Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nincs esélyem egy jobb...

Miért nincs esélyem egy jobb munkára?

Figyelt kérdés
Én végezhetek el bármit, ha a jobb munkákat az életbe nem hagyják ott.
nov. 23. 20:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

9.: Viszont így hátrányba kerülnek azok, akiknek nincs ott rokonuk, ismerősük. Másrészt lehet olyan ember is jó szakember, aki nem nagy társasági ember és nincsenek barátai. Az is gond lehet, ha pl. egy jogászdinasztia tagja elmegy pl. marketingesnek, vagy orvosnak, mert ott pl. nincsenek rokonai, ismerősei és emiatt eleve hátrányba kerül.

Sajnos hallottam ismerősi körben olyan sztorit, hogy valakinek volt egy zenetanárnő anyja és a lány már eleve azért ment zenetanári pályára, mert már kislányként elintézte az anyja, hogy ott fog tanítani, ahol ő. Ez szerintem nem egészséges, káros jelenség. Tisztességtelen versenyhez vezet.

A szerelők ajánlásáról: én szívesebben keresek magam szerelőt, orvost. Többször fürödtem be ajánlott emberekkel. Egyedül egy fogorvossal jártam jól. De fuvarozóval, szerelővel rosszul jártam. Inkább próba-szerencse alapon szeretek keresni, idővel szoktam találni megfelelőt. Másrészt az ajánlásokat sokan nem valós jó teljesítmény alapján adják, hanem csupán azért, mert a rokona, vagy barátja az illető. Van, hogy egy kókler, szerencsétlen havert akarnak azzal kisegíteni, hogy ide-oda ajánlgatják.

nov. 24. 12:55
 12/17 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy valaki kitanuljon egy szakmát suliba kell járnia, ahol rögtön gyűjti a szakmai kapcsolatokat. Engem pl az első munkahelyemre az egyik tanárom ajánlott be, őt kérdezte egy volt diákja, hogy nem ismer-e valakit. A másodikra egy évfolyamtársam. Utána jellemzően mindig ex-kollégáim, akik jobb helyre váltottak hívtak, hogy menjek.

Én pl nem ajánlanék be olyat, akiről tudom, hogy kókler, mert az én fejem égne miatta.

nov. 24. 13:39
 13/17 anonim ***** válasza:

12.: Igen, pont erről beszéltem:

[link]

nov. 24. 13:42
 14/17 anonim ***** válasza:

De pont ez a lényeg, hogy:

1. Egy volt kollégának, diákodnak, csoporttársadnak ismered a szakmai képességeit. Jobban, mint amennyire az egy interjúból kiderül.

2. Ez csak a kiindulás, a beajánlott ember attól még végigmegy ugyanazon a kiválasztási folyamaton.

Így szakmai marad a döntés.

nov. 24. 14:15
 15/17 anonim ***** válasza:
Pedig van sok jobb munkahely, ahova be lehet kerülni protekció nélkül, legalábbis Bp-n irodai munkára (más kérdés, ha vkinek csak a vezérigazgatói pozi a jó, úgy, hogy semmilyen hasonló tapasztalata nincs :D). De! Ahhoz kellenek azok a készségek és képességek. Az nem lesz elég, hogy "hádde szorgalmas vagyok"... ezért kell korábban tanulni pl. nyelveket, IT-s dolgokat (pl. Excelt, Powerpointot).
nov. 26. 01:31
 16/17 A kérdező kommentje:
Nyilván nem vezérigazgatói pozícióra gondoltam.
nov. 26. 12:10
 17/17 anonim ***** válasza:
Amúgy ha nincsenek ismerőseid megteheted, hogy linkedin-en keresel ott dolgozókat, rájuk írsz, kèrdezel pár dolgot a cégről és megkérdezed, hogy beajánlanának-e.
nov. 26. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!