Szerintetek Magyarországon miért ilyen kevés a fizetés?
Figyelt kérdés
Sziasztok! A kétkezi munkás embereket miért nem fizetik meg rendesen? Például: Pékeket,a hipermarketben dolgozó kétkezi munkás embereket,a konyhai dolgozókat. Mindegyiknek maximum 90-100 E Ft a fizetése. Én azt gondolom,hogy egy egyedülálló embernek,legalább nettó 210-220 E Ft-os fizetéssel kellene rendelkeznie ahhoz,hogy kényelmes életet tudjon biztosítani magának.2016. júl. 25. 16:22
1/27 anonim válasza:
Mert maga a munkarendszer rossz.
Elöször is meg kellene szüntetni a fekete munak lehetöségét, a cégeket komolyan kontrollálni, és akkor - ha minden pénzforgalom a bankokon keresztül menne, nem tudnának annyit félrecsalni egyesek.
Viszont munkaidöben tényleg termelnie kellene mindenkinek - nincs telefonozás, internetezés, sörözés, stb munkaidö alatt, hanem tényleg végig kellene dolgozni a napi 8 órát.
Az igaziból nem szempont, hoy mennyiböl lehetne megélni - hanem hogy mennyi értéket tud valaki megtermelni. (Ha annyit fizetnek mindenkinek, amennyi szerinte kell, akkor csak csödbe megy minden cég.)
Nyugaton azért normálisabbak a fizetések, mert nem lehet csalni, sokkal átlátszóbb a gazdaság és ennek megfelelöen tiszteségesebbek a fizetések is.
2/27 A kérdező kommentje:
Én az előző cégemnél napi szinten dolgoztam közel 12 órát,és minden második héten 7 napból hatot ledolgoztam. A fizetés: 102E Ft volt ezért.
2016. júl. 25. 16:31
3/27 anonim válasza:
Azért, mert sok a munkáltatói, minkavállalói adó. Amúgy 210-20? Az azért már tényleg kényelmes. A kilencvenet meg g**iségnek tartom, ugyanis 100 a minimum elvileg. Mondjuk 1 legalább 4 fős családot is nehezen képzelek el 2 minimálból, mikor az egyiknek a fele úgyis rámegy a bankra/lakbérre.
4/27 A kérdező kommentje:
Igen,szerintem egy egyedülálló embernek legalább 210-220 E Ft-os nettó fizetéssel kellene rendelkeznie a kényelmesebb egzisztenciához. Mire kifizet mindent.. Rezsi,telefonszámla. Akkor ott a kaja,hébe-hóba öltözködni is kellene. Akkor néha nem árt egy kis kikapcsolódás is,ami szintén pénzbe kerül!
2016. júl. 25. 16:36
5/27 anonim válasza:
Egyébként meg ez egy nagy átverés hogy hány órát dolgozol, hogyha a futószalagnál rohansz 8 órát ugyanolyan fáradt leszel mint eg
6/27 anonim válasza:
Mint egy kínai aki 12 óra normális tempóba nyomja ( ugyanazért a minimálért átszámitva, csak ő több òrát nyomja)
7/27 A kérdező kommentje:
Persze,de én minden kétkezi munkás bérét egyenjogúan adnám meg. Aki nyolc órát dolgozok,annak nettó 200 E Ft-ot adnék,ha pedig túlórázna,akkor az mehetne a fizetéséhez túlórapénzképpen.
2016. júl. 25. 16:40
9/27 anonim válasza:
Nem biztos h ki tudnál fizetni mindenkinek nettó 200-at, mikor arra az adó olyan 204 vagyis neked mindenki után kéne fizetni 404 ezret, amit nehéz lenne kitermelni.
10/27 A kérdező kommentje:
Én az összes adót eltörölném a fenébe. Fizessék ki a TB-t,és a nyugdíj járulékot,és némi minimális SZJA-t,és kész. Nem 40,meg 50 E Forintokat gombolnék le az emberektől.
2016. júl. 25. 16:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!