Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Betegszabadság és táppénz...

Betegszabadság és táppénz alatt tilos bármiféle tevékenységet végezni a Facebookon?

Figyelt kérdés

Az világos, hogy ha valaki beteget jelent, és utána kipostolja, hogy kocsmázik, moziban vagy koncerten van, vagy kirándul, akkor az bukta, mert egyértelmű, hogy csak kamuból jelentett beteget, jogosan rúgják ki.

De otthonról is tilos postolni? Olvastam már több olyan esetről -pár napja itt is írta valaki kommentben- hogy valaki betegség alatt megosztotta, hogy otthon éppen xy filmet nézi, vagy xz ételt eszi, vagy egyszerűen csak kommentelt valahova, és utána a felettese privát üzenetben vagy a betegség utáni első munkanapon bent kérdőre vonta, hogy hogy tudott Facebookozni vagy filmet nézni, ha annyira beteg volt. Ilyen tényleg megesik? Már ennyi is tilos? Az embernek ilyenkor csak feküdnie kell és a plafont bámulni?🤔

nov. 6. 07:37
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
93%

Nettó baromság. A betegség jellege és a munkakör együttese határozza meg, hogy mit tehetek és mit nem.

Törött kézzel a munkahelyen nem tudok árut pakolni, viszont beülhetek moziba megnézni egy filmet.

Taknyosan mehetek melózni, ha nagyon akarják, bár nem túl kellemes látvány az állandó orrfolyás/orrtörlés és megfertőzhetem a munkatársakat is. Persze otthon filmezhetek, posztolhatok, egyik sem késlelteti a gyógyulást.

A betegség (keresőképtelenség) orvosi kérdés. Ha a munkáltatóm megszólna (mert szerinte nem indokolt) , akkor megkérdezném, hogy pontosan melyik egyetemen szerezte az orvosi diplomáját (milyen alapon bírálná felül az orvost). Ha - a munkáltató - nem ért egyet a kezelőorvosom véleményével, akkor kérjen hivatalosan felülvizsgálatot, ne engem piszkáljon.

nov. 6. 09:15
 12/39 A kérdező kommentje:

11: De megfázással vagy teszem azt vakbélgyulladással jogos az elvárás, hogy otthonmaradj.

Az még az érdekes, amikor egy főnök (de nekem tanárom is volt ilyen) egy napos hiányzás esetén megjegyzi gunyorosan, hogy érdekes betegség, ami 1 nap alatt elmúlik. Jó, ha valaki permanensen betegszik le 1 napokra, akkor érthető a kétely. De alapvetően miért ne létezne egy napig tartó rosszullét? Az ilyenfajták nem hallottak még például gyomorrontásról vagy gyors lefutású migrénről?🤔

nov. 6. 09:34
 13/39 anonim ***** válasza:
81%
#12 Főnöknek joga van a magánvéleményéhez, neked jogod van a magánvéleményét figyelmen kívül hagyni.
nov. 6. 10:09
 14/39 anonim ***** válasza:
100%
Így van, a főnöknek joga van egy istenverte idiótának lenni.
nov. 6. 10:10
 15/39 A kérdező kommentje:
13: Ha magánvélemény, akkor azt nyugodtan megtarthatja magának.
nov. 6. 12:08
 16/39 anonim ***** válasza:
11%

Eleve nem kell bejelolni a főnököt. Meg valóban nem kell posztolgatni betegállomány alatt se a Fb-on, sem más felületen. Ennyi eszed lehetne már, nem is értem a kérdést.

Fordítsd meg a szitut, ha te lennél a főnök és a beosztottad lebetegedne, de közben a Fb-on osztaná a különböző eszmefuttatásait, meg kiscicás képeket, stb, te nem gondolnád azt, hogy annyira még sem beteg és ennyi erővel akár dolgozhatna is? Tök nagy veszteség a munkáltatónak a betegállomány is. Vannak olyan munkahelyek, ahol ez pl simán szolgálat alóli kibúvást jelent, aminek büntetőjogi következményei is vannak. Nem beszélve arról, hogy a többi kollégával szemben sem fair viselkedés.

Szerintem, aki bereg, az koncentráljon a gyógyulásra, ha mindenáron Fb-ozni akar, akkor arra a pár napra állja már meg.

nov. 6. 14:44
 17/39 anonim ***** válasza:
100%

16 De te mi a francról beszélsz?

Megy a hasam. Ettől miért ne tudnék posztolni a kutyámról?

Fáj a torkom és köhögök. Ez miben akadályozza, hogy filmet nézzek?

Kiment a bokám. Ez a Facebookra történő kommentírás melyik részét korlátozza?

Nyilván ha az alkalmazott hazudik, azt mondja, hasmenése van, közben meg az állatkertben sétálgat, az nem oké. Ilyen esetben nemcsak a felháborodást, de az ügy kivizsgálását is értem.

De minden betegség más és érdemes lenne nem egy 3 éves hülyegyerek fejével gondolkodni, ha már az ember vezető beosztásban van.

nov. 6. 14:52
 18/39 anonim ***** válasza:
3%
Mert egyszerűen nem illik, 17. Ezt egy felnőtt ember képes felfogni. És a főnökök általában nem hülyék, hidd el. Nem véletlenül vannak vezetői beosztásban.
nov. 6. 15:55
 19/39 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy nem illik? Ezt ki és mikor döntötte el?
nov. 6. 16:07
 20/39 A kérdező kommentje:

16: Ahogy írom, nem kell, hogy a főnök az ismerősöd legyen. Elég ha van egy jóakaró kollégád, aki mondjuk be van rád pöccenve, mert a hiányzásod miatt plusz munkáznia kell. És ha meglátja, hogy valamit mozogsz a Facebookon, már megy is árulkodni. És nem is kell, hogy ismerősöd legyen bárki a munkahelyről, elég ha kommentelsz valahova, vagy egy csoportban megosztasz valamit, aminek egy kollégád is tagja, és rád ismernek.

Ha én lennék a főnök, úgy volnék vele, hogy addig semmi probléma, és semmi nem gyanús, amíg a dolgozó nem tesz semmi olyat, ami összepároztathatatlan az állítólagos betegségével. Nem gondolnám azt, hogy csak mert van ereje otthon lefényképezni magát, megosztani valamit, vagy kommentelni, vagy filmet nézni, akkor már tud dolgozni. A gyógyuláshoz hozzátartozik, hogy leköti magát az ember valami hobbival, amennyire ez kivitelezhető. Amikor nemrég covidos voltam, és köhécseltem, meg szipogtam naphosszat, magas lázzal, akkor sem csak feküdtem és néztem magam elé, hanem az önkúrálás mellett filmeket meg sorozatokat néztem, olvastam, vagy játszottam valami game-mel.

nov. 6. 20:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!