Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem sikerült jól együtt...

Nem sikerült jól együtt dolgoznom egyik kollégával, akit mentoráltam, félek, hogy egy életre elkaszáltam magamat a csapatban. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Elég stresszes és rugalmatlan melóban kaptam meg mentorálásra a csajt. Nekem például anno nem is igazán adtak betanítást, hanem magamnak kellett végig járni az egészet.

A problémám abból kezdődött, hogy csaj sokszor mondta hogy fél, meg a kezdetek kezdetén a vízuma miatt még az is benne volt a pakliban, hogy nem marad. Ekkoriban kissé manipulatív meg győzködős volt, a semmire fel elkezdte azt hinni, hogy nem fog melót kapni és minden hülyeséggel győzködött. Ígérgetni én nem akartam, nem vagyok a főnöke meg akkoriban nekem csak azért kellett betanítani hogy legyen aki helyettesít. De neki lett volna más munkája emellett. Ami még nekem kicsapta a biztosítékot az az volt, hogy kicsit ekkor érzelmileg megzsarolt. Közölte, hogy ne mondjam azt, hogy nem kell 2 ember az én pozimba, mert akkor ő nem fog munkát kapni. Én próbáltam nyugtatni azzal, hogy eleve van még más melója is a csapatban szóval tök logikátlan, amit érez. Meg folyamatosan jön új meló, kell ember. Eleve a menedzser nem erre a szerepkörre vette fel főként.

Ezután a papírügyek és lejárt visa miatt nem volt pár hónapig és visszajött utána.

Aztán dolgoztunk újra együtt. Nem volt sima. Nekem olyan szempontból volt nehézked, hogy sok dolgot 3x kellett elmondanom, meg vagy figyelmetlen volt vagy nemtörődöm. Én alapvetően szeretem ezt a pozit,amiben vagyok, a csaj annyira nem meg le is nézi a szerepkört.

Az utóbbi időben többet kellett együtt dolgoznunk, kivéve az utolsó 3 hétben.

2 napja elég stresszes voltam és hibáztam egyet. Busz miatt késtem reggel és alig volt időm felkészülni egy meetingre, aztán nem volt időm, hogy még megosszam a meeting roomban a képernyőmet vele normálisan, meg rá figyeljek, hanem gyorsba még összeszedtem a prezit, mire szólítottak.

Aztán ő inkább átment másik szobába hogy hallgassa. De magára vette az egészet, nem vette észre, hogy kapkodok. Tudom ez egy hiba volt részemről is.

Ezután jött egy beszélgetés vele, amiben ő kifakadt, hogy velem nehéz együtt dolgozni. Megkérdeztem miért, elmondta hogy azért jobbára, mert én sokszor egyedül megoldom és nem kell e segítsége. Aztán jött egy nagyon ellentmondásos pár mondat. Elkezdte mondani, hogy az az 1 hónap míg nem voltam az volt a jó, erre kérdeztem milyen 1 hónap, hebegett habogott, aztán mondtam, hogy 1 hétig nem voltam csak, akkor volt ő fullba. 1 hónap az volt mikor váltogattuk naponta egymást.

A másik bajom, hogy én őt kérdezgettem, hogy mondjon véleményt, hogy elrontok e valamit vagy máshogy csináljak. De sose jött semmi, emellé pár hete magától mondta, hogy nagyon jó mentor voltam.

Azóta a beszélgetés óta rettegek, hogy kirúgnak, vagy valami következménye lesz. Csajból is már elegem van. Januártól hagyom el ezt a pozíciót, mert a csapatvez lettem. Jön még néhány fő, akit be kell tanítanom következő hónapan. A csaj meg nem érti, hogy miért van az, hogy nem tudok kiszállni még januárban sem ebből a melóból full. Azt vágta rám, hogy túl fontosnak hiszem magamat. Aztán elkezdtem magyarázni neki, hogy én lennék a legboldogabb, ha nem kéne ezzel foglalkoznom, de ha segítséget kérnek tőlem bármiben, akkor segítenem kell. Menedzserem is ezt várja el tőlem.

Másik, hogy a csajjal meg amúgy ezt a melós dolgot leszámítva elég jó a kapcsolatom, sokat beszélgetünk. De most elgondolkodtam, hogy lehet álszent.

Másik dolog, hogy az utóbbi időszakban csak egyre nagyobb a stressz nálam a munka miatt, kb. most 3 különböző pozit látok el(1 új nagyobb feladatkör), most hétvégén is dolgozni fogok, ami nem fért bele az meglegyen. Kompenzációt cég részéről az se biztos kapok fizuban, kezdő csapvezként meg feljött problémákkal indítottam a csapatot illetően, kb. szakmai tapasztalatom is egy junior. Már nem is érzem magamat 100%on, szorongok meg a gyomrom fáj. Ezután, amit fentebb leírtam úgy érzem, hogy vagy kirúgnak majd ha a menedzserhez eljut ez, vagy én mondok fel. De lehet rosszul látom. Egyébként a többi csapattársammal jól kijövök, velük sose volt problémám meg szerintem nekik se velem. Elvileg kedvel mindenki, meg ők akarták, hogy álljak a csapat élére. Aztán emiatt megtettem, meg érdekelt is.

Szerintetek ebben a helyzetben mi a megfelelő hozzáállás és megoldás?

Azt nem írtam de csaj egyszer mikor szabadságon voltam, akkor rám írt a privát elérhetőségemen, hogy ő szabadságra fog menni ekkor s ekkor és gondolkodjak, hogy miként oldjuk meg a dolgokat. Nem kaptam fel a vizet, hanem csak megírtam neki, hogy ne aggódjon, meg lesz oldva és majd visszatérünk rá a szabadságom után. Megkértem őt pluszba, hogy a privát elérhetőségeimen ne keressen munkával kapcsolatban. Úgy érzem lehet erre is besértődött, vagy magára vette. Mások mind azt mondták hogy korrekten válaszoltam, nem kéne ezen besértődnie.

Bocsi a hosszú szövegért.

nov. 23. 12:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Milyen munka ez?

Tényleg jó hosszú lett, melyik országban vagytok?

nov. 23. 12:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A csaj manipulatív, te meg perfekcionista.

Magadon dolgozz, a csajjal ne törődj, aki ilyeneket csinál, az rgy tipikus vérszívó pióca, aki a másik hátán kapaszkodik fel, de elég rafkós hozzá, hogy adja az ártatlant.

Te hány éves vagy, hogy erre magadtól nem érzel rá?

nov. 23. 16:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Tul gondolod g3ci. Eletemben nem aldoztam ennyi percet egyik munkatarsamra sem, nem hogy meg regenyt is irjak rola.
nov. 23. 19:13
 4/5 A kérdező kommentje:

27 vagyok. Igazad van teljesen. Raereztem mar, hogy manipulativ, emiatt is frusztral, meg mert a fonok kedveli ot, ahogy levettem. Ergo felek hogy igyis-ugyis rajtam csattanna. Meg magamban is keresem a hibat.

Azt is jol latod, hogy perfekcionalista vagyok, meg utobbi idobe munkaba menekultem. Valamennyivel jobb a helyzet mont regen, foglalkozom ezzel mar egy ideje.

De igazatok van, ilyenre energiat fecserelni pazarlas.

nov. 23. 23:13
 5/5 Girlll3 ***** válasza:
Nem hinném, hogy rajtad csattanna. Ahhoz panaszkodni kellene rád, de ha panaszkodik, akkor védd meg magad. Meg ùgyis ìrtad, hogy csapatvezető vagy mi leszel.
nov. 24. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!