Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha kevesebb munkaviszony van...

Ha kevesebb munkaviszony van mint 1 év akkor hány nap munkanélküli jár?

Figyelt kérdés

nov. 23. 10:52
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Ha valaki dolgozik 2 evet akkor is csak 90 napja van, de ha azt felhasznalta vagy nem teljesen hasznalta fel es munkába áll akkor gyüjti tovabb a napokat, masképp a szamitás hogy 1 honalban jár 3 nap értelmetlen lenne. Megint 1 évet kéne dolgozni minimum hogy legyen 90 napja. Ez azt is jelentené hogy 90 napnál kevesebb ideje nem is lehetne senkinek. Ezert a fenti számítás szerintem logikátlan. De lehet hogy úgy van majd megkerdezem a hivatalban. Namost ez a kerdés olyan bonyolult? Ezert valaki autista? Baratom, te buta vagy mint a tök. Az ész nem arra kell hogy valakit bantsunk hanem arra hogy ne. Ha elértelmeset nem tudok hozzaszólni akkor hallgatok
nov. 29. 16:24
 22/26 anonim ***** válasza:
Még mindig nem teljesen értem. Ha dolgoztál 2 évet, az kb 730 nap, ezután 73 napig jár az álláskeresési, nem 90. Ha közben munkát találsz, és “bent marad” x nap, az nem veszik el, hanem ha pár hónap múlva megint munkanélküli leszel, fel tudod használni. Ha felhasználod (a példánál maradva) a 73 napot, akkor utána megint egy évet kell dolgoznod ahhoz, hogy álláskeresésit kapj, de egy év után még csak 36 nap jár, nem 90. 90 nap a maximum, amíg pénzt kaphatsz, ehhez az kell, hogy az igénylést megelőző 3 évben legalább 900 nap munkaviszonyod legyen.
nov. 29. 19:00
 23/26 A kérdező kommentje:
En is elszámoltam, illetve megtévesztőek a hozzászólások. Legalabb 365 nap kell. De azt akár 1 ev alatt is összegyüjtheti valaki. Ha 1 ev alatt gyüjt 365 munkaviszonyban töltött napot akkor megkapja a 90 napot? Most ez vajon ledolgozott nap vagy munkaviszonyban töltött nap? .. mert az sem mindegy
dec. 2. 05:58
 24/26 anonim ***** válasza:

Szerintem legalább negyedszerre írom le, nem, nem kap egy év után 90 napot. Egy év után 36 nap jár. 10 nap munkaviszony után 1 nap. 90 nap akkor jár, ha legalább 900 napod van.

Munkaviszony számít, nem a ténylegesen munkával töltött napok.

dec. 2. 10:17
 25/26 Vivkoo2 válasza:
Az elmúlt három évbe végig volt munkám viszont sehol nrm voltam 365 napot . Mivel a munkahelyek között 1 hét max 2 hét volt a váltás akkor nem vettem igénybe . Most viszont szeretnék . Az ilyenkor nem probléma hogy egyhuzamba nincs 365 nap egy munkahelyen ugye? Összesen nézik az elmúlt 3 évbe hány napot dolgoztunk le .
dec. 3. 17:04
 26/26 anonim ***** válasza:
Nem kell egybefüggőnek lenni, csak azt nézik, összesen hány napod volt.
dec. 5. 06:41
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!