Miért ilyen kevés Magyarországon a fizetés?
Teli vagyok diplomás ismerősökkel, ők sem keresnek valami kiemelkedően jól. Ismerősöm ajánlott munkát, mondta is milyen jó a fizetés ott, de csak 360.000 nettó lenne az alapbérem. Az ilyen fizetés még juttatásokkal sem sok. Miért nem lehet mondjuk másfélszer ennyi a fizetés mindenhol? Miért kuporgat a magyarok 90%-a hónap végén?
Emlékszem tizenévvel ezelőtt még a horvátokkal és lengyelekkel versenyeztünk, de már rég lehagytak minket és a legszegényebb országok zárkóznak már fel hozzánk. Szomorú vagyok emiatt, mert nagyon sok ember létminimum alatt van. Nekem sincsen semmi káros szenvedélyen, de hónap végén nem tudok sokat félre rakni albérletben.
9
Kíváncsi vagyok meddig lehet ezzel takarózni. Mintha máshol nem lettek volna nemzeti tragédiák.
Annak a sok autónak a legtöbbje hitelből van.
Magyarországon az emberek többsége proli, de annak is van autója, aki minimálbért keres.
Inkább eszik száraz kenyeret, de nem fog tömegközlekedéssel menni, mert azt gáznak tartja.
Ezek mind látszat jólétben élő emberek.
Főleg, hogy a gyerekgyártók már autókatámogatást is kapnak, meg a babaváróból is autót vesznek meg elnyaralja a sok csóringer.
De, aki hitelre vesz autót, ami ugye nem létszükséglet, az is jómódú ember, vagy szimplán csak hülye. Őket meg nem tudom sajnálni, megérdemlik a nyomorgást akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!