Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Betegszabadság és táppénz...

Betegszabadság és táppénz alatt tilos bármiféle tevékenységet végezni a Facebookon?

Figyelt kérdés

Az világos, hogy ha valaki beteget jelent, és utána kipostolja, hogy kocsmázik, moziban vagy koncerten van, vagy kirándul, akkor az bukta, mert egyértelmű, hogy csak kamuból jelentett beteget, jogosan rúgják ki.

De otthonról is tilos postolni? Olvastam már több olyan esetről -pár napja itt is írta valaki kommentben- hogy valaki betegség alatt megosztotta, hogy otthon éppen xy filmet nézi, vagy xz ételt eszi, vagy egyszerűen csak kommentelt valahova, és utána a felettese privát üzenetben vagy a betegség utáni első munkanapon bent kérdőre vonta, hogy hogy tudott Facebookozni vagy filmet nézni, ha annyira beteg volt. Ilyen tényleg megesik? Már ennyi is tilos? Az embernek ilyenkor csak feküdnie kell és a plafont bámulni?🤔

nov. 6. 07:37
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:
30: Mert szerinted az csak úgy működik, hogy azt mondod, hogy el van törve a karod, és nem mész hetekig?
jan. 11. 10:04
 32/39 anonim ***** válasza:
88%
Leleteket nem a munkáltatónak mutatod be, NEM kérheti. A háziorvos kérheti, a táppénzes papíron semmi sem szerepel, csak hogy mettől meddig voltál táppénzen!
jan. 11. 10:40
 33/39 A kérdező kommentje:
32: De például az üzemorvos kérheti. És azt csak fel kell valahogy mérni, hogy a törés hátráltatja-e valamiképp a munkakörödet, eleinte csökkentett munkaidőben kell-e dolgoznod, vagy másféle munkát végezned, amíg teljesen regenerálódsz, ésatöbbi. A lényeg, hogy törést nem lehet bekamuzni.
jan. 13. 08:48
 34/39 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Lábtöréssel viszont nem tudsz dolgozni menni. Eleve úgy indul, hogy 10 nap fekvőgipsz. Majd kontroll. Majd járógipsz. Mankóval.

jan. 13. 08:55
 35/39 A kérdező kommentje:
34: Azonnal kartöréssel sem tudsz. Természetesen a gipsz levétele utáni időszakra gondoltam. Olyat már láttam, hogy irodába valaki mankóval járt be dolgozni.
jan. 13. 09:04
 36/39 Kései Sirató ***** válasza:

Én is jártam be pár napig mankóval, de nem 6 hétig, merthogy a törés gyógyulása minimum 6 hét.

jan. 13. 09:06
 37/39 anonim ***** válasza:
100%
Amelyik főnök akar, az úgyis talál indokot arra hogy valakit eltávolítson a cégtől, nem számít hogy beteg, Facebookozik, vagy szimplán unszimpatikus neki.
jan. 17. 23:18
 38/39 anonim ***** válasza:
75%
Töröld le a főnit és a kollégákat, a megosztásaidat korlátozd le, hogy ne lássák azok, akik nem az ismerőseid.
jan. 18. 10:11
 39/39 A kérdező kommentje:
38: De ha kommentelsz egy posthoz, amit a kollégád és/vagy a főnököd is olvas vagy postolsz egy csoportban, aminek ők is tagjai, ugyanúgy ott a lebukás veszélye.
jan. 18. 11:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!