Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tilos a fizetésről beszélni a...

Tilos a fizetésről beszélni a kollégákkal?

Figyelt kérdés

Első munkanapom volt teherautósofőrként, és a mai napon még nem dolgoztam önállóan, hanem egy régi sofőr elvitt magával, hogy megmutassa a pakolóhelyeket. Útközben beszélgettünk, majd megkérdezte, hogy mennyi lesz a kezdő fizum, és megmondtam, hogy 400 nettó volt megbeszélve. Hirtelen ideges lett és azonnal megállt az út szélén,(szabálytalanul) hogy felhúvja a főnököt, hogy ő miért csak 350et kap. Elég csúnyán ordibált a főnökkel, és telefonban fel is mondott, hiába ígért neki emelést 450re.

Aztán majd a főnök lecseszett engem, mert szerinte nem lett volna szabad a fizetésről beszélnem, de előtte senki nem mondta, hogy tartsam titokban.

nov. 21. 23:49
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
57%

Nálunk benne volt a munkaszerződésben, hogy nem mondhatjuk el a bérünket a kollégáknak.

Amúgy volt, hogy maga a bérelszámoló pofázta ki. Ez kis cég volt viszonylag, túlóráztam, hogy meglegyen a pénzügyi zárás. A bérelszámoló csaj is túlórázott, bejött a mi irodánkba, és kérdezte, hogyhogy egyedül vagyok, és a kolléganőm miért nem maradt. Annyit mondtam, hogy ő elment fél 4-kor. Erre a béres kollegina mondta, hogy "tök jó, azért megvan neki a nettó x....Ft".

Ez a pénz 1,7-szerese volt az enyémnek. (Én ott voltam 7 éve, ő meg 3 hónapja).

nov. 22. 16:13
 22/27 anonim ***** válasza:
20: Attól, hogy valami nem tilos, még lehet erősen ellenjavallott. Most ez olyan dolog: Nem tiltja a jogszabály, hogy Angyalfölfön vagy más rossz közbiztonságú varosrészen úgy sétálj éjszaka hogy nálad van többszázezer forint, és közben jól megvillantsd a bankjegyeket. Viszont erősen tanácsolt, hogy inkább ne csináld, ha kedves a testi épséged.
nov. 22. 16:24
 23/27 anonim ***** válasza:
20%
Ha szerződés nem tiltja akkor nem javallott. Valamint családban sem javallott.
nov. 22. 23:03
 24/27 anonim ***** válasza:
23: Azért a családban csak jobb tudni, ki mennyit keres, a kalkulációk végett. Ha például azt tervezgetik, hogy hova menjenek nyaralni, vagy költözésen gondolkodnak, akármire hitelt akarnak felvenni, és még lehetne sorolni. Sosem értettem az olyan famíliákat, ahol ezt nem osztják meg egymással. Az megint más, ha a tágabb értelemben vett családra gondolsz. A férj és a feleség hozzátartozóinak csakugyan nem feltétlenül kell tudniuk.
nov. 23. 05:17
 25/27 anonim ***** válasza:
12%
Hát jah ez a tipikus már bele szokott komfortált munkavállalóra mindig is úgy tekintettek, hogy palimadárnak lehet nézni. Hacsak nem elég rafkós és kikéri magának a jobban fizető pozíciót. Ha hallgatag beletörődöm stílusa van na az 100% ban kihasználják. Sajnos ez van. Nem véletlenül sok a toxikus munkahelyi légkör. Undorító.
nov. 24. 00:06
 26/27 anonim ***** válasza:
40%
Céges kultúrától függ. A fizetésről amúgy kollégáknak nem szoktunk beszélni, mert csak bérfeszültséget szül....főleg ebben az országban(itt ha elmondod a fizut, 10-ből max 1 ember fog megdicsérni magas fizetés esetén, a többi 9 elkezd irigykedni meg igazságtalanságról beszélni). Maximum a családnak és a legjobb barátaidnak mondod el.
nov. 24. 11:10
 27/27 anonim ***** válasza:
26: Na igen. 16 éve élek külföldön, eddig egyetlenegyszer esett meg, hogy valaki flegmáskodni kezdett velem a fizum hallatán (bár szerencsére nem tartósan). És minő véletlen, az egy magyar kolléganő volt!
nov. 24. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!