Ha valakinek nincs ismerőse, aki tud segíteni elhelyezkedni, azoknak hogyan sikerült?
Megpályáznak egy állást és ők bizonyulnak a legjobbnak.
Én is és a testvérem is kizárólag így léptünk mindig új állásba.
Cég honlapján jelentkeztem a hirdetésre.
Közvetítőket meg ilyen-oyan hirdetésgyűjtő oldalakat kihagytam.
Sosem volt protekcióm sehová. Jelentkeztem, felvettek. Sok helyről nem érkezett semmi. Ahová viszont behívtak, oda elég nagy %ban fel is akartak venni. Szinte válogattam.
Nem mindegy milyen képesítéssel rendelkezel, azzal mit pályázol meg. Vagy hogy hány jelentkezést küldtél el. (Pl egy rokonom a havi 3ra azt mondta, kőkeményen keres állást.) Az önéletrajzod, és a motivációs leveled a pályázandó állásra van igazítva? Van nehezítő körülményed, ami miatt esetleg nem vagy szimpatikus a munkaadóknak? (És ha behívnak, az sem mindegy, hogy tudod eladni magad.)
Hát, általában csak jelentkezem és majdnem mindig hívnak is, az interjúkon is jól szoktam szerepelni, szinte mindig megvan az állás. Viszont ehhez hozzátenném, hogy diplomám, 10+ év szakmai tapasztalatom van, folyékony angollal (ami manapság nem plusz, hanem alap, legalábbis az én területemen), és elég jó vagyok abban, amit csinálok. Ezen a területen általában kérnek próbamunkát, olyan még nem volt, hogy az alapján ne akartak volna felvenni.
Pályakezdőként baromi nehéz volt, mert ott már CV alapján kiszórtak a tapasztalat hiánya miatt. Ismerősökkel nem mentem semmire, többen ígérgették, hogy na majd ők segítenek állást találni, semmi nem lett egyikből sem persze. Végül teljesen magamtól, protekció nélkül jutottam be egy helyre. Az első munkahely után pedig már elég könnyű volt, mert már nem voltam nullkilométeres, volt tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!