Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért néz levegőnek az egyik...

Miért néz levegőnek az egyik kollégám?

Figyelt kérdés

Nem ismerjük egymást nagyon, bár párszor már beszéltünk munkaügyben. Kis hely, szóval mindenképp összefutunk, de általában köszönni sem szoktunk egymásnak. Nem vagyok annyira illemfanatikus, de ő idősebb férfi, én fiatalabb nő, neki kellene köszönnie előre, ha jól tudom.

Amúgy nekem bejön, és én is levegőnek szoktam nézni, mert zavarban vagyok.😂 De nem hiszem, hogy visszafele is ez lenne a helyzet, én alapból könnyen zavarba jövök, de ő nem tűnik olyan típusnak. Lehet, hogy szimplán ellenszenvesnek tart?

dec. 1. 18:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
59%

"neki kellene köszönnie előre"

Fel kéne nőni ezekből az "illemtanácsokból"...

Ő meg azt gondolja: - Ki ez a kis liba, hogy még ide se köszön?

dec. 1. 19:07
 2/11 anonim ***** válasza:
64%

Fiatalabb vagy, neked kell előre köszönni szerinte csupán ennyi a helyzet.

Szenvedj valami nehézzel vagy ejts le valamit, ha nem siet segítségedre részéről semmis a dolog.

dec. 1. 19:08
 3/11 anonim ***** válasza:
29%

Az fel sem merül benned, hogy lesz*r téged? Nem mindenki esik hasra egy nőtől. Otthon valószínű boldog és nem érdekli más nő. Te még annyira sem, hogy köszönjön. Dolgozd fel.

Az én férjem is idősebb, teszi magát neki a sok liba, de pont ilyen velük. Ez van. Aki bárkit megkaphat(ott) és szép felesége van, azt nem fogja bárki érdekelni.

dec. 1. 19:13
 4/11 A kérdező kommentje:

3# De igen, de egy kis létszámú cégnél általában köszönnek egymásnak a kollégák, nem egy 1800 fős multiról van szó, hanem egy random magyar kkvról ahol kb 300 négyzetméteren dolgozunk mondjuk 30-40-en + vannak olyan kollégák, akik talán heti egyszer bedugják az orrukat. Senki nem teszi magát senkinek. Nem kell direkt félreérteni, csak mert a te férjedre nyomulnak. Én nem nyomulok, pedig nyugodj meg, nem voltam sosem az a típus, aki csak ül, hátha jön a sült galamb, csak feltűnt, hogy 99%-ával a kollégáknak kialakult minimum egy “Mi a helyzet?” féle viszony, sokakkal meg kifejezetten jóban is vagyunk, de még azok is köszönnek, akiknek csak a nevüket tudom szinte, mert nem járnak be, ő meg még csak rám se köszön, ennyi.

2# Férfi esetében tudtommal mindig ő köszön előre. De mondom, engem ez annyira nem izgat, azért nem szoktam köszönni, mert lefagyok.😃

dec. 1. 19:28
 5/11 anonim ***** válasza:
Lehet nem tud mit kezdeni veled, mint munkatárs, de valóban: alap a köszönés. Szerintem ami nem megy, ne erőltesd, ne foglalkozz mélyen ezzel. Lehet nem lenne közös téma (a néha munkára vonatkozóan túl).
dec. 1. 19:44
 6/11 A kérdező kommentje:

5# Speciel pont tudom, hogy minimum egy közös érdeklődési körünk van, ami nem is olyan gyakori dolog, de ő nem tudja valószínűleg ezt rólam.

De mindegy, szerintem megerőltetem magamat és legalább köszönök neki legközelebb. Úgy érzem, hogy ez, hogy nulla kontakt van közöttünk, sokkal rosszabbá teszi az egész szituációt, volt már máskor is, hogy bejött egy kolléga, de teljesen természetesen tudtam vele beszélgetni úgy, hogy nem kezelt valami leprásnak vagy nem tudom. De jelenleg az van, hogy attól is ideges leszek, ha csak meglátom és a (nem) féltékeny feleségnek üzenem, hogy nem, nem az a célom, hogy holnapután már váljon is el miattam, hanem elsősorban az, hogy ne okozzon gondokat a munkavégzésben, ha esetleg megjelenik.

Mert szerintem az utóbbi időben sokat hibáztam emiatt. Nem nagy hibákról van szó, leginkább olyanokról, amiket azonnal javítani is tudok és senki nem veszi észre rajtam kívül. De ennél precízebben szoktam dolgozni és ez zavar.

dec. 1. 19:52
 7/11 anonim ***** válasza:
36%

Rang, kor, nem a sorrend. Szép is lenne, ha a meglett 80 éves bácsinak kéne jó előre hajlongania a 18 éves libusnak, csak mert az nő. Mondjuk én szoktam mindenkinek előre alapvetően, de aki nem reagál rá, annál hamar abbahagyom.

Mivel te se köszönsz, ő sem fog.

dec. 1. 20:13
 8/11 A kérdező kommentje:
Ja, én visszaköszöntem mindig, amúgy két eset jut eszembe, amikor köszönt, egyszer, amikor én és egy kollégám álltunk együtt, akkor köszönt nekünk, egyszer meg amikor ő állt egy kollégával és én mentem arra egyedül, akkor mind a ketten köszöntek. Amúgy pár év különbségről van szó, az apám még nem lehetne (én sem vagyok libus korban már) és rangban sincs felettem, simán más a munkaköre.
dec. 1. 20:20
 9/11 anonim ***** válasza:
25%

Nem tudom én ezt a dekázósdit a köszönés körül sose értettem. Idősebb nőként ha bemegyek valahova, köszönök, ha kamasz fiúk vannak ott, akkor is. Ha mozgásban vagyok és a másik áll, köszönök. Ha valaki a háza előtt dolgozik, köszönök. Ha szembe megyünk egymással és megvan a szemkontaktus, köszönök, lehet akár egyszerre a másikkal.

Csak az ezen felüli, nagyon másfelé nézős, lapítós embereknél várom ki, hogy igenis köszönjön rám ő.

dec. 1. 21:05
 10/11 A kérdező kommentje:
Én is szoktam amúgy köszönni bárkinek, ha megvan a szemkontaktus. Csak azért írtam az illemet, ha én nem kezdeményezem, akkor a másiknak kellene elvileg “szabály” szerint. (Direkt rákerestem, és elvileg a férfi köszön előre illem szerint, akkor is, ha idősebb, de mint írtam, nem 80-18 helyzetről van szó, hanem 40-30.) De amúgy nem szoktam figyelni, szerintem teljesen random köszönünk egymásnak kollégákkal, aki előbb észreveszi a másikat. A lényeg, hogy valaki mindig köszön, a másik meg vissza.
dec. 1. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!