Mi volt az a pillanat, amikor felmondtatok?
Érdekel, kinél hogy volt ez.
Én most nagyon erősen gondolkodom.
Tanár vagyok egy nagyon nehéz iskolában, tanár hiány miatt elviselhetetlenül sok munkával, osztályfőnökként rengeteg plusz dologgal.
Sokat kell délutánih estig is dolgozzak még itthon amellett, hogy állandó túlórázás van a tanár hiány miatt. De a legjobban a stressz zavar. Sokszor jövök haza sírva, tavaly is így volt már. (éve vagyok ott) hozom haza az ottani stresszt. A gyerekek gonoszak, kezelhetetlenek, elviselhetetlenek.
Erősen gondolkodok a felmondáson, csak az a jó szívem és lelkem, mert így se bírjuk a sok munkát annyira ember hiány van.
És most így érdekel nálatok ez hogy volt, mi tette az i re a pontot
Tudni kell még, hogy nem tanári a végzettségem, hanem pedagógiai, ami sajnos hivatalosan január 1 óta nem elég a tanításhoz, így nehezen lépném meg a dolgot, mert mi van ha nem vesz át másik iskola.
Illetve a kollégáimat pedig nagyon szeretem.
Sokat őrlődök.
A gyerekek em gonoszak, max nem értesz hozzájuk. Nem tudok őket lekotni vagy csapattársiasságra szoktatni, vagy egyuttműködtetni célokat adni.
Ez a pálya hivatás. Nem megy mindenkinek.
A tánari vagy pedagógiai végzettség biztos jó más pályákra is, keresgélj.
Bakker a gyerekeknek felnőttek a mintáik. A gyerek az TANUL. Az eletrol a konfliktusokról probál önérvényesulni ahogy a felnőttektől látja.
Alap ahogy a kistigris is a felnőtt tigrist majmolja ez bekódolt túlélési ösztön!
Es nyilván te meg nem tudod megtanitani hogy az élet szép vagy önérvényesulni maskepp is lehet vagy bármit.
Pedig a tanárokban hisznek elhisznek mindent, sokakban amit a tanar mondott beépul egy éltre is örök trauma is vagy épp örökké visszacsengő remény és biztatás.
Egy gyerek tanul még a világrol mindent copyzik nincs olyan hogy eredendoen gonoszak lennének!
Max velük azok mert akkor azt a MIntát tükrözi vissza.
Es alap a pedagogiában hogy a legmagatartászavarosabb gyereknek van a legnagyobb szüksége pomt hogy segitségre. Hitet adni magában reményt adni higy tud ha akar megmutatni hogy jó is van a világban nem kell félni támadni harcolni, béke van.
Akikrol meg a tanár is lemond vagy egy ember sincs aki hinne benne(otthon is utik verkik vagy bármi), azoknak végképp kapa, hisz saját magukat is elfogják ítélni, és térnek a rossz útra hogy odatartoznak.
Az lesz a barát aki hasonló zűrös mert ő is ugyanolyan számkivetett kitaszitott, és az eminensek lesznek a legtávolabbi bolygón illetve kikerulnek teljesen a rendszerbol és lépnek a "földi pokolba".
Nincs ilyen a pedagógiában hogy egy gyerek gonosz.
A pedagógiában az van hogy egy gyerek nem hisz magában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!