Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha valakinek nincs ismerőse,...

Ha valakinek nincs ismerőse, aki tud segíteni elhelyezkedni, azoknak hogyan sikerült?

Figyelt kérdés
okt. 11. 12:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Elvileg mindenkinek ott van mondjuk 16 év hogy felkészítse magát a munkaerőpiacra lépésre.. csak erre sokan akkor jönnek rá amikor már kiléptek oda..én nem fogok okoskodni, mert az élethelyzetét nem ismerem másnak, csak annyit mondok hogy szerintem változtatni sosem késő (max egyre nehezebb)
okt. 11. 14:41
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tényleg a véletlenen múlt. Elkeseredettségemben már regisztráltam a munkaügyibe, ahol egy céghez irányítottak interjúra. Az esélytelenek nyugalmával mentem el. Aztán engem választottak. Azóta is ezen a helyen dolgozok. Lassan 6 éve.

Úgyhogy sokszor a szerencsén múlik.

Egyébként ismerős nélkül nyilván jelentkezni kell állásokra, interjúkra kell járni.

okt. 11. 14:57
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Sokban függ végzettségtől.

Tapasztalattól is.

Én úgy vettem észre, hogy kisebb cégeknél nehezebb idegenként bekerülni ahol mondjuk 5-10-20 fő dolgozik valóban nehéz ismeretség nélkül, sőt mindenkit meg is kérdeznek ki ismeri...főleg kisebb városoknál, szóval nehezebb.

Nagyobb cégeknél 50-100-200 fősnél ott főként a végzettségedet nézik és akinek van tapasztalata.

Megy ám a szűrés...

Hiába írják, hogy nem igényel idegen nyelvet, ha 10 emberből 2-nek van akkor azok lesznek az elsők.

Többségében ugye...angol..

Szóval van angol nyelvtudásod, van tapasztalatod az adott pozícióra, és a megfelelő végzettség ---> az elsők közt leszel.

Nincs angol nyelv de tapasztalat + végzettség megvan -- lehetsz a következők után akik mondjuk nyelvtudással is rendelkeztek de pofára nem voltak jók.

Ha csak végzettséged van....akkor a végszükséges esetek közé kerülsz

És természetesen még a külsőt is hozzáveszik. Nem mindegy, hogy egy céges képen, hogy mutatsz....

------------->

Összegezve, ismeretség nélkül:

- megfelelő végzettség

- angol nyelvtudás

- tapasztalat

- és viszonylag jól is nézel ki ami nem csak ápoltság

----> akkor baromi jó esélyeid vannak.-

Egyéb esetben mind ami nincs meg csak egyre jobban hátrébb sorol.

okt. 11. 15:07
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Önéletrajz, pályázás, interjú, vagy fejvadász megkeres
okt. 11. 15:19
 15/20 A kérdező kommentje:
Elmúltam 40 és nő vagyok, gyerek is van. Diplomám van, de sosem dolgoztam benne, angolul nem beszélek, leginkább irodai munkáim voltak korábban. Tudom egyáltalán nem ideális helyzet, sőt, ha ezt nézem, nem csodálom, hogy nem hívnak interjúra se, de dolgozni akkor is kellene valahol, még 20+ év van a nyugdíjig, meg nincs is nagy igényem, egy könnyebb fizikait is bevállalnék.
okt. 11. 15:26
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát, őszintén, tényleg nem bántásból: pont az a típus vagy, aki a legkevésbé kell a cégeknek. Gyerekes 40-es nő, olyan diplomával, amit sosem használt, semmi érdemi tudással, általános tapasztalattal olyan munkakörökbe, amikbe 2 hét alatt betanulnak nulláról is. A korod, a családi állapotod, a sosem használt diploma, a nem túl spéci tapasztalatod mind hátráltató tényező.

És tényleg nem azért, hogy leszóljalak, én is nő vagyok, 36 éves, két gyerekkel, szóval értem az érem másik oldalát is, bár én a szakmámban dolgozom.

okt. 11. 15:33
 17/20 anonim ***** válasza:
De milyen diplomád van?
okt. 11. 15:35
 18/20 A kérdező kommentje:

Tudom 16, elrontottam, de ezen változtatni már nem lehet, ebből kellene valamit kihozni, de nincs ötletem.

Tanári diploma, már akkor tudtam, hogy nem az én világom, de ha már elkezdtem, akkor befejeztem, nem kellett volna.

okt. 11. 16:05
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

Sehogy

Mehetsz közmunkára

okt. 11. 16:20
 20/20 anonim ***** válasza:

#15: Ezek szerint nem a pénz az elsődleges motiváció, szóval képezd magad

okt. 12. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!