoktam, túl tudok lépni rajta, alapvetően szeretem a munkámat. De sajnálom az új kollégákat akik amúgy ügyesek lennének, de egy-két ilyen jól célzott nosztalgikus beszélgetés után elhúzzák a csíkot. Mit lehetne tenni ezellen? Megbántani sem akarom őket, de lassan eljátszák, hogy ők voltak Jézus Krisztus szülei, de bezzeg a mai fiatalok... Ha esetleg valaki volt hasonló szituban, adhatna tanácsot.
dec. 4. 12:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Egyébként nagyfater sztahanovista kitüntetése még megvan, ha gondolod, odaadom, hogy oda tudd nekik adni :D
dec. 4. 19:10
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
Ha egy dolgozni nem akaró beteszi a lábát egy olyan helyre, ahol látja, hogy dolgozni kell, az fel fog mondani. Ez már csak így van.
dec. 4. 19:41
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

12, nem tudom, volt-e már szerencséd ehhez az embertípushoz, de ezeknek maximum a szájuk dolgozik, de az serényen. Nyal, szop, és megállás nélkül jár.

Áltaában azok a leghangosabbak arról, hogy ők milyen naaaagyon keményen dolgoznak, akik épp, hogy alibiből elvégzik a minimumot.

dec. 4. 21:04
 14/15 anonim ***** válasza:
13, igen, de munkahelyfüggő is. Ahol jutalék van, és jutalék nélkül felkopik a kollega álla, ott nem jön be ez a minimumot adok hozzáállás, onnan tovább állnak.
dec. 4. 21:13
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Szembesíteni kellene őket azzal, hogy tetszik, nem tetszik, más világot élünk, mint 20-30 évvel ezt megelőzően. Mások voltak akkor is a lehetőségek és mások most! Azt is érdemes elmagyarázni, hogy a tisztelet nem jár automatikusan, hanem kiérdemelhető, fenntartható, elveszíthető és ami a legfőbb, csakis a kölcsönösség elvén működik! Rossz hír, hogy a tisztelet naprakész, - nem működik, hogy engem szerettek, megbecsültek (valakik) 1972-ben a Május 1-jei felvonuláson és ha elveszíti valaki a tiszteletet, akkor azt sokkal nehezebb visszaépíteni, mint felépíteni!

Ha sikerül eddig eljutnotok, - amit kétlek az ügyeletes suttyóknak köszönhetően, - akkor jöhet az, hogy amikor szeretne valamelyik elemenni szabadságra, de pont a módszeresen felépített "nélkülözhetetlensége" miatt nem lesz, aki dolgozzon helyette, akkor az eléggé kínos lesz, - saját magának köszönheti az illető, hogy nem lesz, aki a helyére álljon a gáton! Érdemes lenne újragondolni a "nélkülözhetetlenné" tétel értelmét! -Amikor Szíriából berendelnek valakit - pontosan arra hivatkozva, hogy csak ő képes egyedül a galaxis szintjén megcsinálni normálisan valamit!

És hogy a tiszteletet mivel lehet kiérdemelni?

Észszerű, nem képmutató empátiával. Együttműködésre való hajlammal, - ami nem a magyarság erőssége. Pozitív példa mutatásával. Az összteljesítményhez mérten igazságos arányú rész önkéntes vállalásával és teljesítésével. Megbízhatósággal, tisztességgel, - ami szintén nem a 21. század kulcsfogalma Magyarországon! Tapintatos őszinteséggel. Kompromisszumkészséggel. Igen, lehet, hogy kínos, de ezek többsége csak a kölcsönösség elvén működőképes, de valakinek el kell kezdenie a bizalom megerősítését, különben soha nem lesz semmi a törekvésekből, ami pozitív végkifejletű! A zsigeri tahókkal sajnos nem tud mit kezdeni az ember, - őket a legjobb a sorsukra hagyni és forrni a saját levükben ("sikerélményt" nem adva nekik)!

Bezzeg az én időmben még elég volt három tojásból összetákolni egy reggelit és megenni hozzá két zsemlét, - mert akkor még volt tápértéke és megfizethető ára is az élelmiszereknek, melyeknek több köze volt az ennivalóhoz, mint a mostanában legyártott PVC csirkének és a dobozát csak kétharmadáig megtöltő tőkehalmájnak vagy platinából sütött kenyérnek, amit bárhogyan is tárolsz, három nap után megpenészedik.

dec. 5. 00:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!