Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tilos a fizetésről beszélni a...

Tilos a fizetésről beszélni a kollégákkal?

Figyelt kérdés

Első munkanapom volt teherautósofőrként, és a mai napon még nem dolgoztam önállóan, hanem egy régi sofőr elvitt magával, hogy megmutassa a pakolóhelyeket. Útközben beszélgettünk, majd megkérdezte, hogy mennyi lesz a kezdő fizum, és megmondtam, hogy 400 nettó volt megbeszélve. Hirtelen ideges lett és azonnal megállt az út szélén,(szabálytalanul) hogy felhúvja a főnököt, hogy ő miért csak 350et kap. Elég csúnyán ordibált a főnökkel, és telefonban fel is mondott, hiába ígért neki emelést 450re.

Aztán majd a főnök lecseszett engem, mert szerinte nem lett volna szabad a fizetésről beszélnem, de előtte senki nem mondta, hogy tartsam titokban.

nov. 21. 23:49
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
23%
nov. 21. 23:54
 2/27 anonim ***** válasza:
75%
Most már tudod.
nov. 21. 23:56
 3/27 A kérdező kommentje:
Azt mondjuk nem értem, hogyha eddig jó volt neki a 350, akkor miért nem fogadta el a 100ezres emelést ...na mindegy.
nov. 21. 23:57
 4/27 anonim ***** válasza:
88%
Nekünk meg volt tiltva.
nov. 22. 00:22
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Voltam olyan helyen,ahol tiltott volt.De szóltak róla előre.
nov. 22. 00:33
 6/27 anonim ***** válasza:
38%

Főnökkel beszéld meg, hogy nem mondta senki, hogy itt a fizetésről nem szabad egymás közt beszélni. Most már tudod, ezután ehhez tartod magad.

Aki felmondott, az meg egy pöcs, ne foglalkozz vele. Jobb is, hogy elment.

nov. 22. 00:47
 7/27 anonim ***** válasza:
54%

Mivel ő kérdezett rá, te kerültél lehetetlen helyzetbe. Ha erre azt felelted volna, hogy nem publikus, akkor annyi jött volna le neki, hogy te többet kapsz vagy csak bunkó vagy.

A reakciója nem volt professzionális. Egyszer átraktak pár kollégámat és engem egy másik helyre és nekem lecsökkentették a fizetésemet. Hónapok múlva megtudtam, hozy a munkatársnőmét nem. Ahelyett, hogy letámadtam volna a főnököt, hogy Julika miért kap több pénzt és kellemetlen helyzetbe hoztam volna a munkatársnőmet, annyit kérdeztem a főnöktől udvariasan és négyszemközt, hogy majd a jövőben számíthatok-e arra, hogy újra azt a fizetést kapjam, amit korábban. Lehet ezt normálisan is kérdezni.

nov. 22. 01:35
 8/27 anonim ***** válasza:
15%
Abban igaza volt a kolleganak, hogy a mai gazdasagi helyzetben 350 ezer egy teherauto sofornek kb a röhej kategória. Nyilván durván kezelte le a helyzetet, de valahol ez érthető hiszen kb Ausztriaba 3x annyit fizetnek ilyen melokra. A főnök meg nem emelt volna egy ftal se neki.
nov. 22. 03:50
 9/27 anonim ***** válasza:
73%
Ha ez meg van tiltva, akkor ugyanabban a munkakörben ugyanannyi és ugyanolyan szintű, minőségű munkát végző emberek között hogy derülhet ki, ha az egyik jóval kevesebbet kap? Gondolok itt a nemek közötti wage gapra, amit ugye azzal szoktak elintézni, hogy ha a nőnek tudomására jut, hogy férfi kollégájánál kevesebbet keres, akkor tegyen panaszt, feljelentést. De hogyan derülhetne ez ki, ha megvan tiltva, hogy beszéljenek a fizetésükről?
nov. 22. 04:52
 10/27 anonim ***** válasza:
65%

Nálunk is tilos, de a kezdő fizetést tudják, hogy ki mennyit kap, csak a régiek nem beszélhettek elvileg a sajátjukról, mert random emelések vannak, nem egységes, csak az újaknak.

A gyakorlatban meg ez úgy nézett ki, hogy amíg új voltam, addig nem beszéltünk erről, csak nagyvonalakban, azóta meg a fél bandáról tudom, mennyit keres, csak halkan beszélgetünk. :D De nálunk szerencsére jó fej a csapat, nincs ebből gond, csak 1-2 linkebb emberre neheztelnek, akik a főnök haverjai/rokonai és jóval többet keresnek úgy is, hogy bsszák a rezet egész nap. De ezt leszámítva senki nem hisztizik a fizetéseken.

nov. 22. 05:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!