Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért ilyen kevés Magyarország...

Miért ilyen kevés Magyarországon a fizetés?

Figyelt kérdés

Teli vagyok diplomás ismerősökkel, ők sem keresnek valami kiemelkedően jól. Ismerősöm ajánlott munkát, mondta is milyen jó a fizetés ott, de csak 360.000 nettó lenne az alapbérem. Az ilyen fizetés még juttatásokkal sem sok. Miért nem lehet mondjuk másfélszer ennyi a fizetés mindenhol? Miért kuporgat a magyarok 90%-a hónap végén?

Emlékszem tizenévvel ezelőtt még a horvátokkal és lengyelekkel versenyeztünk, de már rég lehagytak minket és a legszegényebb országok zárkóznak már fel hozzánk. Szomorú vagyok emiatt, mert nagyon sok ember létminimum alatt van. Nekem sincsen semmi káros szenvedélyen, de hónap végén nem tudok sokat félre rakni albérletben.

nov. 4. 14:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
14%

Milyen kevés fizetés? Az IT-sokat legalább jól megfizetik!

[link]

nov. 4. 15:04
 2/16 anonim ***** válasza:
14%
Nyavalygás helyett megoldást kell találni arra, hogy többet keress. Én pl. kitanultam jobban fizető szakot. Meg árulom a testemet. Erkölcsös vagy sem, ez van🤣Ki lehet menni külföldre is dolgozni. Persze az lenne a legjobb, ha itthon is mindenki milliót keresne havonta, de nem ilyen világ van.
nov. 4. 15:08
 3/16 anonim ***** válasza:
17%
Versenyképességnek hívják azt a szót, amit keresel. A keveset kereső emberek olyan dolgokat állítanak elő, ami nem sok hozzáadott értékes képvisel. Ezért kevés benne a jövedelem.
nov. 4. 15:09
 4/16 anonim ***** válasza:
23%
Alacsony a termelékenység. És hogy miért alacsonyabb a termelékenység? Na ez már összetettebb kérdés. A Miért buknak el nemzetek című könyvet tudom ajánlani Daron Acemoglu–James A. Robinson friss közgazdasági Nobel-díjas közgazdászoktól.
nov. 4. 15:10
 5/16 anonim ***** válasza:
9%
Szerintem nem kevés.
nov. 4. 16:10
 6/16 anonim ***** válasza:
18%

Próbáld meg megfogni a pénzt.

- kisebb, kintebb lévő albérlet, akár kevésbé felújítva

- több főzött kaja, kevesebb (vagy nulla) rendelés

- nem kellenek szénsavas üdítők. Akkor sem, ha visszaváltható a pet palack, vannak tök finom szörpök pár száz vagy 1-2 ezer forintért.

- turkálóból, vintedről vásárlás, és ott is csak ésszel

- boltba úgy menjél, hogy tudod mit keresel, és nem kell csak azért megvenni valami vackot, mert éppen akciós.

Ez csak pár példa, hogy én hogy csinálom, de hátha másnak is hasznos:) és nem érzem kevésnek a pénzemet, pedig szintén albérletben lakom, és félretenni csak azért nem tudok, mert félállásban dolgozom még suli mellett, és inkább elmegyek néha edzeni, vagy moziba meg színházba abból a havi 10-20 ezer forintból, ami megmarad.

nov. 4. 16:22
 7/16 anonim ***** válasza:
68%

"Miért ilyen kevés Magyarországon a fizetés?"

Kérdezd meg a k..rva jól kereső politikusainkat, hogy miért csináltak az országból, amit elméletben ők képviselnek egy rabszolgaországot, ahol sokan éhbérért dolgoznak.

A másik pedig az, hogy hazánkban viszonylag jólét van. Láttad te már, hogy mennyi autó van az utakon? Ez lenne a szegénység jelképe? Pl. november 1-én a temetőknél kocsitömeg volt, parkoló sehol szinte. Ez lenne a szegénység, hogy a zöldterületeket számolják fel, hogy több parkolót alakíthassanak ki, mert olyan sok az autó az utcákon, hogy már nem elég a meglévő parkoló?

Csak annak rossz, aki albérletben lakik, ettől még az is jobb, ha valaki hitelre vesz saját lakást.

Aki saját házban él, az nem nyomorog.

Egyébként pedig a lakosság nagyrészénél hiányzik a tudatosság. Minek dohányzik valaki, minek iszik rendszeresen alkoholt, minek van autója (kivétel, ha munkábajárás miatt kell)? Ez csak viszi a pénzt. Ha ezek nincsenek, rengeteg pénzt meg lehet spórolni.

nov. 4. 16:31
 8/16 anonim ***** válasza:
50%
Nincs gazdaság, nincsenek iparágak, nincs termelés. A multik, gyárak is kiviszik természetesen a hasznot. Mutyizás, korrupció, megemelkedett adók, hitelek, államadósság és ezek összessége.
nov. 4. 16:42
 9/16 anonim ***** válasza:
73%
A múltbéli nemzeti traumák is kihatással vannak minderre, a két világháború, trianon, a 40 év kommunizmus, na ami megy a rendszerváltás óta.
nov. 4. 16:48
 10/16 anonim ***** válasza:
49%

Nem kéne Orbánra szavazni.

Üdv Ausztriából.

nov. 4. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!