Ha tervezek utazni, akkor arra veszem ki, amúgy hétvégékhez csapom vagy azokra a napokra, amikor épp nincs bérletem.
2023. dec. 28. 07:00
2/13 anonim válasza:
1. az összes szombatot kiveszem
2. a sznúker-Vb utolsó napjaira szabadságot kérek
3. hosszú hétvégéket megnézem, és esetleg kitöltöm egy-egy hét szabadságra, vagy csak hosszabb hétvége lesz
4. nyáron két hét vagy egybe, vagy külön (kérdés, feleségem hogy tudta kivenni)
5. karácsony és szilveszter között kiveszem, aztán ami még maradt
2023. dec. 28. 07:13
3/13 anonim válasza:
Összes szombati munkanapot bejelolom előre, nem vagyok hajlandó 6 napot dolgozni a héten. Hosszú hétvégék és csonka heteket szintén bejelolom. Nyaralni nem járok.
2023. dec. 28. 07:19
4/13 anonim válasza:
Év végén a két ünnep közé hagyok szabadságot, de ezen kívül nincs fix nap. Ha dolgom van, arra veszek ki, esetleg ha szombati munkanap van bedolgozás miatt, azokat is kiveszem. Nyaralni nem járok, főleg nem hetekre, szóval azzal nem számolok. Lényegében csak akkor veszek ki szabadságot, ha dolgom van és igyekszem minél jobban év végére hagyni a napokat, így ilyenkor vagyok itthon 2-3 hetet.
2023. dec. 28. 07:21
5/13 anonim válasza:
Külföldön élek. Kb. 30 napom van egy évben (Változó, mert általában többet dolgozom egy héten, mint ami a szerződésben van, és ez kijön csúsztatásban, inkább ezt szorgalmazzák, mint a kifizetést.) Nyáron és télen hazajövök, általában kb. 3-3 hetet veszek ki. Ezenkívül a fennmaradó 1-2 nap elég arra, ha esetleg év közben lenne programom hétköznap.
2023. dec. 28. 08:32
6/13 anonim válasza:
Szoktam jelezni a főnökömnek, ha kitaláltunk valamit a feleségemmel és ritkán adódik úgy, hogy ezt ne tudná megoldani, ill. ne oldaná meg. A többi szabadsággal viszont rendszerint gondban vagyunk, mert fizikálisan nem tudja kiadni - és ezért mindig megy a "tilitoli" Újév utáni időszakban, hogy lehetőleg ne vesszen el. Egyszerűen nem tudok mit kezdeni a szabadságommal, - annyi van és annyira nem tudom értelemmel megtölteni, nincs rá igényem. Ugyanakkor ki sem fizetik, - tehát marad a "tilitoli".
Soha nem "spejzolok", - ha úgy dönt a főnököm, hogy kiír nekem akármikor néhány napot, soha nem fűzök ehhez megjegyzéseket vagy nem tiltakozom. Megyek, amikor gondolja! Tudom, hogy nem egyszerű annyi ember igényeinek megfelelnie, amennyinek próbál!
2023. dec. 28. 09:02
7/13 anonim válasza:
Nem járok nyaralni mivel nincs miből és nincs kivel, ezért egy-két napokat szoktam kivenni.
2023. dec. 28. 09:46
8/13 anonim válasza:
1-2 napokat szoktam kivenni, nyáron 1 hét, két ünnep között soha nem dolgozunk
2023. dec. 28. 09:55
9/13 anonim válasza:
Igazából egyetlen fix van nálam, februárban kiveszek egy hetet - 10 napot és elutazom melegebb, naposabb helyre. Azon kívül meg rugalmasan, repjegyfüggő is, meg úticélfüggő is, sokkal jobban szeretek szezonon kívül menni. Nyáron alapból nem nagyon szoktam utazni, olyankor tök jó idő van itt ahol élek (Írország), kiélvezem, ha már ez a legnormálisabb időszak az évben. Karácsonykor sem veszek ki szabit, alig van munka ilyenkor, nem pazarolnám erre a szabadságom. Ügyintézésre sem veszek ki szabadságot, nálunk ez rugalmas és lehet bármikor csúsztatni. Nem tervezek nagyon előre, max 2-3 hónappal, csak a február a fix.
2023. dec. 28. 10:20
10/13 anonim válasza:
4-7 nap Karácsonykor, 3-4 nap június, 5-7 nap július, 3-4 nap augusztus. Többit meg a cég beosztja, általában hosszúhétvégék, ünnepek előtt 1-2 nap leállás van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!