Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért ilyen kevés Magyarország...

Miért ilyen kevés Magyarországon a fizetés?

Figyelt kérdés

Teli vagyok diplomás ismerősökkel, ők sem keresnek valami kiemelkedően jól. Ismerősöm ajánlott munkát, mondta is milyen jó a fizetés ott, de csak 360.000 nettó lenne az alapbérem. Az ilyen fizetés még juttatásokkal sem sok. Miért nem lehet mondjuk másfélszer ennyi a fizetés mindenhol? Miért kuporgat a magyarok 90%-a hónap végén?

Emlékszem tizenévvel ezelőtt még a horvátokkal és lengyelekkel versenyeztünk, de már rég lehagytak minket és a legszegényebb országok zárkóznak már fel hozzánk. Szomorú vagyok emiatt, mert nagyon sok ember létminimum alatt van. Nekem sincsen semmi káros szenvedélyen, de hónap végén nem tudok sokat félre rakni albérletben.

nov. 4. 14:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
78%

9

Kíváncsi vagyok meddig lehet ezzel takarózni. Mintha máshol nem lettek volna nemzeti tragédiák.

nov. 4. 16:58
 12/16 anonim ***** válasza:
16%
2023-ban a havi bruttóm 3.45 millió forint volt és magyar cégnek dolgozom, nem felsővezetőként. Ezen felül volt egy combos bónusz év végén. Idén hasonló lesz, vagy valamivel több. Lehet sokat keresni, de vagy speckó dologhoz kell érteni vagy olyan területen kell dolgozni, aminek nagyon közvetlenül köze van egy cég bevételéhez (ie. értékesítés, lehetőleg olyan, ami igényel technikai tudást).
nov. 4. 22:23
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Annak a sok autónak a legtöbbje hitelből van.

Magyarországon az emberek többsége proli, de annak is van autója, aki minimálbért keres.

Inkább eszik száraz kenyeret, de nem fog tömegközlekedéssel menni, mert azt gáznak tartja.

Ezek mind látszat jólétben élő emberek.

Főleg, hogy a gyerekgyártók már autókatámogatást is kapnak, meg a babaváróból is autót vesznek meg elnyaralja a sok csóringer.

nov. 5. 01:19
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként azért ilyen alacsony a fizetés, mert egyre több a nyugdíjas, aki dolgozik tovább, így lenyomják a béreket, hozzák be a bevándorlókat, illetve az állam osztogatja a sok ingyenpénzt a családosoknak meg 25 év alattiaknak adja az adókedvezményt, így sokakat nem is érdekel, hogy mennyi lenne a nettója, ha neki is rendesen kellene adóznia, mint másoknak.
nov. 5. 01:25
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

De, aki hitelre vesz autót, ami ugye nem létszükséglet, az is jómódú ember, vagy szimplán csak hülye. Őket meg nem tudom sajnálni, megérdemlik a nyomorgást akkor.

nov. 5. 08:42
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
#13: Ezzel msot mellé lőttél, mert manapság készpénzre nem is érdemes autót venni. Ha lízingeled, akkor adnak kedvezményt, ami hathatna átverésnek, de ha magas összeget fizetsz be induláskor, akkor gyakorlatilag minimális kamattal (főleg a mai inflációt tekintve) tudod megvenni a kocsit. Nekünk mind a két autónk igy van, 70 % befizetve, 3 év hitelre...
nov. 5. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!