Diplomával takarítónak jelentkezni. Van esély, hogy felvegyenek?
Nem kértek diplomát nem írtam bele, behívtak interjúra, ott nem hozakodtam elő vele. Nem volt releváns amúgy se oda, akkor meg nem kellett volna édesmindegynek lennie nekik, hogy milyen papírjaim vannak azon kívül, amit beírtam?
Mindegy is, hasonlóan sem szeretnék járni, ezért inkább felvallalom
19#
Miért volna a kérdező hazug? Nem kellett a munkához, így nem mondta, hogy neki x végzettsége is van. Itt is többen írták, ahova most jelentkezni készül, oda se írja be és ne mondja.
Rokon járt hasonlóan,
szakoktató volt, nyugdíjas lett, unatkozott, jelentkezett valami betanított munkára, az egyik dolgozó egy korábbi tanítványa volt, aki egyből letanározta, hívták rögtön az irodára, hogy ez mit jelentsen, ott ért véget a dolog számára.
Nem hazudott a kérdező. Nem kötelező minden végzettségéről beszámolni. Az, hogy a főnökség rosszul reagált, az azt mutatja, hogy nem empatikusak. Nem gondoltak bele, hogy nem örömében megy ilyen helyre dolgozni egy diplomás, hanem főleg anyagi kényszerből. Én a munkáltató helyében bele tudtam volna gondolni, hogy mi motiválta a dolgozót az elhallgatásra.
A következő interjún nem kell elmondani a diplomát, mert sokan kasztrendszerben gondolkodnak. Fel se veszik nagy eséllyel, ha előáll vele. Normális helyen nem róják fel neki, ha később kiderül. Miért kellene mindenről beszámolni? Írta valaki pl. a jogsi kihagyását. Nos, nekem van is, meg nincs is. 20 éve szereztem, nagyon keveset használtam és régen. Jelenleg nincs is érvényesítve az orvosija. Ha most pályáznék, nem írnám bele, mert ráadásul nincs is gyakorlatom az autóvezetésben, csak egy balesetet tudnék gyorsan összehozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!