Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Azok a főnökök, akik egy...

Azok a főnökök, akik egy dolgozót felmondásra provokálnak, nem gondolnak bele abba, hogy mit szól majd ehhez a többi alkalmazott?

Figyelt kérdés

A tipikus eset: Felmondásra provokálnak valakit, aki régebb óta ott dolgozik, mert ha ők küldenék el, akkor ugye végkielégítést kellene fizetni neki. Megnehezítik a munkakörülményeit, irreális elvárásokat támasztanak vele szemben, vagy kiügyeskedik, hogy elkövessen valamit, ami miatt azonnal elküldhetik. Mert valaki ismerősüket akarják benyomni a helyére, vagy pusztán leépítést akarnak, vagy bármi más indok, ez most mindegy is.

De az nem érdekli őket, hogy mit szól majd ehhez a többi dolgozó? Most az irreleváns, hogy a provokált alkalmazott mennyire van jóban vekük. Pusztán attól, hogy látják, hogy képesek ilyenre, erős negatív vélemény alakulhat ki bennük, felvetülhet, hogy egyszer jóllehet majd őket is eltávolítják így. És lehet inkább elkezdenek más állás után nézni, esetleg egy fontosabb, nehezen pótolható dolgozóval egyetemben, akinek számít az erkölcs. Ebbe nem gondolnak bele az ilyen főnökök és vezetők?

Ha nekem egy kollégámmal ezt csinálnák (főleg olyannal, akivel jóban vagyok), én biztos nem akarnék utána sokáig maradni.

szept. 23. 08:41
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

10: Kiprovokálják, hogy vétsen valami ordas nagy hibát, ami miatt azonnal elküldhető. Mondjuk lopást kennek rá.

Egyik volt munkahelyemen olyan volt, hogy az egyik dolgozóról tudták, hogy kijár a sörfesztiválra, amit akkor épp megrendeztek. Pénteken megkérték, hogy ugorjon már be másnap szombaton reggel egy nem egészen két órás piti munkára. Bement, rajta kívül más nem is volt bent. És érdekes mód, pont megjelentek a cég nyomozói a szondával. (Szokásuk volt rutinszerűen tesztelni, de szombaton ők sem dolgoztak normál esetben. Pláne nem kora reggel.) Kissé ugye másnapos volt, természetesen bejelzett, hétfőn tolták a kolléga elé a közös megegyezéses felmondási papírt. Néhány hét múlva a helyére került egy fiatalabb valaki, akiről kiderült, hogy a főnökasszony egy jóbarátjának a fia.

szept. 23. 20:02
 12/14 anonim ***** válasza:
65%

Engem közös megegyezéssel "rúgtak ki" mielőtt mobbingoltak. Az irodában mindegyik kollégát bevonták. Még a beszélgetést is felvették telefonra és lejátszották a cégtulajdonosnak.

Miután eljöttem, azután rám írt a kollégám és elnézést kért tőlem. Már ő sincs a cégnél. Felmondott. Most ugyanezt csinálják, - nem ugyanazon kollégák, másik iroda, más a módszer is- egy kolléganővel. Ki akarják provokálni, hogy magától mondjon fel. Én megmondtam a HR-nek, hogy nem mondok fel, erre rá egy héttel már kész volt a közös megegyezéssel való felmondás.

szept. 24. 14:01
 13/14 anonim válasza:

Itt magyarországon simán kirúgják az embert "közös megegyezésel" pedig te nem is egyeztél bele.

Ez Magyarország sajnos!

szept. 24. 18:03
 14/14 anonim ***** válasza:
A többi alkalmazottat szerintem a saját szenvedésed kevésbé izgatja. Egyébként ilyenek máshol is vannak. Ki tanultam a lelkemet egy állásért volt már 2 felsőfokú papírom, de közölték hogy hiába, az ő képzéseiket is el kell még hozzá végezni. Megvolt a hatósági vizsga, majd a szakvizsga erre közölte velem a főnök diplomatikusan hogy műszaki területre nők csak tenyészkancának jók. Ha nem adom be a felmondásom hoz egy másik illetőt és ki fog vele csinálni. Beültette velem szembe, látványosan kedvezett neki, majd maga mellé vette és a szakvizsgájához szükséges projekt munkáját is lediktálta neki szóról szóra, úgy hogy én egyedül éjszakákba menően csináltam a sajátomat...Most ott járok hogyha kirúg találok jobbat, ő meg majd dolgozhat a kis kedvence helyett, hogyha már ennyire készséges volt a sráchoz korábban..
szept. 28. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!