Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Gyakornokként a megmaradt...

Gyakornokként a megmaradt szabadságaimat ki kell vegyem?

Figyelt kérdés
Gyakornok vagyok egy multinál, most fogok váltani, főállást kaptam egy másik cégnél. Megmaradt 10 nap szabadságom azokat vegyem ki?

szept. 9. 12:26
 1/9 anonim ***** válasza:
14%

Nem, azt viszed tovább.

Ha kiveszed, akkor idén már nem lesz több szabadságod.

Nem munkahelyenként van x nap, hanem egy évre az életkor alapján.

szept. 9. 12:35
 2/9 anonim ***** válasza:
72%
Pontosabban csak arányosan kell kivenned, az eddigi időre.
szept. 9. 12:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Az időarányosan járó szabit vagy kifizetik neked, vagy kiveszed addig, amíg ott dolgozol.

Átvinni másik munkahelyre csak kivételes esetben lehet.

szept. 9. 12:56
 4/9 A kérdező kommentje:
Tehát van bent még 11 szabim, szeptember vègéig dolgozom itt. Összesen volt 15 mert heti 30 órába vagyok, akkor 4 nap szabim marad az utolsó negyedévre, amit már nem fizetnek ki? És a 11-ből kifizetnek 7- et?
szept. 10. 15:56
 5/9 A kérdező kommentje:
És ha azt a 4 et kiveszem, ugyanúgy kifizetnek 7 et azon felül vagy már csak 3 at?
szept. 10. 15:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem úgy kell számolni.

Ha szept. végéig dolgozol ott, akkor az éves szabijaid 3/4-ed része, vagyis kerekítve 12 nap jár erre a 9 hónapra. Ebből 4-et kivettél, tehát kifizetnek 8-at.

A következő munkahelyeden a neked járó éves szabadság negyedét fogod kapni arra a 3 hónapra. Hogy ez mennyi lesz, az többek között attól is függ, hogy teljes állásban vagy ott is heti 30 órában fogsz dolgozni.

szept. 10. 16:01
 7/9 A kérdező kommentje:

Igen, de akkor a levegőbe marad még 3 db, az hova lesz?

A következő melóhelyemen főállásba kezdek októbertől 28 nap az éves szabim akkor 7 nap szabim lesz januárig ?

szept. 10. 16:38
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"A következő melóhelyemen főállásba kezdek októbertől 28 nap az éves szabim akkor 7 nap szabim lesz januárig ?"

Igen!

"Igen, de akkor a levegőbe marad még 3 db, az hova lesz?"

Akkor lett volna 15 napod azon a munkahelyen, ha egész évben ott dolgoznál. De ha csak 9 hónapot, akkor annak az arányos része jár, ami kerekítve 12 nap.

Ha jól értettem, hogy az éves szabadságod 15 nap.

szept. 10. 18:35
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!!
szept. 10. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!