Az egészségügyben egymással is bunkók, lekezelőek az ott dolgozók?
Én toleráns vagyok a betegekkel. Egyetértek ugyanakkor, hogy némelyik kollégám olyan hangnemet enged meg magának a betegekkel, amin nagyon szoktam csodálkozni. Nem értem hogy mit nyer ő ezzel a lealacsonyítással, vagy türelmetlenkedéssel...
Eleve idegen környezetben van a páciens, fél hogy betegséget diagnosztizálnak nála, sokan már idősek és nem olyan éles a felfogásuk már. Erre nem passzív vagy aktív aggresszíóval kéne reagálni..
Voltam már mérgező környezetben, ahol a kollégák egymáshoz kicsit sem voltak kedvesek/megértőek... De a jelenlegi munkahelyem egészen más, itt jó a hangulat :)
Szóval nagyon változó a kollegális légkör, az ellátás szinvonala és a páciensekkel való bánásmód. Egy lutri az egész... Azt tapasztaltam eddig.
A magánba sokkal kiszámíthatóbb mit kapsz (a pénzedért).
Aki szerint lehet jobban csinálni jöjjön és csinálja jobban. Van felvétel. Higgyétek el, amikor már eleve ugy szól a beteg hozzád akivel életedben először találkozol, hogy azt érezteti veled hogy rohagy meg mert te fiatal vagy és egészséges vagy csak szimplán jó a kedved, ráadásul naponta többször sorozatba kapod az ívet és a beszólogatást olyan dolgokért amiről nem tehetsz pl sok volt a várakozás a váróbab, hónapig várt az időpontra, vagy mert nincs szervezett betegút, nincs gyogyszer vagy vér stb előbb utóbb egy kérget novesztünk magunkra önvédelemből, hogy elháritsuk a sertéseket, és ne konfrontalodjunk. Arról nem is beszélve hogy azért az apró pénzért amit keresek nem vagyok hajlandó mindent eltürni és elviselni, de megtenni sem olyasmit ami nincs benne a munkaköri leirasomban. Ennyi.
Kéne egy normalis eü rendszer és egy normális morálisan, mentálisan épp magyar tarsadalom mert jelenleg minden magyar magyarnak ellensége .
Udv egy korhazi kozepkáder
Ha velem valaki bunkó, akkor legyek én is mindenkivel bunkó felfogás. Megértem, hogy elpattan a cérna ha egy beteg bunkózik, de mással aki egy rossz szót sem szól, azzal miért kell. Velem is bunkók sokszor az ügyfelek (nem egészségügy), de én meg azzal sem tudok bunkó lenni, aki velem az, nemhogy másokkal. Dolgoztam már én is kórházban (sajnos) és nem egyszer voltam fültanuja hogy megszégyenítő, ocsmány módon beszélt ápoló beteggel és a beteg hozzátartozójával, akik semmi rosszat nem szóltak.
Mondjuk nem értem miért nem vált az ilyen munkát, aki utálja ezt csinálni..
Ne sajnalj, nem kértem csak ne vard hogy kedves legyek, mert nem leszek, ha kedves vagy még több kerdessel es keressel traktalnak. Ez ilyen. Nem tevesztettem szakmat, nagyon is jo vagyok benne és nem én hanem a kollegaim és a fonokeim ertekelese alapján is.
A munkam a szakmai szabalyok és az elvarhato legjobb tudasom szerint vegzem, de ez nem jelenti azt hogy vigyorogni kell kozben vagy valaszolni a bugyuta kerdesekre, esetleg a magánéletéről beszelgeto vagy az enyemrol érdeklődő nyuggerrel dumcsizni. Amit kell kozlok ugy is. Pl h mutet utan mit szabad es mit nem stb
13-as vagyok. De, hasonlítom, és egyébként sajnos én is dolgoztam kórházban, 2 hónapig se bírtam és NEM a betegek miatt, hanem az ilyen stílust képviselő álopolók miatt. Gusztustalan ahogy beszélnek a beteggel, a hozzátartozóval és a saját munkatársaikkal is. Ahogy előttem is írták, van olyan munka, ahol nem kell emberekkel foglalkoznod. Jobban járna mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!