Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Betegszabadság és táppénz...

Betegszabadság és táppénz alatt tilos bármiféle tevékenységet végezni a Facebookon?

Figyelt kérdés

Az világos, hogy ha valaki beteget jelent, és utána kipostolja, hogy kocsmázik, moziban vagy koncerten van, vagy kirándul, akkor az bukta, mert egyértelmű, hogy csak kamuból jelentett beteget, jogosan rúgják ki.

De otthonról is tilos postolni? Olvastam már több olyan esetről -pár napja itt is írta valaki kommentben- hogy valaki betegség alatt megosztotta, hogy otthon éppen xy filmet nézi, vagy xz ételt eszi, vagy egyszerűen csak kommentelt valahova, és utána a felettese privát üzenetben vagy a betegség utáni első munkanapon bent kérdőre vonta, hogy hogy tudott Facebookozni vagy filmet nézni, ha annyira beteg volt. Ilyen tényleg megesik? Már ennyi is tilos? Az embernek ilyenkor csak feküdnie kell és a plafont bámulni?🤔

nov. 6. 07:37
1 2 3
 1/29 Fragments of Fantasy ***** válasza:
85%
Nem kell a szappanopera. Elképzelhető, hogy vannak ilyen helyek ahol ez megtörténik, mert sokszor (és főleg a kisvállalkozók) nagyon, de nagyon korruptak. Én például tudok olyan pizzériáról, ahol napi bejelentés volt és az egyik srácnak kellett volna, hogy teljes állásba legyen foglalkoztatva egy hivatalos ügy miatt és azt mondta a kedves főnöke, hogy akkor jelenti be, hogyha fizet neki havonta 20.000 Ft-t. Persze a saját béréből, amit megkeresett a nap végén. Ez nyilván nem így működik az összes pizzériában. Ahogy az sem, hogy azt nézi a vezetőség, hogy mit csinál a beteg szabadságon lévő dolgozó a temérdek közösségi oldal egyikén.
nov. 6. 07:43
 2/29 A kérdező kommentje:
1: Nem kell, hogy direkt nézzék, elég ha véletlenül szembejön. Vagy egy jóakaró kolléga beköpi.
nov. 6. 07:49
 3/29 Fragments of Fantasy ***** válasza:
89%

Mint ahogy mondtam, előfordulhat az ilyesmi, de szerintem a legtöbb helyen pont leszarják.

Miért, mi van akkor, hogyha betegszabin vagy hosszabb ideig és mondjuk egyedül élsz és meglátnak, hogy vásárolsz? vagy ilyenkor szerinted éhen kell inkább halni?

Nem lehet akkor kimenni a lakásból, meg felmenni a netre, mert biztos kamuztál és nem is vagy beteg?

nov. 6. 07:56
 4/29 anonim ***** válasza:
92%
Ez abszurd. Soha nem voltam olyan beteg, hogy ne facebookozzak… még ha kórházban lennék akkor is nyilván a telefonon netezés az egyetlen örömöm
nov. 6. 07:59
 5/29 A kérdező kommentje:
3: Nem tudom, azért kérdezem. Mert ahogy írom, hallottam már pár ilyen esetet.
nov. 6. 08:04
 6/29 anonim ***** válasza:
83%
Ha azt mondtad,hogy el van törve mindkét kezed,akkor inkább ne facebookozzál.
nov. 6. 08:07
 7/29 A kérdező kommentje:
6: Végtagtörést nem igazán lehet bekamuzni. Minimum 1 hónap a gyógyulási idő, meg a látleleteket be kell mutatni a munkahelyen is. És az látszik, ha valakinek el volt törve a kete.
nov. 6. 08:12
 8/29 anonim ***** válasza:
89%

Wtf?

Ezek a főnökök telejsen agyatlanok?

Szerintük csakis kómás betegek maradnak otthon táppénzen? Agyam eldobom, és áldom az eget, hogy nem KKV-ban dolgozom.

nov. 6. 08:18
 9/29 anonim ***** válasza:
11%
Akit ilyen miatt rúgnak ki, az jó eséllyel meg is érdemli, de igazából ilyenkor nem önmagában a hazugság ténye a valódi ok, hanem az, hogy az alany amikor a munkahelyén van, akkor is a Facebookot tekeri, a munkáját meg összecsapja, meg ilyenek...
nov. 6. 08:18
 10/29 anonim ***** válasza:
95%

9

De milyen hazugság?

Fájt a torkom, folyt a taknyom - otthon maradtam. Ebben az állapotban miért ne tudnék telefonozni?

nov. 6. 08:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!