Idős nő kollégák elűzik a fiatal generációt, mit
lehet ezzel kezdeni?
Figyelt kérdés
Az összes idősebb kollégám azzal van, hogy az ő idejükben nem volt ez mint most. Sokkal jobban tisztelték az idősebbeket. Ez eddig oké, megszoktam, hogy a nap egyik felében ezt hallgatom. Én is már 10 éve dolgozom az adott munkahelyen, nem vagyok teljesen új, de még mindig a "fiatal generációhoz" sorolnak az idősebbek. Most eljutottunk oda, hogy azzal jönnek, hogy "az ő idejükben nem is ettek a 12 órás műszak alatt". Kezdem rohadtul unni, hogy lassan nem lesz aki leváltson, mert az összes fiatal munkaerőt kikészítik ezekkel a szar dumákkal. Olyan hangnemben mondják, hogy lassan szégyellem magam, ha 11 órakor délelőtt le merek ülni megenni egy zsemlét. Viszont én ezt már megszoktam, túl tudok lépni rajta, alapvetően szeretem a munkámat. De sajnálom az új kollégákat akik amúgy ügyesek lennének, de egy-két ilyen jól célzott nosztalgikus beszélgetés után elhúzzák a csíkot. Mit lehetne tenni ezellen? Megbántani sem akarom őket, de lassan eljátszák, hogy ők voltak Jézus Krisztus szülei, de bezzeg a mai fiatalok... Ha esetleg valaki volt hasonló szituban, adhatna tanácsot.
Sajnos ezzel te nem tudsz mit tenni. A vezetőségnek kellene lépnie ebben az ügyben.
dec. 4. 13:03
2/15 anonim válasza:
Hiába adunk tanácsot, ha nincs eszközöd kimondani, megtenni.
Én simán megmondom, hogy bizony most eszek, mert nemcsak kötelességeim vannak, de jogaim is. És a munka törvénykönyve szerint 12 órában 1 óra szünet jár.
dec. 4. 13:04
3/15 anonim válasza:
Én irigylem az olyan munkahelyeket, ahol egész nap ráérnek beszélgetni meg nosztalgiázni a munkatársak és egyszer sem megy oda egy vezető, hogy hahó, tessék inkább dolgozni.
dec. 4. 13:06
4/15 anonim válasza:
Ők idősebbek "majomszigetet" alkotnak. Te meg állj össze a fiatalabbakkal. Amúgy szarni rá, hadd mondják, ha ez örömöt okoz nekik. Nem kell ilyesmire odafigyelni. Változni nem fognak. Ha legközelebb mondják, hogy nem ettek 12 órán át, akkor kérdezd meg, hogy hol lehet megtekinteni a munka érdemkereszt aranyfokozatát, amit ezért kaptak?
dec. 4. 13:11
5/15 anonim válasza:
Ide vezet az alsó pókháló vastagodása :)
dec. 4. 13:13
6/15 anonim válasza:
:)))
dec. 4. 13:43
7/15 anonim válasza:
Neked kb semmit.
Vagy beborul a cég mert nincs elég dolgozó, vagy szépen kihullanak ezek a vén banyák, és lesz vérfrissítés.
Az ilyen talpnyaló hozzáállás meg nyilván arra megy kis, hogy ők legyenek a favoritok.Mint mondták, nem kapnak érte arany medált.
Ez ellen meg az a legjobb, hogy ha ők vétenek valamit, látsz egy kis stiklit, nyomd fel őket te is. Ugyanazt kapják, amit feléd adnak.
dec. 4. 13:46
8/15 anonim válasza:
Ahogy olvasom, most pont nekik köszönhető, hogy még nem borult be a cég.. Valaki tényleg elhiszi, hogy csak azért felmond egy fiatal a munkahelyén, mert hall 1-2 megjegyzést, hogy mi volt régen? Az új munkahelyén csak 20 évesek lesznek? Nálunk folyamatosan húznak el az újoncok, ahogy vége a betanítási, oktatási időnek és el kellene kezdeni dolgozni. Pedig több pénzt is kapnak, mert 25 év alattiak.
dec. 4. 14:05
9/15 anonim válasza:
Hát.... Ha egy ilyen sima "nosztalgiabeszélgetés" után elhúzzák onnan a csíkot a fiatalok, akkor vagy az van, hogy
1, igaza van az öreglányoknak, és a fiatalabb generáció nem tudja hogy milyen küzdeni
2, sz0pó munkahelyed van, ahonnan menekülni akarnak minél gyorsabban
Én erre a másodikra tippelek, az megmagyarázná, hogy miért fújod fel ennyire ezt az egészet. Kiegyensúlyozott, stabil lelkiállapotú, kipihent emberek max röhögnek az ilyeneken, vagy viccet csinálnak a helyzetből, de nem kapnak ideggörcsöt rajta.
dec. 4. 18:15
10/15 anonim válasza:
- Bezzegazénidőmben nem ettünk a 12 órában!!!
- Az szar lehetett - lehetőleg tele pofával, miközben jóízűen eszed tovább a szendódat.
Igazából nagyon semmit nem tudsz csinálni, ha egy értelmes ember beteszi a lábát oda, és leesik neki, hogy itt bizony állandóan az önfelszopást meg a mártírkodást kell hallgatni, akkor jó eséllyel még a próbaidő alatt lelép, ha talál olyan helyet, ahol nem kriptába illő a hangulat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!