Ha valakinek nincs ismerőse, aki tud segíteni elhelyezkedni, azoknak hogyan sikerült?
Nekem tényleg a véletlenen múlt. Elkeseredettségemben már regisztráltam a munkaügyibe, ahol egy céghez irányítottak interjúra. Az esélytelenek nyugalmával mentem el. Aztán engem választottak. Azóta is ezen a helyen dolgozok. Lassan 6 éve.
Úgyhogy sokszor a szerencsén múlik.
Egyébként ismerős nélkül nyilván jelentkezni kell állásokra, interjúkra kell járni.
Sokban függ végzettségtől.
Tapasztalattól is.
Én úgy vettem észre, hogy kisebb cégeknél nehezebb idegenként bekerülni ahol mondjuk 5-10-20 fő dolgozik valóban nehéz ismeretség nélkül, sőt mindenkit meg is kérdeznek ki ismeri...főleg kisebb városoknál, szóval nehezebb.
Nagyobb cégeknél 50-100-200 fősnél ott főként a végzettségedet nézik és akinek van tapasztalata.
Megy ám a szűrés...
Hiába írják, hogy nem igényel idegen nyelvet, ha 10 emberből 2-nek van akkor azok lesznek az elsők.
Többségében ugye...angol..
Szóval van angol nyelvtudásod, van tapasztalatod az adott pozícióra, és a megfelelő végzettség ---> az elsők közt leszel.
Nincs angol nyelv de tapasztalat + végzettség megvan -- lehetsz a következők után akik mondjuk nyelvtudással is rendelkeztek de pofára nem voltak jók.
Ha csak végzettséged van....akkor a végszükséges esetek közé kerülsz
És természetesen még a külsőt is hozzáveszik. Nem mindegy, hogy egy céges képen, hogy mutatsz....
------------->
Összegezve, ismeretség nélkül:
- megfelelő végzettség
- angol nyelvtudás
- tapasztalat
- és viszonylag jól is nézel ki ami nem csak ápoltság
----> akkor baromi jó esélyeid vannak.-
Egyéb esetben mind ami nincs meg csak egyre jobban hátrébb sorol.
Hát, őszintén, tényleg nem bántásból: pont az a típus vagy, aki a legkevésbé kell a cégeknek. Gyerekes 40-es nő, olyan diplomával, amit sosem használt, semmi érdemi tudással, általános tapasztalattal olyan munkakörökbe, amikbe 2 hét alatt betanulnak nulláról is. A korod, a családi állapotod, a sosem használt diploma, a nem túl spéci tapasztalatod mind hátráltató tényező.
És tényleg nem azért, hogy leszóljalak, én is nő vagyok, 36 éves, két gyerekkel, szóval értem az érem másik oldalát is, bár én a szakmámban dolgozom.
Tudom 16, elrontottam, de ezen változtatni már nem lehet, ebből kellene valamit kihozni, de nincs ötletem.
Tanári diploma, már akkor tudtam, hogy nem az én világom, de ha már elkezdtem, akkor befejeztem, nem kellett volna.
#15: Ezek szerint nem a pénz az elsődleges motiváció, szóval képezd magad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!