Munkahelyen (próbaidő2.hetében) életveszélyes, maradandó sérülést(végtag csonkolást, teljes vakságot) okozó munkát akarnak többször rád erőltetni a bunkó kollégák.Próbaidő alatt harcolnál velük ilyen munkákért, vagy "beköpnéd" őket és fel mondanál ?
"Nincs idő védőfelszerelésért elmenni"
És nem is kell, hiszen rajtad van a megfelelő felszerelés. Mi a hiszti tárgya akkor?
Egyszerűen nem csinálod meg, ennyi.
Nálunk a gyárban azt találták ki, hogy másszak fel a legmagasabb létra tetejére, és 4-5 méter magasan, magasnyomású slaggal csapassam a plafont.
Én meg megmondtam, hogy nem. Kezdett volna kekeckedni a főni, visszavágtam, hogy életveszélyes, instabil, ha eltöröm a gerincem, fizet a cég? Ugyanis munkahelyi balesetnél maradandó sérüléssel perelhetek.
Soha többet nem kért meg olyanra, ami nem szerepel a munkaköri leírásban, ja, és ez egy éve volt, nem rúgott ki, ott dolgozok.
Csak nem ilyen f@ccágokat.
Határozottan kiállsz magadért, egy életed van, egy egészséged, munkát meg lehet találni (ha a 62 éves, 8 ált.-t végzett szomszéd néne talált, ráadásul külföldön, 0 nyelvtudással, akkor ne mondja már senki, hogy nem lehet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!